Currency Converter:

Lot: 1

Current Price: 250 TL Starting Bid: 250 TL Estimated: TL Losing Winning

Understanding Architecture: Its Elements, History, and Meaning, Leland M. Roth, 1994, 543 s., ciltli, şömizli, …. cm.

Understanding Architecture: Its Elements, History, and Meaning, Leland M. Roth, 1994, 543 s., ciltli, şömizli, …. cm. * Understanding Architecture continues to be the only text in the field to examine architecture as a cultural phenomenon as well as an artistic and technological achievement with its straightforward, two-part structure: The Elements of Architecture and The History and Meaning of Architecture. Comprehensive and clearly written, Understanding Architecture is a classic survey of architecture. * This widely acclaimed, beautifully illustrated survey of Western architecture is now fully revised throughout, including essays on non-Western traditions. The expanded book vividly examines the structure, function, history, and meaning of architecture in ways that are both accessible and engaging.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Understanding Architecture: Its Elements, History, and Meaning, Leland M. Roth, 1994, 543 s., ciltli, şömizli, ….  cm.-Understanding Architecture: Its Elements, History, and Meaning, Leland M. Roth, 1994, 543 s., ciltli, şömizli, ….  cm. 
* Understanding Architecture continues to be the only text in the field to examine architecture as a cultural phenomenon as well as an artistic and technological achievement with its straightforward, two-part structure: The Elements of Architecture and The History and Meaning of Architecture. Comprehensive and clearly written, Understanding Architecture is a classic survey of architecture. 
* This widely acclaimed, beautifully illustrated survey of Western architecture is now fully revised throughout, including essays on non-Western traditions. The expanded book vividly examines the structure, function, history, and meaning of architecture in ways that are both accessible and engaging.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Understanding Architecture: Its Elements, History, and Meaning, Leland M. Roth, 1994, 543 s., ciltli, şömizli, …. cm.-Understanding Architecture: Its Elements, History, and Meaning, Leland M. Roth, 1994, 543 s., ciltli, şömizli, …. cm. * Understanding Architecture continues to be the only text in the field to examine architecture as a cultural phenomenon as well as an artistic and technological achievement with its straightforward, two-part structure: The Elements of Architecture and The History and Meaning of Architecture. Comprehensive and clearly written, Understanding Architecture is a classic survey of architecture. * This widely acclaimed, beautifully illustrated survey of Western architecture is now fully revised throughout, including essays on non-Western traditions. The expanded book vividly examines the structure, function, history, and meaning of architecture in ways that are both accessible and engaging.

    TLSold
  • İnsanlar ve Köprüler, 
İsmail İşmen, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 1972, 506 s., 15, 5x23 cm.-Her insan çocukluğunda olsun, gençliğinde olsun, olgunluğunda olsun, yaşlılığında olsun bir köprüden geçmiştir ve bir köprüye ait bir hatırası vardır. Köprü, insanın engelleri aşmak, tabiat kuvvetlerini yenmek, toplulukları bağlamak, düşünceyi yaymak için giriştiği çabanın bir ifadesidir; öyle ki köprülerin öyküsünü anlatmak demek, hem medeniyetin tarihine, hem de kişi olarak insanın davranışına eğilmek demektir. Toplumların gelişmesinin dokusu inançları için çarpışanlar, akımların gidişlerini değiştirenler ve karşı tarafa geçip başarılarını kabul ettirenlerle doludur. Bütün bu kişiler maddi olsun, manevi olsun bir köprü kurmuşlar, ya da başkalarının yarattıkları köprüden geçmişlerdir. İşte bu kitapta "köprü" denilen mühendislik ve sanat yapısına bir medeniyet unsuru olarak yöneldiğim gibi, kelimenin anlattığı düşünceyi de bir araştırma konusu yaptım. Bu kitap beş yıla yakın bir çalışmanın ürünüdür. Bu süre içinde pek çok seyahat etmek imkânını buldum, gezdiğim her yerde köprüleri yakından inceledim, eski ya da yeni bilgileri topladım, resim çektim, dört kıtanın insanlarıyla görüştüm, müzelerde, kütüphanelerde incelemeler yaptım, eski kitapçılardan tarihsel belgeler buldum. Çeşitli ülkelerde yayınlanmış köprü ile ilgili edebi, siyasi, sosyal, teknik kitapları okumakla kalmayıp bu eserlerin içindeki bilgileri karşılaştırarak sıraladım. Folklor, halk efsaneleri, gazete ile dergilerin makale ve haberleri de bilgi kaynakları arasına girdi. Ayrıca sanat, edebiyat, teknoloji ve politika alanında köprü ile ilişkisi olan kişilerin yaşantılarına eğildim; bu kişilerin bir köprünün yapımı ya da varlığı ile bağlılığını değerlendirmek yoluna gittim. Köprü istediği kadar olağan, eski ya da yeni olsun, insan istediği kadar olağanüstü, ünlü ya da büyük olsun, bu ikisi arasında sosyal ya da psikolojik açıdan bir yaşantı düzeni, bir ilişki olduğunu gözledim…

    Lot No: 2

    Lot: 2

    İnsanlar ve Köprüler, İsmail İşmen, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 1972, 506 s., 15, 5x23 cm.-Her insan çocukluğunda olsun, gençliğinde olsun, olgunluğunda olsun, yaşlılığında olsun bir köprüden geçmiştir ve bir köprüye ait bir hatırası vardır. Köprü, insanın engelleri aşmak, tabiat kuvvetlerini yenmek, toplulukları bağlamak, düşünceyi yaymak için giriştiği çabanın bir ifadesidir; öyle ki köprülerin öyküsünü anlatmak demek, hem medeniyetin tarihine, hem de kişi olarak insanın davranışına eğilmek demektir. Toplumların gelişmesinin dokusu inançları için çarpışanlar, akımların gidişlerini değiştirenler ve karşı tarafa geçip başarılarını kabul ettirenlerle doludur. Bütün bu kişiler maddi olsun, manevi olsun bir köprü kurmuşlar, ya da başkalarının yarattıkları köprüden geçmişlerdir. İşte bu kitapta "köprü" denilen mühendislik ve sanat yapısına bir medeniyet unsuru olarak yöneldiğim gibi, kelimenin anlattığı düşünceyi de bir araştırma konusu yaptım. Bu kitap beş yıla yakın bir çalışmanın ürünüdür. Bu süre içinde pek çok seyahat etmek imkânını buldum, gezdiğim her yerde köprüleri yakından inceledim, eski ya da yeni bilgileri topladım, resim çektim, dört kıtanın insanlarıyla görüştüm, müzelerde, kütüphanelerde incelemeler yaptım, eski kitapçılardan tarihsel belgeler buldum. Çeşitli ülkelerde yayınlanmış köprü ile ilgili edebi, siyasi, sosyal, teknik kitapları okumakla kalmayıp bu eserlerin içindeki bilgileri karşılaştırarak sıraladım. Folklor, halk efsaneleri, gazete ile dergilerin makale ve haberleri de bilgi kaynakları arasına girdi. Ayrıca sanat, edebiyat, teknoloji ve politika alanında köprü ile ilişkisi olan kişilerin yaşantılarına eğildim; bu kişilerin bir köprünün yapımı ya da varlığı ile bağlılığını değerlendirmek yoluna gittim. Köprü istediği kadar olağan, eski ya da yeni olsun, insan istediği kadar olağanüstü, ünlü ya da büyük olsun, bu ikisi arasında sosyal ya da psikolojik açıdan bir yaşantı düzeni, bir ilişki olduğunu gözledim…

    TLSold
  • Türkiye'de Arapça Yazmalara Dair Basılmış Fihristlerin Fihristi (1262-1413 / 1845-1993)-İslam Kültürü Altın Serisi, 1993, 130 sayfa. 15x20 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Türkiye'de Arapça Yazmalara Dair Basılmış Fihristlerin Fihristi (1262-1413 / 1845-1993)-İslam Kültürü Altın Serisi, 1993, 130 sayfa. 15x20 cm.

    TLSold
  • Yabani Bitkiler Sözlüğü - Yabani Bitkilerin Tıbda İlaç Olarak Kullanılışları, 2 Cilt Takım, Hayatizade Mustafa Feyzi Efendi-612 sayfa. 16x24 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Yabani Bitkiler Sözlüğü - Yabani Bitkilerin Tıbda İlaç Olarak Kullanılışları, 2 Cilt Takım, Hayatizade Mustafa Feyzi Efendi-612 sayfa. 16x24 cm.

    TLSold
  • Superior Force: The Conspiracy Behind the Escape of Goeben & Breslau, Geoffrey Miller, 1996, 458 s., … cm.-In the first weeks of August, 1914, the German Battle cruiser, Goeben, and her accompanying light cruiser, Breslau, escaped the clutches of the pursuing British Mediterranean Squadron and took refuge at Constantinople, where they would later exert a decisive influence upon Turkey's attempts to remain out of the war. Various accounts of the escape have sought to apportion blame, with the Admiralty (under Winston Churchill), the Commander-in-Chief, Mediterranean, and the Rear-Admiral, First Cruiser Squadron, all being found culpable to some extent. What no previous account has revealed, however, is the fact that there was an organized conspiracy afoot in Athens, involving the Greek Premier on one side, and the King and a serving British Rear-Admiral on the other, to facilitate the escape of the Germans ships. In addition to being the most complete account yet published of the dramatic escape, Superior Force reveals for the first time the extent of the Athens conspiracy and the ambivalent role played by Mark Kerr who, soon after, would also remove any chance of Greek co-operation in the major offensive planned by Churchill against the Turks at the Dardanelles. Few men can genuinely be said to have changed history; by his actions in Athens in the summer of 1914 Mark Kerr is one of those few. Superior Force is an important, informative, authoritative work of scholarship and an asset to any military history collection on the First World War. -- Midwest Book Review

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Superior Force: The Conspiracy Behind the Escape of Goeben & Breslau, Geoffrey Miller, 1996, 458 s., … cm.-In the first weeks of August, 1914, the German Battle cruiser, Goeben, and her accompanying light cruiser, Breslau, escaped the clutches of the pursuing British Mediterranean Squadron and took refuge at Constantinople, where they would later exert a decisive influence upon Turkey's attempts to remain out of the war. Various accounts of the escape have sought to apportion blame, with the Admiralty (under Winston Churchill), the Commander-in-Chief, Mediterranean, and the Rear-Admiral, First Cruiser Squadron, all being found culpable to some extent. What no previous account has revealed, however, is the fact that there was an organized conspiracy afoot in Athens, involving the Greek Premier on one side, and the King and a serving British Rear-Admiral on the other, to facilitate the escape of the Germans ships. In addition to being the most complete account yet published of the dramatic escape, Superior Force reveals for the first time the extent of the Athens conspiracy and the ambivalent role played by Mark Kerr who, soon after, would also remove any chance of Greek co-operation in the major offensive planned by Churchill against the Turks at the Dardanelles. Few men can genuinely be said to have changed history; by his actions in Athens in the summer of 1914 Mark Kerr is one of those few. Superior Force is an important, informative, authoritative work of scholarship and an asset to any military history collection on the First World War. -- Midwest Book Review

    TLSold
  • Türkiye'de Eski Bahçe Gülleri, Turhan Baytop-TC KÜLTÜR BAKANLIĞI, 2000, 149 sayfa, sert kapak 17x24 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Türkiye'de Eski Bahçe Gülleri, Turhan Baytop-TC KÜLTÜR BAKANLIĞI, 2000, 149 sayfa, sert kapak 17x24 cm.

    TLSold
  • İstanbul Gündüz Kelebekleri, Atıf Şengün, Fen Fakültesi Basımevi, İstanbul, 1968, 78, 1, s. +12 renkli kuşe kağıt tablo

    Lot No: 7

    Lot: 7

    İstanbul Gündüz Kelebekleri, Atıf Şengün, Fen Fakültesi Basımevi, İstanbul, 1968, 78, 1, s. +12 renkli kuşe kağıt tablo

    TLSold
  • Namık Kemal'in Türk Dili Ve Edebiyatı Üzerine Görüşleri Ve Yazıları, Doç. Dr. Kazım Yetiş, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, 1989-538 sayfa. 16. 5x23. 5 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Namık Kemal'in Türk Dili Ve Edebiyatı Üzerine Görüşleri Ve Yazıları, Doç. Dr. Kazım Yetiş, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, 1989-538 sayfa. 16. 5x23. 5 cm.

    TLSold
  • 20. Yüzyıl Siyasi Tarihi - 1914 – 1980, Prof. Dr. Fahir Armağanoğlu, 851 sayfa. 16x24 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    20. Yüzyıl Siyasi Tarihi - 1914 – 1980, Prof. Dr. Fahir Armağanoğlu, 851 sayfa. 16x24 cm.

    TLSold
  • Atatürk'ün Doğumunun 100. Yılına Armağan. Kütahya. 
Saner Arman, Burhan Mereyer, Oktay Asla-Kütahya Belediyesi BasınYayın ve Turizm, 1981, 818 sayfa. 17x24 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Atatürk'ün Doğumunun 100. Yılına Armağan. Kütahya. Saner Arman, Burhan Mereyer, Oktay Asla-Kütahya Belediyesi BasınYayın ve Turizm, 1981, 818 sayfa. 17x24 cm.

    TLSold
  • İngilizceden - Türkçeye Denizcilere Sözlük, I. Etem Bapçum, Yüksek Ticaret Mektebi, 1938, 248 s. +kısaltmalar, 16x24 cm., sert kapak-Yazarından imzalı

    Lot No: 11

    Lot: 11

    İngilizceden - Türkçeye Denizcilere Sözlük, I. Etem Bapçum, Yüksek Ticaret Mektebi, 1938, 248 s. +kısaltmalar, 16x24 cm., sert kapak-Yazarından imzalı

    TLSold
  • Atatürk ve Donanma, Raşit Metel, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 1966, 316 sayfa, ciltli, şömizli, 16x24 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Atatürk ve Donanma, Raşit Metel, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 1966, 316 sayfa, ciltli, şömizli, 16x24 cm.

    TLSold
  • İzmir İktisat Kongresi 17 Şubat - 4 Mart 1923, Afet İnan, 104, 12 sayfa eski yazı metinler, 16x24 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    İzmir İktisat Kongresi 17 Şubat - 4 Mart 1923, Afet İnan, 104, 12 sayfa eski yazı metinler, 16x24 cm.

    TLSold
  • XV. ve XVI Asırlarda İzmir Kazasının Sosyal ve İktisadi Yapısı. 
Mübahat S. Kütükoğlu-İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2000, 326 sayfa. 14x25 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    XV. ve XVI Asırlarda İzmir Kazasının Sosyal ve İktisadi Yapısı. Mübahat S. Kütükoğlu-İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2000, 326 sayfa. 14x25 cm.

    TLSold
  • False Impressions: Hunt for Big-time Art Fakes, Thomas Hoving - [A former director of the Metropolitan Museum of Art] , Andre Deutsch Ltd, 1996, 366 s., ciltli, şömizli, 24 cm.-An illustrated expose of art forgery through the ages, which reveals the truth about a variety of scams and their victims, and describes cases when both the buyers and the experts were fooled.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    False Impressions: Hunt for Big-time Art Fakes, Thomas Hoving - [A former director of the Metropolitan Museum of Art] , Andre Deutsch Ltd, 1996, 366 s., ciltli, şömizli, 24 cm.-An illustrated expose of art forgery through the ages, which reveals the truth about a variety of scams and their victims, and describes cases when both the buyers and the experts were fooled.

    TLSold
  • A Treachery of Spies, 
Manda Scott, 2018, 560 s., ciltli, 24 cm.-"The Sunday Times Thriller of the Month"

    Lot No: 16

    Lot: 16

    A Treachery of Spies, Manda Scott, 2018, 560 s., ciltli, 24 cm.-"The Sunday Times Thriller of the Month"

    TLSold
  • To England With Love, David Frost & Antony Jay,-1967, Hodder & Stoughton Heinemann, 191 s., ciltli, ilk baskı, 22 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    To England With Love, David Frost & Antony Jay,-1967, Hodder & Stoughton Heinemann, 191 s., ciltli, ilk baskı, 22 cm.

    TLSold
  • HATTAT MUSTAFA RAKIM EFENDİ-Süleyman Berk

2003

Hattat Mustafa Râkım Efendi'nin yazı sanatındaki önemi, celî sülüs hattı ve padişah tuğralarında, o güne kadar yapılamayanları gerçekleştirmiş olmasıdır. Yazıda belli kalınlıktan sonra, harflerin tenâsübünde bir türlü sağlanamayan ölçüyü bulmuş, padişah tuğralarına da hat ve şekil yönünden ideal güzelliğini vermiştir. Ayrıca, figürist ressam olması, harflerin tenâsübü yanında, yazının terkibinde (kompozisyon, istif) de başarı sağlamasına yardımcı olmuştur.
Yazı sanatında gerçekleştirdikleri 'inkılâp' kelimesi ile ifade edilen Mustafa Râkım Efendi'nin hayatı ve sanatı, bugüne kadar kapsamlı bir çalışma çerçevesinde ele alınmamıştır. Hayatını ve sanatını değerlendiren yazılar, çeşitli makale ve kitaplara dağılmış vaziyette bulunmaktadır.

Ölçüler: 24 x 30 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    HATTAT MUSTAFA RAKIM EFENDİ-Süleyman Berk 2003 Hattat Mustafa Râkım Efendi'nin yazı sanatındaki önemi, celî sülüs hattı ve padişah tuğralarında, o güne kadar yapılamayanları gerçekleştirmiş olmasıdır. Yazıda belli kalınlıktan sonra, harflerin tenâsübünde bir türlü sağlanamayan ölçüyü bulmuş, padişah tuğralarına da hat ve şekil yönünden ideal güzelliğini vermiştir. Ayrıca, figürist ressam olması, harflerin tenâsübü yanında, yazının terkibinde (kompozisyon, istif) de başarı sağlamasına yardımcı olmuştur. Yazı sanatında gerçekleştirdikleri 'inkılâp' kelimesi ile ifade edilen Mustafa Râkım Efendi'nin hayatı ve sanatı, bugüne kadar kapsamlı bir çalışma çerçevesinde ele alınmamıştır. Hayatını ve sanatını değerlendiren yazılar, çeşitli makale ve kitaplara dağılmış vaziyette bulunmaktadır. Ölçüler: 24 x 30 cm.

    TLSold
  • Alaturka Alafranga Yemek Öğretimi Ve Sofra Düzeni Sofra Görgüsü, Ekrem Muhittin Yeğen, 1. cilt İnkılap Ve Aka Yayınevleri, 1984, İstanbul, 784 sayfa, ciltli, 16x24 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Alaturka Alafranga Yemek Öğretimi Ve Sofra Düzeni Sofra Görgüsü, Ekrem Muhittin Yeğen, 1. cilt İnkılap Ve Aka Yayınevleri, 1984, İstanbul, 784 sayfa, ciltli, 16x24 cm.

    TLSold
  • De la part de la princesse morte Kenize Mourad, R. Laffont 1987, 602 s., 23 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    De la part de la princesse morte Kenize Mourad, R. Laffont 1987, 602 s., 23 cm.

    TLSold
  • “İmzalı , ithaflı” - Bir Türk Vatan'a Döndü, Nejat Muallimoğlu, Sermet Matbaası, 1973, 735 sayfa. 16. 5x23. 5 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    “İmzalı , ithaflı” - Bir Türk Vatan'a Döndü, Nejat Muallimoğlu, Sermet Matbaası, 1973, 735 sayfa. 16. 5x23. 5 cm.

    TLSold
  • Chefs d'oeuvre de peintres contemporains: avec cent une encre de Chine originaux de Michel Georges-Michel-Éditions de la Maison Française, New York, cop. 1945, [241] sayfa, resimli, 26 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Chefs d'oeuvre de peintres contemporains: avec cent une encre de Chine originaux de Michel Georges-Michel-Éditions de la Maison Française, New York, cop. 1945, [241] sayfa, resimli, 26 cm.

    TLSold
  • Modern İktisadın İnşası Büyük Düşünürlerin Hayatları Ve Fikirleri (1. Baskı), Mark Skousen, Çeviren: Mustafa Acar - Erdem Toprak, 2003, 525 sayfa. 16x24 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Modern İktisadın İnşası Büyük Düşünürlerin Hayatları Ve Fikirleri (1. Baskı), Mark Skousen, Çeviren: Mustafa Acar - Erdem Toprak, 2003, 525 sayfa. 16x24 cm.

    TLSold
  • Selanik Bankası'ndan Interbank'a 110 Yıllık Mazi, Metin Berke, Interbank, 2000, 287 sayfa, ciltli, şömizli, 24x32 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Selanik Bankası'ndan Interbank'a 110 Yıllık Mazi, Metin Berke, Interbank, 2000, 287 sayfa, ciltli, şömizli, 24x32 cm.

    TLSold
  • İstanbul Haritaları Ortaçağ'dan Günümüze / Maps of Istanbul from the middle ages to the present day. 
Cahit Kayra,-Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, 1990, 189 s., s/b ve renkli tarihi haritalar ve açıklamaları. 33 x 24 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    İstanbul Haritaları Ortaçağ'dan Günümüze / Maps of Istanbul from the middle ages to the present day. Cahit Kayra,-Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, 1990, 189 s., s/b ve renkli tarihi haritalar ve açıklamaları. 33 x 24 cm.

    TLSold
  • Üç Kuşak Cumhuriyet Sergisi 19 Eylül-8 Kasım 1998
Kolektif, Toplumsal Tarih Vakfı Yay., 1998, 223 sayfa. 23x30 cm. 
Bu kitap, Bir Çağdaşlaşma Projesi Olarak Türkiye Cumhuriyeti´nin 75. Yılı kutlama programı çerçevesinde Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı tarafından düzenlenen Üç Kuşak Cumhuriyet Sergisine eşlik etmesi amacıyla hazırlanmıştır. (Arka Kapak)

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Üç Kuşak Cumhuriyet Sergisi 19 Eylül-8 Kasım 1998 Kolektif, Toplumsal Tarih Vakfı Yay., 1998, 223 sayfa. 23x30 cm. Bu kitap, Bir Çağdaşlaşma Projesi Olarak Türkiye Cumhuriyeti´nin 75. Yılı kutlama programı çerçevesinde Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı tarafından düzenlenen Üç Kuşak Cumhuriyet Sergisine eşlik etmesi amacıyla hazırlanmıştır. (Arka Kapak)

    TLSold
  • Hisse senedi koleksiyoncuları, ekonomi tarihçileri için başvuru eseri.-Beginning of a New Millennium With Nostalgia for Ottoman Bonds & Shares, 
Dr. Cengiz Aslanetpe, Alfa Securities, 1999, 380 sayfa, ciltli, şömizli, 24x31 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Hisse senedi koleksiyoncuları, ekonomi tarihçileri için başvuru eseri.-Beginning of a New Millennium With Nostalgia for Ottoman Bonds & Shares, Dr. Cengiz Aslanetpe, Alfa Securities, 1999, 380 sayfa, ciltli, şömizli, 24x31 cm.

    TLSold
  • 1/3) L'UAP et l'histoire de l'assurance, 188 s., ciltli, şömizli, 20x22. 5 cm. ---2/3) Gururla Yaşanılan 70 Yıl… Şark 1923-1993, Sadun Tanju, Tayf Basımevi, 1995, 108 sayfa, ciltli, şömizli, 21x30 cm. ---3/3) Cumhuriyet'in 75 Yıllık Sigortacısı Koç Allianz
Haydar Kazgan, Alkan Soyak, Murat Koraltürk, 285 sayfa, ciltli, şömizli, kaset kutusunda, 30x22. 5 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    1/3) L'UAP et l'histoire de l'assurance, 188 s., ciltli, şömizli, 20x22. 5 cm. ---2/3) Gururla Yaşanılan 70 Yıl… Şark 1923-1993, Sadun Tanju, Tayf Basımevi, 1995, 108 sayfa, ciltli, şömizli, 21x30 cm. ---3/3) Cumhuriyet'in 75 Yıllık Sigortacısı Koç Allianz Haydar Kazgan, Alkan Soyak, Murat Koraltürk, 285 sayfa, ciltli, şömizli, kaset kutusunda, 30x22. 5 cm.

    TLSold
  • Demir Yol Tren Çağı / Iron Track Age of the Train
Selahattin Özpalabıyıklar-Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık A. Ş., 2003, 263 sayfa. 23x29 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Demir Yol Tren Çağı / Iron Track Age of the Train Selahattin Özpalabıyıklar-Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık A. Ş., 2003, 263 sayfa. 23x29 cm.

    TLSold
  • Bak Bir Varmış Bir Yokmuş İmparatorluk'tan Cumhuriyet'e İstanbul - National Geographic Fotoğraflarıyla, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2000-247 s., renkli ve s/b fotoğraflı. 29x23 cm. 
Karton kapaklı orijinal hali ile. Çok temiz. 
Bir Varmış Bir Yokmuş: National Geographic Fotoğraflarıyla İmparatorluk’tan Cumhuriyet’e İstanbul, Osmanlı Devleti’nin son yıllarından Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk elli yılına uzanan bir zaman diliminde, yirmi altı yüzyıldır kesintisiz bir yaşam süren bir kentin tarihindeki en hızlı, en köklü değişimlerden kesitler sunuyor. (Arka kapaktan).

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Bak Bir Varmış Bir Yokmuş İmparatorluk'tan Cumhuriyet'e İstanbul - National Geographic Fotoğraflarıyla, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2000-247 s., renkli ve s/b fotoğraflı. 29x23 cm. Karton kapaklı orijinal hali ile. Çok temiz. Bir Varmış Bir Yokmuş: National Geographic Fotoğraflarıyla İmparatorluk’tan Cumhuriyet’e İstanbul, Osmanlı Devleti’nin son yıllarından Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk elli yılına uzanan bir zaman diliminde, yirmi altı yüzyıldır kesintisiz bir yaşam süren bir kentin tarihindeki en hızlı, en köklü değişimlerden kesitler sunuyor. (Arka kapaktan).

    TLSold
  • Constantinople: Iconography of a Sacred City, 
Philip Sherrard, 
 Oxford University Press, London, 1965, ‎ 139 s., s/b ve renkli fotoğraflar, monteli fotoğraflar, ciltli şömizli, 30x22 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Constantinople: Iconography of a Sacred City, Philip Sherrard, Oxford University Press, London, 1965, ‎ 139 s., s/b ve renkli fotoğraflar, monteli fotoğraflar, ciltli şömizli, 30x22 cm.

    TLSold
  • Küllerinden Doğan Şehir - The City Which Rose From The Ashes
Erkan Serçe, Fikret Yılmaz, Sabri Yetkin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplı, 2003, 304 Sayfa, 23. 5x31. 5 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Küllerinden Doğan Şehir - The City Which Rose From The Ashes Erkan Serçe, Fikret Yılmaz, Sabri Yetkin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplı, 2003, 304 Sayfa, 23. 5x31. 5 cm.

    TLSold
  • The Ancient World At War : A Global History,-Philip De Souza, Thames & Hudson, London, 2008, 320 s, , 150 adedi renkli 351 illüstrasyon, ciltli, şömizli, 28x23 cm. 
This is a global history of ancient warfare, covering Egypt, the Near East, Greece, Rome, central Asia, India, china, Korea, Japan, and the Americas. In this survey of ancient warfare, a group of historians and archaeologists discusses major battles and wars from around the world. The book ranges in time from 8000 BC and the earliest evidence of warfare in northern Iraq to the armies of the Aztecs and Incas half a millennium ago, and includes Alexander the Great's triumphant campaigns against Persia in the fourth century BC, caesar's Gallic Wars, the Han Chinese defeat of the nomadic Xiongnu horsemen, and the Inca ruler Atahualpa's last stand against Pizarro. The authors combine descriptions of the course of military events with analyses and explanations of the underlying social, economic, and cultural factors that shaped ancient warfare. Their essays survey the evolution of armies, tactics, and military equipment, from the strategic mastery evident in an early Chinese treatise on war by Sunzi to the rise of the Greek hoplite warrior and the development of swords and armor in ancient Japan. Special features cover key battles such as Qadesh, Issus, and Cannae; weaponry from shields to artillery; and visual resources such as Trajan's Column and the Terracotta Army. The illustrative material includes photographs, drawings, and specially commissioned 3-D battle reconstructions, maps, and plans, for a total of 351 illustrations, 150 in color

    Lot No: 33

    Lot: 33

    The Ancient World At War : A Global History,-Philip De Souza, Thames & Hudson, London, 2008, 320 s, , 150 adedi renkli 351 illüstrasyon, ciltli, şömizli, 28x23 cm. This is a global history of ancient warfare, covering Egypt, the Near East, Greece, Rome, central Asia, India, china, Korea, Japan, and the Americas. In this survey of ancient warfare, a group of historians and archaeologists discusses major battles and wars from around the world. The book ranges in time from 8000 BC and the earliest evidence of warfare in northern Iraq to the armies of the Aztecs and Incas half a millennium ago, and includes Alexander the Great's triumphant campaigns against Persia in the fourth century BC, caesar's Gallic Wars, the Han Chinese defeat of the nomadic Xiongnu horsemen, and the Inca ruler Atahualpa's last stand against Pizarro. The authors combine descriptions of the course of military events with analyses and explanations of the underlying social, economic, and cultural factors that shaped ancient warfare. Their essays survey the evolution of armies, tactics, and military equipment, from the strategic mastery evident in an early Chinese treatise on war by Sunzi to the rise of the Greek hoplite warrior and the development of swords and armor in ancient Japan. Special features cover key battles such as Qadesh, Issus, and Cannae; weaponry from shields to artillery; and visual resources such as Trajan's Column and the Terracotta Army. The illustrative material includes photographs, drawings, and specially commissioned 3-D battle reconstructions, maps, and plans, for a total of 351 illustrations, 150 in color

    TLSold
  • Palais de Hollande in Istanbul. The Embassy and Envoys of the Netherlands Since 1612-Hoenkamp - Mazgon, Marlies, YKY, 2002, 175 sayfa, renkli ve s/b resimli, 29x25 cm. Yayıncısının şömizli orijinal cildinde.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Palais de Hollande in Istanbul. The Embassy and Envoys of the Netherlands Since 1612-Hoenkamp - Mazgon, Marlies, YKY, 2002, 175 sayfa, renkli ve s/b resimli, 29x25 cm. Yayıncısının şömizli orijinal cildinde.

    TLSold
  • Bankalar Caddesi - Osmanlı'dan Günümüze Voyvoda Caddesi
Edhem Eldem
Osmanlı Bankası Bankacılık Araştırma Merkezi, 2000, 288 sayfa. Yazarından imzalı, ithaflı, 22. 5x28. 5 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Bankalar Caddesi - Osmanlı'dan Günümüze Voyvoda Caddesi Edhem Eldem Osmanlı Bankası Bankacılık Araştırma Merkezi, 2000, 288 sayfa. Yazarından imzalı, ithaflı, 22. 5x28. 5 cm.

    TLSold
  • İzmir Kartpostalları 1900 / İzmir in Postcards 1900-Fikret Yılmaz - Sabri Yetkin, İzmir B. B. Kent Kitaplığı, 2003, 320 sayfa. Ciltli, şömizli 24x31 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    İzmir Kartpostalları 1900 / İzmir in Postcards 1900-Fikret Yılmaz - Sabri Yetkin, İzmir B. B. Kent Kitaplığı, 2003, 320 sayfa. Ciltli, şömizli 24x31 cm.

    TLSold
  • Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Türk bankacılık tarihi "özel kutusunda"
Haydar Kazgan-Türkiye Bankalar Birliği / Creative Yayı, 1991, 285 sayfa. Ciltli, şömizli, kaset kutusunda, 23x32 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Türk bankacılık tarihi "özel kutusunda" Haydar Kazgan-Türkiye Bankalar Birliği / Creative Yayı, 1991, 285 sayfa. Ciltli, şömizli, kaset kutusunda, 23x32 cm.

    TLSold
  • Türk Mimari Eserleri - Works of Turkish Architecture
Sedad Hakkı Eldem-Yapı Kredi Bankası, 1974, 376 s., Renkli ve s/b Resimli ve çizimler. 34 x 25 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Türk Mimari Eserleri - Works of Turkish Architecture Sedad Hakkı Eldem-Yapı Kredi Bankası, 1974, 376 s., Renkli ve s/b Resimli ve çizimler. 34 x 25 cm.

    TLSold
  • 19. Yüzyılda İstanbul Hayatı
Renate Schiele, Wolfgang Müller - Wiener-Roche, 1988, 106 s., s/b fotoğraflı. 28x21 cm. 
Yayıncısının şömizli orijinal cildinde.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    19. Yüzyılda İstanbul Hayatı Renate Schiele, Wolfgang Müller - Wiener-Roche, 1988, 106 s., s/b fotoğraflı. 28x21 cm. Yayıncısının şömizli orijinal cildinde.

    TLSold
  • Pera Ve Beyoğlu'nda; Bankalar, Bankerler, Sarraflar, Tefeciler, Kuyumcular
Behzat Üsdiken
Kentbank, 2000, 319 sayfa. Ciltli, şömizli, 22x30 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Pera Ve Beyoğlu'nda; Bankalar, Bankerler, Sarraflar, Tefeciler, Kuyumcular Behzat Üsdiken Kentbank, 2000, 319 sayfa. Ciltli, şömizli, 22x30 cm.

    TLSold
  • Endüstriyel Mirasın Aynası / Mirror of the Industrial Legacy 
Endüstriyel Mirasın Aynası / Mirror of the Industrial Legacy-Rahmi Koç Müzesi, 2010, 493 sayfa. Ciltli, şömizli24x29. 5 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Endüstriyel Mirasın Aynası / Mirror of the Industrial Legacy Endüstriyel Mirasın Aynası / Mirror of the Industrial Legacy-Rahmi Koç Müzesi, 2010, 493 sayfa. Ciltli, şömizli24x29. 5 cm.

    TLSold
  • Ağa Han Müzesi Hazineleri Kitap Sanatı ve Hat, M. S. Gravers, S. B. Junco, Ç. Anadol
Ağa Han Müzesi Hazineleri Kitap Sanatı ve Hat-Sabancı Üni. Sakıp Sabancı Müzesi, 2011, 377 sayfa. 24x26. 5 cm. 
Kuşe kâğıt. Metin içi resimli. "İslam dünyasının, Endonezya'dan Sicilya'ya, Endülüs'ten Çin'e uzanan farklı coğrafyalarda aynı döneme denk gelen yansımalarını içeren "Ağa Han Müzesi Hazineleri" başlıklı sergi, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde (SSM) 5 Kasım 2010. - 27 Şubat 2011 tarihlerinde açıldı. 

En değerli İslam sanat eserlerini bünyesinde barındıran ve 2013 yılında Toronto'da ziyarete açılacak Ağa Han Müzesi'nin başyapıtlarını sanatseverlerle buluşturan sergi, halkının büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede ilk kez gerçekleşti. . " Gazete Haberi

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Ağa Han Müzesi Hazineleri Kitap Sanatı ve Hat, M. S. Gravers, S. B. Junco, Ç. Anadol Ağa Han Müzesi Hazineleri Kitap Sanatı ve Hat-Sabancı Üni. Sakıp Sabancı Müzesi, 2011, 377 sayfa. 24x26. 5 cm. Kuşe kâğıt. Metin içi resimli. "İslam dünyasının, Endonezya'dan Sicilya'ya, Endülüs'ten Çin'e uzanan farklı coğrafyalarda aynı döneme denk gelen yansımalarını içeren "Ağa Han Müzesi Hazineleri" başlıklı sergi, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde (SSM) 5 Kasım 2010. - 27 Şubat 2011 tarihlerinde açıldı. En değerli İslam sanat eserlerini bünyesinde barındıran ve 2013 yılında Toronto'da ziyarete açılacak Ağa Han Müzesi'nin başyapıtlarını sanatseverlerle buluşturan sergi, halkının büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede ilk kez gerçekleşti. . " Gazete Haberi

    TLSold
  • Greece And The Sea: Catalogue Of The Exhibition, organized by the Greek Ministry of Culture, The Benaki Museum, the National Foundation De Nieuwe Kerk, Amsterdam. . Amsterdam, De Nieuwe Kerk, 29 October-10 December 1987-Δεληβοριάς, Άγγελος., Μουσείο Μπενάκη (Αθήνα, Ελλάδα), Mouseio Benakē., Stichting Nationale de Nieuwe Kerk te Amsterdam, Υπουργείο Πολιτισμού (Ελληνική Δημοκρατία), culture Capital of Europe / Angelos Delévorrias
De Nieuwe Kerk, Amsterdam, 1987, 397 s. İllustrasyonlar, renkli haritalar, planlar, obje resim ve açıklamaları, 28 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Greece And The Sea: Catalogue Of The Exhibition, organized by the Greek Ministry of Culture, The Benaki Museum, the National Foundation De Nieuwe Kerk, Amsterdam. . Amsterdam, De Nieuwe Kerk, 29 October-10 December 1987-Δεληβοριάς, Άγγελος., Μουσείο Μπενάκη (Αθήνα, Ελλάδα), Mouseio Benakē., Stichting Nationale de Nieuwe Kerk te Amsterdam, Υπουργείο Πολιτισμού (Ελληνική Δημοκρατία), culture Capital of Europe / Angelos Delévorrias De Nieuwe Kerk, Amsterdam, 1987, 397 s. İllustrasyonlar, renkli haritalar, planlar, obje resim ve açıklamaları, 28 cm.

    TLSold
  • Atlas of the Greek World
Peter Levi-Time Life Books, [Amsterdam], 1984, 239 s., ciltli, şömizli, 30x23 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Atlas of the Greek World Peter Levi-Time Life Books, [Amsterdam], 1984, 239 s., ciltli, şömizli, 30x23 cm.

    TLSold
  • Masonluk tarihi; işaretler, semboller ve sanat-Die Koenigliche Kunst İm Bild: Beitraege Zur Ikonographie Der Die Koenigliche Kunst İm Bild: Beitraege Zur Ikonographie Der Freimaurerei - The Royal Art İllustrated: Contributions To The İconography Of Freemasonry - L'Art Royal İllustre: Contributions A L'iconographie De La Franc-Maconnerie
Erich J. Lindner, charles Haudot, Odette Haudot, Arthur Lindsay
Akademische Druck- und Verlangsanstalt, Graz, 1976, XIV, 266 sayfa, illustrasyonlu; ciltli, şömizli, 29 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Masonluk tarihi; işaretler, semboller ve sanat-Die Koenigliche Kunst İm Bild: Beitraege Zur Ikonographie Der Die Koenigliche Kunst İm Bild: Beitraege Zur Ikonographie Der Freimaurerei - The Royal Art İllustrated: Contributions To The İconography Of Freemasonry - L'Art Royal İllustre: Contributions A L'iconographie De La Franc-Maconnerie Erich J. Lindner, charles Haudot, Odette Haudot, Arthur Lindsay Akademische Druck- und Verlangsanstalt, Graz, 1976, XIV, 266 sayfa, illustrasyonlu; ciltli, şömizli, 29 cm.

    TLSold
  • Dünyanın Merkezi İstanbul
Editör : Osman S. Arolat-Creative Yayıncılık, 2010, 319 sayfa. Ciltli, şömizli, kutusunda, 23. 5x31 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Dünyanın Merkezi İstanbul Editör : Osman S. Arolat-Creative Yayıncılık, 2010, 319 sayfa. Ciltli, şömizli, kutusunda, 23. 5x31 cm.

    TLSold
  • Mémoires de Guerre - George Lloyd‎, ‎A. Fayard et Cie. 1934, 516 ve 491 s., 2 cilt bir arada.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Mémoires de Guerre - George Lloyd‎, ‎A. Fayard et Cie. 1934, 516 ve 491 s., 2 cilt bir arada.

    TLSold
  • Oldukça nadir bir eser; "Yahudilere karşı önyargılı olma, onlara karşı düşmanlık besleme"-Antisémitisme Et Barbarie, carl Vogt, Georges Hervé, Schleicher Frères, Paris, 1901, 23, 1 s., ciltli, 28 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Oldukça nadir bir eser; "Yahudilere karşı önyargılı olma, onlara karşı düşmanlık besleme"-Antisémitisme Et Barbarie, carl Vogt, Georges Hervé, Schleicher Frères, Paris, 1901, 23, 1 s., ciltli, 28 cm.

    TLSold
  • Yunanca Türkçe Yunan Kültür Bakanlığı tarafından basılmış günlük-Mikrasiatiká: Méres 1948-1950: Treis méres sta petrokomména monastīria tīs Kappadokías. ANADOLU, GÜNLÜK 1948-1950 Kapadokya Kaya Manastırlarında Üç Gün
Giórgos Seféris, Gulsun Aksoy-Ayvalis
Ypourgeío Politismoú. Ethnikó Kéntro Vivlíou, Athḗna, 2000, 243 s., 24 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Yunanca Türkçe Yunan Kültür Bakanlığı tarafından basılmış günlük-Mikrasiatiká: Méres 1948-1950: Treis méres sta petrokomména monastīria tīs Kappadokías. ANADOLU, GÜNLÜK 1948-1950 Kapadokya Kaya Manastırlarında Üç Gün Giórgos Seféris, Gulsun Aksoy-Ayvalis Ypourgeío Politismoú. Ethnikó Kéntro Vivlíou, Athḗna, 2000, 243 s., 24 cm.

    TLSold
  • Paradise Lost: Smyrna 1922: The Destruction of Islam's City of Tolerance, Giles Milton, Jonathan Oliver -İmzalı--Sceptre, London, 2009, xx, 426 s., resimli; ciltli, şömizli, 24 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Paradise Lost: Smyrna 1922: The Destruction of Islam's City of Tolerance, Giles Milton, Jonathan Oliver -İmzalı--Sceptre, London, 2009, xx, 426 s., resimli; ciltli, şömizli, 24 cm.

    TLSold
  • Ancient Hebrew Arts, Reifenberg, A. 
 Schocken Books, New York, 1950-171 s. ; ciltli, 23 cm., Is/b resimli, kuşe kağıda. [Sections on architecture, plaques, seals, coins, carvings, stamps, amulets, glass and manuscripts from 973 BCE to the Roman period. ]

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Ancient Hebrew Arts, Reifenberg, A. Schocken Books, New York, 1950-171 s. ; ciltli, 23 cm., Is/b resimli, kuşe kağıda. [Sections on architecture, plaques, seals, coins, carvings, stamps, amulets, glass and manuscripts from 973 BCE to the Roman period. ]

    TLSold
  • Küçük Asya'da Orta Çağ Helenizminin Gerilemesi ve On Birinci Yüzyıldan On Beşinci Yüzyıla Kadar İslamlaşma Süreci-The Decline Of Medieval Hellenism In Asia Minor And The Process Of Islamization From The Eleventh Through The Fifteenth Century, Speros Vryonis, New York, NY, 2011, 716 s., haritalı; 24 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Küçük Asya'da Orta Çağ Helenizminin Gerilemesi ve On Birinci Yüzyıldan On Beşinci Yüzyıla Kadar İslamlaşma Süreci-The Decline Of Medieval Hellenism In Asia Minor And The Process Of Islamization From The Eleventh Through The Fifteenth Century, Speros Vryonis, New York, NY, 2011, 716 s., haritalı; 24 cm.

    TLSold
  • Book Collecting: A Beginner's Guide, Seumas Stewart, Dutton, New York, 1979, 304 s, resimli, ciltli, şömizli; 22 cm.-Book collecting is an absorbing avocation, but it need not be an expensive one. Seumas Stewart's practical and entertaining guide provides the necessary background information, advises the collector on problems he is likely to meet, and acquaints him with fields where he may operate with pleasure and perhaps profit

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Book Collecting: A Beginner's Guide, Seumas Stewart, Dutton, New York, 1979, 304 s, resimli, ciltli, şömizli; 22 cm.-Book collecting is an absorbing avocation, but it need not be an expensive one. Seumas Stewart's practical and entertaining guide provides the necessary background information, advises the collector on problems he is likely to meet, and acquaints him with fields where he may operate with pleasure and perhaps profit

    TLSold
  • Eski Yazıları Okuma Anahtarı
Mahmut Yazır, Vakıflar Umum Müdürlüğü Neşriyatı, 1942, 287 sayfa. 21x28 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Eski Yazıları Okuma Anahtarı Mahmut Yazır, Vakıflar Umum Müdürlüğü Neşriyatı, 1942, 287 sayfa. 21x28 cm.

    TLSold
  • 21. Yüzyıl Yaklaşırken Beyoğlu Beyoğlu Ve İstiklal Caddesi Kişileriyle Anılarıyla Binalarıyla Öyküleriyle, 
Rakım Ziyaoğlu-1989, 184 s.,

    Lot No: 55

    Lot: 55

    21. Yüzyıl Yaklaşırken Beyoğlu Beyoğlu Ve İstiklal Caddesi Kişileriyle Anılarıyla Binalarıyla Öyküleriyle, Rakım Ziyaoğlu-1989, 184 s.,

    TLSold
  • An Illustrated Encyclopaedia of Traditional Symbols
Cooper, J. C-Thames and Hudson, 1978, 207 s., 24 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    An Illustrated Encyclopaedia of Traditional Symbols Cooper, J. C-Thames and Hudson, 1978, 207 s., 24 cm.

    TLSold
  • The Library of Camille Aboussouan. Sotheby's, auction catalogue, 17 and 18 June, 1993. 211 s., ciltli, 28 cm.-Çok sayıda resim, bazıları renkli. 1097 lot. Aboussouan, uzun yıllar UNESCO'nun Lübnan temsilcisiydi. Katalog tanıtımına göre, "Onun koleksiyonunu şekillendiren başlıca coşku, fikirlerin Doğu'dan Batı'ya akışı ve bu süreçte bugün Lübnan'ın oynadığı roldü. " Kütüphanesi, Lübnan, İslam ve Doğu tarihi üzerine ender eserleri, Fransız resimli kitapları ve genel olarak 15. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar olan olağanüstü eserleri kapsamaktadır.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    The Library of Camille Aboussouan. Sotheby's, auction catalogue, 17 and 18 June, 1993. 211 s., ciltli, 28 cm.-Çok sayıda resim, bazıları renkli. 1097 lot. Aboussouan, uzun yıllar UNESCO'nun Lübnan temsilcisiydi. Katalog tanıtımına göre, "Onun koleksiyonunu şekillendiren başlıca coşku, fikirlerin Doğu'dan Batı'ya akışı ve bu süreçte bugün Lübnan'ın oynadığı roldü. " Kütüphanesi, Lübnan, İslam ve Doğu tarihi üzerine ender eserleri, Fransız resimli kitapları ve genel olarak 15. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar olan olağanüstü eserleri kapsamaktadır.

    TLSold
  • BEYOĞLU 1930, Selahattin Giz'in Fotoğraflarıyla 1930'larda Beyoğlu, 
Önsöz: Demir Özlü, Metin: Ali Özdamar
Marianna Yerasimos, Çağdaş Yayıncılık, 143 sayfa. 24x24 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    BEYOĞLU 1930, Selahattin Giz'in Fotoğraflarıyla 1930'larda Beyoğlu, Önsöz: Demir Özlü, Metin: Ali Özdamar Marianna Yerasimos, Çağdaş Yayıncılık, 143 sayfa. 24x24 cm.

    TLSold
  • Çanakkale - Finike arası denizciler için rehber-Mavi Yol, Nükhet Anadol
157 sayfa, sert kapak, 19x27 cm.,

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Çanakkale - Finike arası denizciler için rehber-Mavi Yol, Nükhet Anadol 157 sayfa, sert kapak, 19x27 cm.,

    TLSold
  • İstanbul'da bir Fransız Sarayı. Fransa ile Türkiye arasında 500 yıllık ittifak / Le Palais de France a Istanbul. Un dem. 
Jean-Michel Casa,-Yapı Kredi Yayınları, 1995, 115 sayfa. 24x29 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    İstanbul'da bir Fransız Sarayı. Fransa ile Türkiye arasında 500 yıllık ittifak / Le Palais de France a Istanbul. Un dem. Jean-Michel Casa,-Yapı Kredi Yayınları, 1995, 115 sayfa. 24x29 cm.

    TLSold
  • 19. Yüzyılda Osmanlı Başkenti - Değişen İstanbul
Zeynep Çelik-Tarih Vakfı Yurt Yayınları, 1998, 138 sayfa. 21x26. 5 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    19. Yüzyılda Osmanlı Başkenti - Değişen İstanbul Zeynep Çelik-Tarih Vakfı Yurt Yayınları, 1998, 138 sayfa. 21x26. 5 cm.

    TLSold
  • All Color Book of Oriental Carpets and Rugs
 Stanley Reed,-1972, 102 renkli levha, ciltli, şömizli, 72 s., 30 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    All Color Book of Oriental Carpets and Rugs Stanley Reed,-1972, 102 renkli levha, ciltli, şömizli, 72 s., 30 cm.

    TLSold
  • 19. yüzyıl İstanbul fotoğrafları-İstanbul: Geçmişe Bir Bakış - A Glimpse into the Past
Erol Özbilgen, Ekmeleddin İhsanoğlu
IRCICA, 1992, 130 sayfa. Ciltli, şömizli, [Şömiz yıpranmış], 30x21 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    19. yüzyıl İstanbul fotoğrafları-İstanbul: Geçmişe Bir Bakış - A Glimpse into the Past Erol Özbilgen, Ekmeleddin İhsanoğlu IRCICA, 1992, 130 sayfa. Ciltli, şömizli, [Şömiz yıpranmış], 30x21 cm.

    TLSold
  • Fotoğraflarla Kurtuluş Savaşı Yılları-Üsküdar Belediye Başkanlığı, 2002, kuşe kağıda baskı 100den fazla fotoğraf, 21x30 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Fotoğraflarla Kurtuluş Savaşı Yılları-Üsküdar Belediye Başkanlığı, 2002, kuşe kağıda baskı 100den fazla fotoğraf, 21x30 cm.

    TLSold
  • Udine Çağdaş Sanat Galerisi Koleksiyonundan Raimondo d'Aronco'nun Türkiye yılları (1893-1909) = Raimondo d'Aronco in Turchia (1893-1909). Progetti del…-İtalyan Kültür Merkezi - İnstituto İtaliano Di Cultura, 1995, 93 s., renkli resimli. 30x21 cm. Türkçe ve İtalyanca.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Udine Çağdaş Sanat Galerisi Koleksiyonundan Raimondo d'Aronco'nun Türkiye yılları (1893-1909) = Raimondo d'Aronco in Turchia (1893-1909). Progetti del…-İtalyan Kültür Merkezi - İnstituto İtaliano Di Cultura, 1995, 93 s., renkli resimli. 30x21 cm. Türkçe ve İtalyanca.

    TLSold
  • Music in the Aegean
Lambros Liavas, Melina Mercouri, Petros Valvis, G. V. Kavadias-Ministry of Culture, Athens, 1987. 71 sayfa metin ve 70 sayfa renkli resim. 45 RPM plak, arka kapağa iliştirilmiş zarf içinde. Müziğin çağlar boyunca Yunan kültürü ile tarihini ve yakın ilişkisini gösteren bir sergi vesilesiyle basılmış, sıvama sert kapak cildinde. 26x22 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Music in the Aegean Lambros Liavas, Melina Mercouri, Petros Valvis, G. V. Kavadias-Ministry of Culture, Athens, 1987. 71 sayfa metin ve 70 sayfa renkli resim. 45 RPM plak, arka kapağa iliştirilmiş zarf içinde. Müziğin çağlar boyunca Yunan kültürü ile tarihini ve yakın ilişkisini gösteren bir sergi vesilesiyle basılmış, sıvama sert kapak cildinde. 26x22 cm.

    TLSold
  • İzmir. Kuruluştan Kurtuluşa
Mehmet Okurer-İzmir, 1970, 199 sayfa. Ciltli, 16x24 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    İzmir. Kuruluştan Kurtuluşa Mehmet Okurer-İzmir, 1970, 199 sayfa. Ciltli, 16x24 cm.

    TLSold
  • Les Juifs, le monde et l'argent: Histoire économique du peuple juif
Jacques Attali,-Fayard, 2002, 638 s., 24 cm. 
L'auteur: Polytechnicien, énarque, ancien conseiller spécial du président de la République pendant onze ans, créateur et premier président de la BIRD, Jacques Attali a brillé comme auteur dans de nombreux genres différents: histoire (1492), essais (La Figure de Fraser), mémoires (Verbatim), romans (Le premier jour après moi, La Vie éternelle, Au-delà de nulle part, La Femme du menteur), et enfin théâtre: une pièce jouée en janvier avec Gérard Depardieu dans le rôle de Charles Quint (Les Portes du ciel). Il s'est déjà essayé avec grand succès à la biographie dans Un homme d'influence, consacré au banquier G. Warburg, et Blaise Pascal ou le génie français. *** Par Jacques Attali, romancier et essayiste, conseiller de François Mitterrand et biographe de Pascal, fondateur de la BIRD et auteur d'Un homme d'influence consacré au grand banquier Warburg, voici la première fresque historique sur un sujet aussi passionnant que sulfureux puisqu'il n'a cessé d'alimenter l'antisémitisme avec la caricature du juif en accapareur, usurier et avare: les relations de ce petit peuple nomade, pourchassé, relégué et dispersé avec le maître du monde: l'Argent.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Les Juifs, le monde et l'argent: Histoire économique du peuple juif Jacques Attali,-Fayard, 2002, 638 s., 24 cm. L'auteur: Polytechnicien, énarque, ancien conseiller spécial du président de la République pendant onze ans, créateur et premier président de la BIRD, Jacques Attali a brillé comme auteur dans de nombreux genres différents: histoire (1492), essais (La Figure de Fraser), mémoires (Verbatim), romans (Le premier jour après moi, La Vie éternelle, Au-delà de nulle part, La Femme du menteur), et enfin théâtre: une pièce jouée en janvier avec Gérard Depardieu dans le rôle de Charles Quint (Les Portes du ciel). Il s'est déjà essayé avec grand succès à la biographie dans Un homme d'influence, consacré au banquier G. Warburg, et Blaise Pascal ou le génie français. *** Par Jacques Attali, romancier et essayiste, conseiller de François Mitterrand et biographe de Pascal, fondateur de la BIRD et auteur d'Un homme d'influence consacré au grand banquier Warburg, voici la première fresque historique sur un sujet aussi passionnant que sulfureux puisqu'il n'a cessé d'alimenter l'antisémitisme avec la caricature du juif en accapareur, usurier et avare: les relations de ce petit peuple nomade, pourchassé, relégué et dispersé avec le maître du monde: l'Argent.

    TLSold
  • Constantinople: La ville que désirait le monde, 1453-1924
Philip Mansel, Paul Chemla-Éd. du Seuil, Paris, 1997, 560 s., resimli, 24 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Constantinople: La ville que désirait le monde, 1453-1924 Philip Mansel, Paul Chemla-Éd. du Seuil, Paris, 1997, 560 s., resimli, 24 cm.

    TLSold
  • İzmir, 1873. Çeviri: İlhan Pınar
Karl Von Scherzer-İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2001, 198 s.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    İzmir, 1873. Çeviri: İlhan Pınar Karl Von Scherzer-İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2001, 198 s.

    TLSold
  • Yunan Ege'ye Nasıl Geldi - İşgalden Kurtuluşa - 2 Cilt Takım
Türkmen Parlak-İzmir Sosyal Hizmetler Vakfı Kültür Yayı, 1982, 1158 sayfa. 13x21 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Yunan Ege'ye Nasıl Geldi - İşgalden Kurtuluşa - 2 Cilt Takım Türkmen Parlak-İzmir Sosyal Hizmetler Vakfı Kültür Yayı, 1982, 1158 sayfa. 13x21 cm.

    TLSold
  • Ari. La vie et le monde d'Aristote Onassis. ‎ Peter Evans-Presses de la Renaissance, 1987, 372 s., 32 pl. de photos hors texte, index,

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Ari. La vie et le monde d'Aristote Onassis. ‎ Peter Evans-Presses de la Renaissance, 1987, 372 s., 32 pl. de photos hors texte, index,

    TLSold
  • Şark'da Hıristiyan Resim, Heykel Tarihi-Recherches pour servir à l'histoire de la peinture et de la sculpture chrétiennes en Orient avant la querelle des iconoclastes. 
(Charles) Bayet
Paris, Thorin, 1879; 141 s., ciltli

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Şark'da Hıristiyan Resim, Heykel Tarihi-Recherches pour servir à l'histoire de la peinture et de la sculpture chrétiennes en Orient avant la querelle des iconoclastes. (Charles) Bayet Paris, Thorin, 1879; 141 s., ciltli

    TLSold
  • L'expulsion des Juifs d'Espagne
Beatrice Leroy, 
1990, 174 s., 24 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    L'expulsion des Juifs d'Espagne Beatrice Leroy, 1990, 174 s., 24 cm.

    TLSold
  • İzmir Yahudileri Tarihi 1908-1923
Siren Bora-Gözlem Gazetecilik ve Yayın A. Ş., 1995, 320+ek sayfa. 16x24 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    İzmir Yahudileri Tarihi 1908-1923 Siren Bora-Gözlem Gazetecilik ve Yayın A. Ş., 1995, 320+ek sayfa. 16x24 cm.

    TLSold
  • PRENS SABAHADDİN Hayatı ve İlmi Müdafaaları-Nezahet Nurettin, EgeYayınevi: Güneş Neşriyatı, 1977, 522 sayfa, ciltli, 25 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    PRENS SABAHADDİN Hayatı ve İlmi Müdafaaları-Nezahet Nurettin, EgeYayınevi: Güneş Neşriyatı, 1977, 522 sayfa, ciltli, 25 cm.

    TLSold
  • Hâtıralarım - Kayzer Dönemi Weimar Cumhuriyeti Atatürk Ülkesi
Prof. Dr. Ernst Hirsch-Banka ve Ticaret Hukuku Enstitüsü, 1985, 12+463 sayfa. 16x23. 5 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Hâtıralarım - Kayzer Dönemi Weimar Cumhuriyeti Atatürk Ülkesi Prof. Dr. Ernst Hirsch-Banka ve Ticaret Hukuku Enstitüsü, 1985, 12+463 sayfa. 16x23. 5 cm.

    TLSold
  • Türkiye'de İmparatorluk Devirlerinin Nüfus ve Arazi Tahrirleri ve Hakana Mahsus İstatistik Defterleri 1, Ömer Lütfi Barkan.-1941, 40 + 14 s., Türkçe, Fransızca, ciltli, 24 cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Türkiye'de İmparatorluk Devirlerinin Nüfus ve Arazi Tahrirleri ve Hakana Mahsus İstatistik Defterleri 1, Ömer Lütfi Barkan.-1941, 40 + 14 s., Türkçe, Fransızca, ciltli, 24 cm.

    TLSold
  • 1492'de İspanya'dan Avrupa, Yakın Doğu ve Mağrip, Amerika'daki farklı ülkelere sürülen Yahudilerin sürgün tarihi.-Les Juifs d'Espagne. Histoire d une diaspora 1492 - 1992. Préface d Edgar Morin. 
Henry Méchoulan, Paris. Liana Levi, 1998, xvii, 721 s., ciltli, şömizli

    Lot No: 79

    Lot: 79

    1492'de İspanya'dan Avrupa, Yakın Doğu ve Mağrip, Amerika'daki farklı ülkelere sürülen Yahudilerin sürgün tarihi.-Les Juifs d'Espagne. Histoire d une diaspora 1492 - 1992. Préface d Edgar Morin. Henry Méchoulan, Paris. Liana Levi, 1998, xvii, 721 s., ciltli, şömizli

    TLSold
  • Invisible Wall, The: Germans & Jews, A Personal Exploration
 W. Michael Blumenthal, 1998, 444 s., ciltli, şömizli, 24 cm.-Blumenthal, former secretary of the Treasury (1977-79), diplomat, and distinguished businessman, explores why German Jews were historically treated so badly by German Christians. "By recounting the stories of these remarkable individuals within the historical context of three centuries, Blumenthal presents a sweeping portrait of German Jews from the birth of Christianity to the eve of the Holocaust, revealing how Jews of various generations tried but failed to pierce the prejudice that separated them from other Germans. A work of tremendous scope and vision, The Invisible Wall presents a fascinating perspective on one of the most difficult questions of our time. ",

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Invisible Wall, The: Germans & Jews, A Personal Exploration W. Michael Blumenthal, 1998, 444 s., ciltli, şömizli, 24 cm.-Blumenthal, former secretary of the Treasury (1977-79), diplomat, and distinguished businessman, explores why German Jews were historically treated so badly by German Christians. "By recounting the stories of these remarkable individuals within the historical context of three centuries, Blumenthal presents a sweeping portrait of German Jews from the birth of Christianity to the eve of the Holocaust, revealing how Jews of various generations tried but failed to pierce the prejudice that separated them from other Germans. A work of tremendous scope and vision, The Invisible Wall presents a fascinating perspective on one of the most difficult questions of our time. ",

    TLSold
  • Juifs des Balkans. Espaces judéo-ibériques, XIVe-XXe siècles
by Benbassa, Esther/Rodrigue, Aron-Paris, Éditions La Découverte. 1993, 414 s., 23 cm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Juifs des Balkans. Espaces judéo-ibériques, XIVe-XXe siècles by Benbassa, Esther/Rodrigue, Aron-Paris, Éditions La Découverte. 1993, 414 s., 23 cm.

    TLSold
  • Aegean Quest: A search for Venetian Greece
Eric Forbes-Boyd-1970, 203 s., ciltli, şömizli,

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Aegean Quest: A search for Venetian Greece Eric Forbes-Boyd-1970, 203 s., ciltli, şömizli,

    TLSold
  • The Commerce of Smyrna in the Eighteenth Century (1700-1820)‎, Elena‎ Frangakis-Syrett,-Center for Asia Minor Studies, 1992, 375 s., katlanır harita, ekler, kaynakça, dizin, 25 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    The Commerce of Smyrna in the Eighteenth Century (1700-1820)‎, Elena‎ Frangakis-Syrett,-Center for Asia Minor Studies, 1992, 375 s., katlanır harita, ekler, kaynakça, dizin, 25 cm.

    TLSold
  • Yazarından ithaflı ve imzalı.-Bir Kapı Önünde, Özdemir Asaf
Yuvarlak Masa Yayınları, 1957, 86 sayfa. 11x19 cm

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Yazarından ithaflı ve imzalı.-Bir Kapı Önünde, Özdemir Asaf Yuvarlak Masa Yayınları, 1957, 86 sayfa. 11x19 cm

    TLSold
  • Metin Eloğlu - Yumuşak G, ithaflı, imzalı-Yumuşak G   
Metin Eloğlu
Baha Matbaası, 1975, 42 s.; 14x21 cm1975

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Metin Eloğlu - Yumuşak G, ithaflı, imzalı-Yumuşak G Metin Eloğlu Baha Matbaası, 1975, 42 s.; 14x21 cm1975

    TLSold
  • Metin Eloğlu - Düdüklü Tencere,-1951, Resimleyen: Orhan Peker

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Metin Eloğlu - Düdüklü Tencere,-1951, Resimleyen: Orhan Peker

    TLSold
  • Köylerimiz, Nephan Saran, Ed. Fak. Yay. 1984-179 s.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Köylerimiz, Nephan Saran, Ed. Fak. Yay. 1984-179 s.

    TLSold
  • OSMANLI İMPARATORLUĞUN SON DÖNEMİNDEN KADIN GİYSİLERİ / WOMEN'S COSTUME OF THE LATE OTTOMAN ERA.-"Lale Görünür.

Sadberk Hanım Müzesi

Sayfa Sayısı: 300.

Osmanlı İmparatorluğu’nun Son Döneminden Kadın Giysileri – Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu

Türkiye’nin ilk özel müzesi olan Sadberk Hanım Müzesi’nin 30.kuruluş yıldönümünde, müze koleksiyonundan seçilen Osmanlı kadın giysileri sergi kataloğu.

“Osmanlı giyim geleneği, Orta Asya giyim kültürünün devamı niteliğindedir. Uzak Doğu giyim kuşamıyla akrabalıkları bulunur ve İslam ile Anadolu geleneklerinden de etkilenmiştir.”

    Lot No: 88

    Lot: 88

    OSMANLI İMPARATORLUĞUN SON DÖNEMİNDEN KADIN GİYSİLERİ / WOMEN'S COSTUME OF THE LATE OTTOMAN ERA.-"Lale Görünür. Sadberk Hanım Müzesi Sayfa Sayısı: 300. Osmanlı İmparatorluğu’nun Son Döneminden Kadın Giysileri – Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu Türkiye’nin ilk özel müzesi olan Sadberk Hanım Müzesi’nin 30.kuruluş yıldönümünde, müze koleksiyonundan seçilen Osmanlı kadın giysileri sergi kataloğu. “Osmanlı giyim geleneği, Orta Asya giyim kültürünün devamı niteliğindedir. Uzak Doğu giyim kuşamıyla akrabalıkları bulunur ve İslam ile Anadolu geleneklerinden de etkilenmiştir.”

    TLSold
  • OTAĞ-I HÜMAYUN Osmanlı Çadırları-Nurhan Atasoy

2000

Kitap, Osmanlı çadırlarının özellikleri ve tipleri, değişik hizmetlere yönelik işlevlerini temsil eden örnekleri ortaya koymak amacıyla ülkemizdeki ve Avrupa'daki koleksiyonlarda bulunan çadırların araştırılarak incelenmesi ile oluşturulmuş.

Türkçe

Karton Kutusunda

305 sayfa

Ölçüleri: 30 x 28,5 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    OTAĞ-I HÜMAYUN Osmanlı Çadırları-Nurhan Atasoy 2000 Kitap, Osmanlı çadırlarının özellikleri ve tipleri, değişik hizmetlere yönelik işlevlerini temsil eden örnekleri ortaya koymak amacıyla ülkemizdeki ve Avrupa'daki koleksiyonlarda bulunan çadırların araştırılarak incelenmesi ile oluşturulmuş. Türkçe Karton Kutusunda 305 sayfa Ölçüleri: 30 x 28,5 cm.

    TLSold
  • BİLİNMEYEN TÜRKLER-"Heath W. Lowry,  Clarence K. Streit 

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI

2012

Lowry 1983`te, Washington D.C.`de yaşarken, o sıralarda Türk Büyükelçiliğinde Üçüncü Sekreter olan eski öğrencisi Uğur Doğan`dan bir telefon geldi.Kısa süre önce çok ilginç bir adamla tanıştığını söyledi. Sadece 1921`de Ankara`ya seyahat etmek ve Mustafa Kemal Paşa [Atatürk] ile görüşmekle kalmayıp, o senenin Anadolu kışında geçirdiği yedi hafta hakkında hala yayımlanmamış bir kitap yazdığını söyledi. Bahsettiği kişi, Kurtuluş Savaşı`nın en hareketli zamanlarında Ankara`yı ziyaret eden ilk yabancı gazetecilerden ve Mustafa Kemal Paşa`yla Büyük Millet Meclisi Başkanı seçildikten sonra şahsen mülakat yapan ilk yabancı muhabir olan Clarence K. Streit`tı.

Streit`ın Türkiye`yle bağlantısı 1921 ziyaretiyle sona ermedi. Ertesi yıl, İsviçre`deki Lozan Antlaşması müzakereleri hakkında yazdıktan sonra, Public Ledger Yakın Doğu ve Balkanlar muhabiri olarak İstanbul`a döndü. Bu görevini iki yıl daha, yani 1923-1925 arasında sürdürecekti.

268 sayfa.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    BİLİNMEYEN TÜRKLER-"Heath W. Lowry, Clarence K. Streit BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI 2012 Lowry 1983`te, Washington D.C.`de yaşarken, o sıralarda Türk Büyükelçiliğinde Üçüncü Sekreter olan eski öğrencisi Uğur Doğan`dan bir telefon geldi.Kısa süre önce çok ilginç bir adamla tanıştığını söyledi. Sadece 1921`de Ankara`ya seyahat etmek ve Mustafa Kemal Paşa [Atatürk] ile görüşmekle kalmayıp, o senenin Anadolu kışında geçirdiği yedi hafta hakkında hala yayımlanmamış bir kitap yazdığını söyledi. Bahsettiği kişi, Kurtuluş Savaşı`nın en hareketli zamanlarında Ankara`yı ziyaret eden ilk yabancı gazetecilerden ve Mustafa Kemal Paşa`yla Büyük Millet Meclisi Başkanı seçildikten sonra şahsen mülakat yapan ilk yabancı muhabir olan Clarence K. Streit`tı. Streit`ın Türkiye`yle bağlantısı 1921 ziyaretiyle sona ermedi. Ertesi yıl, İsviçre`deki Lozan Antlaşması müzakereleri hakkında yazdıktan sonra, Public Ledger Yakın Doğu ve Balkanlar muhabiri olarak İstanbul`a döndü. Bu görevini iki yıl daha, yani 1923-1925 arasında sürdürecekti. 268 sayfa.

    TLSold
  • Jésus Révéle A L'Enfance & A la Jeunesse, M. L'Abbé F. Lagrance-Paris, Gaume Freres, Libraires Editerus, 1851, 339 s., 17 cm., ciltli

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Jésus Révéle A L'Enfance & A la Jeunesse, M. L'Abbé F. Lagrance-Paris, Gaume Freres, Libraires Editerus, 1851, 339 s., 17 cm., ciltli

    TLSold
  • L'idea Cristiana della chiesa distrutta nel protestantesimo, Giovanni Perrone-Genova, Dario Giuseppe Rossi, 1862, 531 s., 20 cm., ciltli

    Lot No: 92

    Lot: 92

    L'idea Cristiana della chiesa distrutta nel protestantesimo, Giovanni Perrone-Genova, Dario Giuseppe Rossi, 1862, 531 s., 20 cm., ciltli

    TLSold
  • Il Mesee Eucaristico Ossia L'Anima Devota Della SS Eucaristia, Giovan Battista Pagani-Napoli, Giosué Rondinella Editore, 1852, 431 s., 15 cm., ciltli

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Il Mesee Eucaristico Ossia L'Anima Devota Della SS Eucaristia, Giovan Battista Pagani-Napoli, Giosué Rondinella Editore, 1852, 431 s., 15 cm., ciltli

    TLSold
  • E. T. A. Hoffmann, Die Elixiere des Teufels I. Teil, II. Teil-(2 cilt) Berlin, Verlag Neufeld, 234+236 s., sert kapaklı, 11 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    E. T. A. Hoffmann, Die Elixiere des Teufels I. Teil, II. Teil-(2 cilt) Berlin, Verlag Neufeld, 234+236 s., sert kapaklı, 11 cm.

    TLSold
  • Le Jeu De L'Amour et du Hasard, Marivaux-Editions Nilsson, Paris, 112 s., 14 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Le Jeu De L'Amour et du Hasard, Marivaux-Editions Nilsson, Paris, 112 s., 14 cm.

    TLSold
  • Die Jungfrau Von Orleans, Eine Romanmtische Tragödie, Friedrich Von Schiller-Münster, 1903, Verlag der Aschendorssfchen, 142 s., 13 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Die Jungfrau Von Orleans, Eine Romanmtische Tragödie, Friedrich Von Schiller-Münster, 1903, Verlag der Aschendorssfchen, 142 s., 13 cm.

    TLSold
  • Massime Eterne Di S. Alfonso de Liguori, Di maria Santissima-Roma 1846, Tipofrafia Monaldi 224 s., 11 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Massime Eterne Di S. Alfonso de Liguori, Di maria Santissima-Roma 1846, Tipofrafia Monaldi 224 s., 11 cm.

    TLSold
  • Il nuovo Testamento Del Nostro Signore E. Salvatore Gesu Cristo: tradotto Il Lingua Italiana da Giovanni Diodati-1850, 12 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Il nuovo Testamento Del Nostro Signore E. Salvatore Gesu Cristo: tradotto Il Lingua Italiana da Giovanni Diodati-1850, 12 cm.

    TLSold
  • Petits Livres D'Hueres, Un Petit Bréviarie du Bonheur-Paris, Eugéne Figuiére & Cie Editeurs, 34 s., 13 cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Petits Livres D'Hueres, Un Petit Bréviarie du Bonheur-Paris, Eugéne Figuiére & Cie Editeurs, 34 s., 13 cm.

    TLSold
  • Souvenirs d'une ambassade à Berlin Septembre 1931-Octobre 1938, André Frnaçois-Ponçet-Flammarion Paris, 1946, 356 s., 19 cm., ciltli

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Souvenirs d'une ambassade à Berlin Septembre 1931-Octobre 1938, André Frnaçois-Ponçet-Flammarion Paris, 1946, 356 s., 19 cm., ciltli

    TLSold
  • Memoires de Mussolini 1942-1943,-Rene Julliard Sequana, Paris, 1948, 254 s., 18 cm., ciltli

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Memoires de Mussolini 1942-1943,-Rene Julliard Sequana, Paris, 1948, 254 s., 18 cm., ciltli

    TLSold
  • Les Pilotes de L'Europe, John Gunther, Traduit de L'anglais Par denise Van Moppés-Bernard Grasset, Editeur, Paris, 384 s., 17 cm., ciltli

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Les Pilotes de L'Europe, John Gunther, Traduit de L'anglais Par denise Van Moppés-Bernard Grasset, Editeur, Paris, 384 s., 17 cm., ciltli

    TLSold
  • La Question D'Orient, La Macédoine Le Chemin de Fer De Bagdad-Paris, Librairie Plon, Plon-Nourrit et cie, Imprimeurs-Editeurs, 1903, 393 s., 16 cm., ciltli

    Lot No: 105

    Lot: 105

    La Question D'Orient, La Macédoine Le Chemin de Fer De Bagdad-Paris, Librairie Plon, Plon-Nourrit et cie, Imprimeurs-Editeurs, 1903, 393 s., 16 cm., ciltli

    TLSold
  • Varlık Vergisi Faciası, Faik Ökte-Nebioğlu Yayınevi, İstanbul, 1. baskı, 248 s., Koleksiyon cildinde, 19 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Varlık Vergisi Faciası, Faik Ökte-Nebioğlu Yayınevi, İstanbul, 1. baskı, 248 s., Koleksiyon cildinde, 19 cm.

    TLSold
  • Eski İstanbul Hayatı ve İstanbul Yahudileri, Betül Gedik-Pera Orient, İstanbul, 1996, Kuşak Ofset, 158 s., 19 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Eski İstanbul Hayatı ve İstanbul Yahudileri, Betül Gedik-Pera Orient, İstanbul, 1996, Kuşak Ofset, 158 s., 19 cm.

    TLSold
  • Dreyfus Olayı (Adalet İçin Bir Savaşın Öyküsü), Emile Zol, Çev: Muammer Tuncer, İmzalı, İthaflı-Yalçın Yayınları, 7. baskı, 2004, 183 s., 19 cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Dreyfus Olayı (Adalet İçin Bir Savaşın Öyküsü), Emile Zol, Çev: Muammer Tuncer, İmzalı, İthaflı-Yalçın Yayınları, 7. baskı, 2004, 183 s., 19 cm.

    TLSold
  • André Maurois, Magiciens et Logiciens-Editions Grasset, 40. baskı, Paris, 1935, 365 s., 19 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    André Maurois, Magiciens et Logiciens-Editions Grasset, 40. baskı, Paris, 1935, 365 s., 19 cm.

    TLSold
  • Les Justes, Albert Camus-Gallimard Editions, Paris, 1950, 183 s., 19 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Les Justes, Albert Camus-Gallimard Editions, Paris, 1950, 183 s., 19 cm.

    TLSold
  • Essai Sur L'Histoire Des Israélites de L'Empire Ottoman, M. Franco-George Olms Verlag, New york, 1973, 296 s., ciltli, 19 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Essai Sur L'Histoire Des Israélites de L'Empire Ottoman, M. Franco-George Olms Verlag, New york, 1973, 296 s., ciltli, 19 cm.

    TLSold
  • Anadolu'da Türk Mührü, Tahir Kutsi Makal-Kültür Bakanlığı , 1990, ankara, can Ofset, 136 s., 20 cm.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Anadolu'da Türk Mührü, Tahir Kutsi Makal-Kültür Bakanlığı , 1990, ankara, can Ofset, 136 s., 20 cm.

    TLSold
  • Hidden Symbolism of Alchemy and the Occult Arts, Herbert Silberer-Dover Publications, New york, 1971, 5+451 s., 22 cm.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Hidden Symbolism of Alchemy and the Occult Arts, Herbert Silberer-Dover Publications, New york, 1971, 5+451 s., 22 cm.

    TLSold
  • İstanbul'un Frenk ve Levanten Mahalleleri, Bertrand Bareilles, Çev: Ali Berktay-Güncel Yayıncılık, 1. baskı, 2003, 255 s., 21 cm.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    İstanbul'un Frenk ve Levanten Mahalleleri, Bertrand Bareilles, Çev: Ali Berktay-Güncel Yayıncılık, 1. baskı, 2003, 255 s., 21 cm.

    TLSold
  • A Byznatine Journey, John Ash-Random House New york, 1995, 328 s., Şömizli, 22 cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    A Byznatine Journey, John Ash-Random House New york, 1995, 328 s., Şömizli, 22 cm.

    TLSold
  • Le Nouvel Ordre Numérique, Laurent Cohen-Tanugi-Editions Odile Jacob, 1999, 240 s. 22 cm. Bilgisayar, telefon ve televizyonun mutasyonlarından kaynaklanan iletişim devrimi, günlük hayatımızda giderek artan bir yer kaplamaktadır. Yeni bir büyümenin, hatta “yeni bir ekonominin” vektörü, yüzyılın bu sonunun en büyük endüstriyel olgusudur ve geleceğin bilgi toplumunu hazırlar. Ancak teknolojik yeniliklerin ve endüstriyel savaşların aralıksız kasırgası, esas olanın üzerini örtme eğilimindedir: bu yaratıcı kaos, dünya ölçeğinde yeni ekonomik ve stratejik ilişkiler doğurma sürecindedir. Laurent Cohen-Tanugi burada bu yeni dijital düzenin yaylarını söküyor ve güç hatlarını ve zorluklarını ortaya koyuyor. Vardığı sonuç açıktır: Avrupa'nın, bugün büyük ölçüde ABD'nin egemen olduğu yeni bilgi ekonomisine tam olarak yatırım yapmasının ve tüm ağırlığını, Avrupa'nın trenini kaçırmanın acısıyla sürmekte olan gelişmelere vermesinin tam zamanıdır. üçüncü binyıl. Laurent Cohen-Tanugi, Le Droit sans l'Etat (1985) ve L'Europe en tehlike (1992) dahil olmak üzere demokrasi ve Avrupa'nın inşası üzerine birkaç seçkin makalenin yazarıdır. Paris ve New York barolarının bir üyesi olarak, uluslararası hukuk firması Cleary Gottlieb Steen & Hamilton'ın ortağıdır ve burada özellikle Avrupa'daki iletişim sektöründeki faaliyetleri koordine etmektedir.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Le Nouvel Ordre Numérique, Laurent Cohen-Tanugi-Editions Odile Jacob, 1999, 240 s. 22 cm. Bilgisayar, telefon ve televizyonun mutasyonlarından kaynaklanan iletişim devrimi, günlük hayatımızda giderek artan bir yer kaplamaktadır. Yeni bir büyümenin, hatta “yeni bir ekonominin” vektörü, yüzyılın bu sonunun en büyük endüstriyel olgusudur ve geleceğin bilgi toplumunu hazırlar. Ancak teknolojik yeniliklerin ve endüstriyel savaşların aralıksız kasırgası, esas olanın üzerini örtme eğilimindedir: bu yaratıcı kaos, dünya ölçeğinde yeni ekonomik ve stratejik ilişkiler doğurma sürecindedir. Laurent Cohen-Tanugi burada bu yeni dijital düzenin yaylarını söküyor ve güç hatlarını ve zorluklarını ortaya koyuyor. Vardığı sonuç açıktır: Avrupa'nın, bugün büyük ölçüde ABD'nin egemen olduğu yeni bilgi ekonomisine tam olarak yatırım yapmasının ve tüm ağırlığını, Avrupa'nın trenini kaçırmanın acısıyla sürmekte olan gelişmelere vermesinin tam zamanıdır. üçüncü binyıl. Laurent Cohen-Tanugi, Le Droit sans l'Etat (1985) ve L'Europe en tehlike (1992) dahil olmak üzere demokrasi ve Avrupa'nın inşası üzerine birkaç seçkin makalenin yazarıdır. Paris ve New York barolarının bir üyesi olarak, uluslararası hukuk firması Cleary Gottlieb Steen & Hamilton'ın ortağıdır ve burada özellikle Avrupa'daki iletişim sektöründeki faaliyetleri koordine etmektedir.

    TLSold
  • Les Temps Modernes, Jean-Paul Sartre, Turquie Du Réformisme Autoritaire au Libéralisme Musclé, 41. Année Juillet-Aout 1984, No: 456-457-Temps Modernes, Paris, 1984, 22 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Les Temps Modernes, Jean-Paul Sartre, Turquie Du Réformisme Autoritaire au Libéralisme Musclé, 41. Année Juillet-Aout 1984, No: 456-457-Temps Modernes, Paris, 1984, 22 cm.

    TLSold
  • Les nouveaux Juifs d'Amsterdam : Essais sur l'histoire sociale et intellectuelle du judaïsme séfarade au XVIIe siècle, Yosef Kaplan-Chandeigne, 1999, 250 s., 21 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Les nouveaux Juifs d'Amsterdam : Essais sur l'histoire sociale et intellectuelle du judaïsme séfarade au XVIIe siècle, Yosef Kaplan-Chandeigne, 1999, 250 s., 21 cm.

    TLSold
  • Grecs Et Ottomans 1453-1923, Joelle Dalégre-L'harmattan, 2002, 268 s., 20 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Grecs Et Ottomans 1453-1923, Joelle Dalégre-L'harmattan, 2002, 268 s., 20 cm.

    TLSold
  • Değişen İzmir'i Anlamak, Der: Deniz Yıldırım, Evren Haspolat-Phoenix Yayınları, Ankara, 2010, 636 s. 19 cm.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Değişen İzmir'i Anlamak, Der: Deniz Yıldırım, Evren Haspolat-Phoenix Yayınları, Ankara, 2010, 636 s. 19 cm.

    TLSold
  • Constantinople City of The World's Desire 1453-1924, Philip Mansel-Penguin Books, 1997, 528 s., 20 cm.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Constantinople City of The World's Desire 1453-1924, Philip Mansel-Penguin Books, 1997, 528 s., 20 cm.

    TLSold
  • La Flute Des Origines un Soufi D'Istanbul, Kudsi Erguner-Plon edition, 2013, Italie, 439 c., 20 cm.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    La Flute Des Origines un Soufi D'Istanbul, Kudsi Erguner-Plon edition, 2013, Italie, 439 c., 20 cm.

    TLSold
  • Selanik 1850-1918, Der: Gilles Veinstein, Çev: Cüneyt Akalın-İletişim Yayınları, 1. baskı, 2014, İstanbul, 359+8 Sayfa, 20 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Selanik 1850-1918, Der: Gilles Veinstein, Çev: Cüneyt Akalın-İletişim Yayınları, 1. baskı, 2014, İstanbul, 359+8 Sayfa, 20 cm.

    TLSold
  • Anadolu ve Rum Göçmenlerin Kökeni, Georgios Nakracas, İmzalı, İthaflı-Belge Yayınları, 1. baskı, 2003, 303 s. 19 cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Anadolu ve Rum Göçmenlerin Kökeni, Georgios Nakracas, İmzalı, İthaflı-Belge Yayınları, 1. baskı, 2003, 303 s. 19 cm.

    TLSold
  • Konstantiniyye Dünyanın Arzuladığı Şehir 1453-1924, Philip Mansel-Everest Yayınları, 2. baskı, 2008, 692 s., 19 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Konstantiniyye Dünyanın Arzuladığı Şehir 1453-1924, Philip Mansel-Everest Yayınları, 2. baskı, 2008, 692 s., 19 cm.

    TLSold
  • Aliya: Bir Toplu Göçün Öyküsü, Rıfat N. Bali-İletişim Yayınları, 1. baskı , 2003, İstanbul, 465 s., 19 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Aliya: Bir Toplu Göçün Öyküsü, Rıfat N. Bali-İletişim Yayınları, 1. baskı , 2003, İstanbul, 465 s., 19 cm.

    TLSold
  • Şerif Mardin, Türk Modernleşmesi-İletişim Yayınları, 4. baskı, 1995, İstanbul, 376 s. 19 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Şerif Mardin, Türk Modernleşmesi-İletişim Yayınları, 4. baskı, 1995, İstanbul, 376 s. 19 cm.

    TLSold
  • The Teaching of Buddha-Bukkyo Dendo Kyokai, 690 s., Şömizli, 19 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    The Teaching of Buddha-Bukkyo Dendo Kyokai, 690 s., Şömizli, 19 cm.

    TLSold
  • Mücadele: Bir Yaşam Öyküsü, Ahmet Abut, Haz: Tülin Sarıdoğan-İstanbul, 2016, Mas Matbaacılık, 322 s., 19 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Mücadele: Bir Yaşam Öyküsü, Ahmet Abut, Haz: Tülin Sarıdoğan-İstanbul, 2016, Mas Matbaacılık, 322 s., 19 cm.

    TLSold
  • Tarz-ı Hayat'tan Life Style'a, Rıfat N. Bali-İletişim Yayınları, 5. baskı, İstanbul, 2002, 376 s., 19 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Tarz-ı Hayat'tan Life Style'a, Rıfat N. Bali-İletişim Yayınları, 5. baskı, İstanbul, 2002, 376 s., 19 cm.

    TLSold
  • Yunan Düşü, Michael Hewellyn Smith, Çev: Halim İnal-Ayraç Yayınevi, 1. baskı, 2002, İstanbul, 490 s., 19 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Yunan Düşü, Michael Hewellyn Smith, Çev: Halim İnal-Ayraç Yayınevi, 1. baskı, 2002, İstanbul, 490 s., 19 cm.

    TLSold
  • Elias Canetti, Ecrits Autobiographiques-La Pochothéque, Albin Michel, Le Livre de Poche, 1989, 1490 s., 19 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Elias Canetti, Ecrits Autobiographiques-La Pochothéque, Albin Michel, Le Livre de Poche, 1989, 1490 s., 19 cm.

    TLSold
  • Türklüğe İhtida - 1870-1939 İsviçre'sinde Yeni Türkiye'nin Öncüleri , Hans-Lukas Kieser-İletişim Yayınları, 1. baskı, 2008, 290 s., 19 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Türklüğe İhtida - 1870-1939 İsviçre'sinde Yeni Türkiye'nin Öncüleri , Hans-Lukas Kieser-İletişim Yayınları, 1. baskı, 2008, 290 s., 19 cm.

    TLSold
  • Varlık Vergisi ve Azınlıklar, Hüseyin Perviz Pur-Eren Yayınları, İstanbul, 2007, 494 s., 19 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Varlık Vergisi ve Azınlıklar, Hüseyin Perviz Pur-Eren Yayınları, İstanbul, 2007, 494 s., 19 cm.

    TLSold
  • Les Guides Bleus Autriche-Librairie Hachette, 1964, Paris, 393 Sayfa + Harita, ciltli, 15 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Les Guides Bleus Autriche-Librairie Hachette, 1964, Paris, 393 Sayfa + Harita, ciltli, 15 cm.

    TLSold
  • Lane Venise Une Republique Maritime, Frederic C. Lane-Champs, Flammarion, 1985, France, 660 s. 17 cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Lane Venise Une Republique Maritime, Frederic C. Lane-Champs, Flammarion, 1985, France, 660 s. 17 cm.

    TLSold
  • Poésies Une Saison en Enfer Illuminations, Arthur Rimbaud-Poésie, Gallimard Edition, 1999, 341 s., 17 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Poésies Une Saison en Enfer Illuminations, Arthur Rimbaud-Poésie, Gallimard Edition, 1999, 341 s., 17 cm.

    TLSold
  • Şehir Asla Unutmaz, Mustafa Armağan-İz Yayıncılık, 1996, İstanbul, 181 s., 19 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Şehir Asla Unutmaz, Mustafa Armağan-İz Yayıncılık, 1996, İstanbul, 181 s., 19 cm.

    TLSold
  • Dinlerin Tarihi ve Gizemcilik, Timothy Freke & Peter Gandy, Çev: Orhan Tuncay-Gün Yayıncılık, 2001, 240 s., 19 cm.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Dinlerin Tarihi ve Gizemcilik, Timothy Freke & Peter Gandy, Çev: Orhan Tuncay-Gün Yayıncılık, 2001, 240 s., 19 cm.

    TLSold
  • Öteki ya da Değil Ne Fark Eder!, İzzet Keribar, Rahime Sezgin, İmzalı, İthaflı-Doğan Kitap, 1. baskı, 2012, İstanbul, 178 s. 23 cm.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Öteki ya da Değil Ne Fark Eder!, İzzet Keribar, Rahime Sezgin, İmzalı, İthaflı-Doğan Kitap, 1. baskı, 2012, İstanbul, 178 s. 23 cm.

    TLSold
  • Marchands et Banquiers Du Moyen Age, Jacques le Goff-Presses Universitaires de France, 1962, 128 s. 17 cm.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Marchands et Banquiers Du Moyen Age, Jacques le Goff-Presses Universitaires de France, 1962, 128 s. 17 cm.

    TLSold
  • Psychologie Des Foules, Gustave Le Bon-Seizieme Edition, Paris, 1911, felix Alcan Editeur, 200 s., ciltli 17 cm.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Psychologie Des Foules, Gustave Le Bon-Seizieme Edition, Paris, 1911, felix Alcan Editeur, 200 s., ciltli 17 cm.

    TLSold
  • Bir New-York Rüyası, Bye-Bye Türkçe, Oktay Sinanoğlu-Otopsi Yayınları, 14. baskı, 429 s., Son Sayfasında Yırtık Var, Okumayı Etkilememektedir., 20 cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Bir New-York Rüyası, Bye-Bye Türkçe, Oktay Sinanoğlu-Otopsi Yayınları, 14. baskı, 429 s., Son Sayfasında Yırtık Var, Okumayı Etkilememektedir., 20 cm.

    TLSold
  • "Yaşamları ve Yapıtlarıyla Osmanlılar Ansiklopedisi Der: Ekrem Işın, İsmail Kara "-"YKY Yay. , 1396 s. , ciltli, şömizli, özel kutusunda, 22 x 29 cm.
Ülke kültürüne katkıda bulunmanın en etkili yollarından birinin güvenilir başvuru kaynakları oluşturmaktan geçtiği düşüncesinden hareket eden Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Osmanlı devletinin 700. kuruluş yıldönümünde hazırladığı bu ansiklopediyle her alandan okura hitap etmenin yanı sıra, Osmanlı tarihçiliğine kalıcı bir katkıda bulunmayı amaçladı. Yaşamları ve Yapıtlarıyla Osmanlılar Ansiklopedisi, Osmanlı kimliğinin biçimlenmesinde etkili olmuş 2300 kişinin, konularında uzman 123 yazar tarafından kaleme alınan kapsamlı biyografileri ve bunlara eşlik eden zengin görsel malzeme ile mirasçısı olduğumuz bu imparatorluğun tarihine ışık tutan bir temel başvuru kaynağıdır.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    "Yaşamları ve Yapıtlarıyla Osmanlılar Ansiklopedisi Der: Ekrem Işın, İsmail Kara "-"YKY Yay. , 1396 s. , ciltli, şömizli, özel kutusunda, 22 x 29 cm. Ülke kültürüne katkıda bulunmanın en etkili yollarından birinin güvenilir başvuru kaynakları oluşturmaktan geçtiği düşüncesinden hareket eden Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Osmanlı devletinin 700. kuruluş yıldönümünde hazırladığı bu ansiklopediyle her alandan okura hitap etmenin yanı sıra, Osmanlı tarihçiliğine kalıcı bir katkıda bulunmayı amaçladı. Yaşamları ve Yapıtlarıyla Osmanlılar Ansiklopedisi, Osmanlı kimliğinin biçimlenmesinde etkili olmuş 2300 kişinin, konularında uzman 123 yazar tarafından kaleme alınan kapsamlı biyografileri ve bunlara eşlik eden zengin görsel malzeme ile mirasçısı olduğumuz bu imparatorluğun tarihine ışık tutan bir temel başvuru kaynağıdır.

    TLSold
  • İşgal İstanbulu ve İki Dünya Savaşından Mektuplar Hemingway, Çev: M. Ali Kayabal-Milliyet Yayınları, 1. baskı, 1970, 349 s., 19 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    İşgal İstanbulu ve İki Dünya Savaşından Mektuplar Hemingway, Çev: M. Ali Kayabal-Milliyet Yayınları, 1. baskı, 1970, 349 s., 19 cm.

    TLSold
  • Genel Dil Bilgisi 1. Kısım, Yeryüzü Dil Bölgeleri, Saim Ali Dilemre-Maarif Vekaleti, devlet Basımevi, 1939, İstanbul, 505 s., 22 cm., Sırtı Yorgun

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Genel Dil Bilgisi 1. Kısım, Yeryüzü Dil Bölgeleri, Saim Ali Dilemre-Maarif Vekaleti, devlet Basımevi, 1939, İstanbul, 505 s., 22 cm., Sırtı Yorgun

    TLSold
  • Capitalisme Contre Capitalisme, Michel Albert-Seuil, L'histoire Immediate, 1991, 24 cm., 315 s.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Capitalisme Contre Capitalisme, Michel Albert-Seuil, L'histoire Immediate, 1991, 24 cm., 315 s.

    TLSold
  • Quand L'Europe Parlait Français, Marc Fumaroli-Editions de Fallois, Paris, 2001, 490 s., 22 cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Quand L'Europe Parlait Français, Marc Fumaroli-Editions de Fallois, Paris, 2001, 490 s., 22 cm.

    TLSold
  • Geçmişten Günümüze Türk-Fransız İlişkileri, Haydar Çakmak-Efil Yayınları, 1. baskı, 2017, 167+6 Sayfa, 24 cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Geçmişten Günümüze Türk-Fransız İlişkileri, Haydar Çakmak-Efil Yayınları, 1. baskı, 2017, 167+6 Sayfa, 24 cm.

    TLSold
  • La Baie Des Anges, Max gallo, (Cilt Takım)-Editions, Robert Laffont, 1976, 376+355+297 s., şömizli, 24 cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    La Baie Des Anges, Max gallo, (Cilt Takım)-Editions, Robert Laffont, 1976, 376+355+297 s., şömizli, 24 cm.

    TLSold
  • La vie Quotidienne Des Colons Grecs, Paul Faure-Hachette Editions, 1978, 442 s. 20 cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    La vie Quotidienne Des Colons Grecs, Paul Faure-Hachette Editions, 1978, 442 s. 20 cm.

    TLSold
  • The Fourth Crusade and The Sack of Constantinople, Jonathan Phillips-Pimlico Editions, 2005, 374 s., 20 cm.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    The Fourth Crusade and The Sack of Constantinople, Jonathan Phillips-Pimlico Editions, 2005, 374 s., 20 cm.

    TLSold
  • What Went Wrong?, Bernard Lewis-Phoenix Books, 2. baskı, 2002, 200 s., 20 cm.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    What Went Wrong?, Bernard Lewis-Phoenix Books, 2. baskı, 2002, 200 s., 20 cm.

    TLSold
  • XVI. Yüzyıldaki Gelişmeler Işığında Osmanlı Denizciliği, Coşkun Güngen-Ankara, Dz. K. K. Karargah Basımeiv, 1997, 160 s., 19 cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    XVI. Yüzyıldaki Gelişmeler Işığında Osmanlı Denizciliği, Coşkun Güngen-Ankara, Dz. K. K. Karargah Basımeiv, 1997, 160 s., 19 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Bahriyesi'nin Yelken Devri ve Türk Korsanları, Selim Sırrı Altıer-Boğaziçi Yayınları, İstanbul, 207 Sayfa + 16 Resim

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Osmanlı Bahriyesi'nin Yelken Devri ve Türk Korsanları, Selim Sırrı Altıer-Boğaziçi Yayınları, İstanbul, 207 Sayfa + 16 Resim

    TLSold
  • Bir Cuma Rüzgarı, Mario Levi, İmzalı, İthaflı-Everest Yayınları, 1. baskı, 2019 , 245 s., 20 cm.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Bir Cuma Rüzgarı, Mario Levi, İmzalı, İthaflı-Everest Yayınları, 1. baskı, 2019 , 245 s., 20 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Ticaretinde Gayri Müslimler, Ali İhsan Bağış-Turhan Kitabevi, Ankara, 1983, 150 s., 19 cm.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Osmanlı Ticaretinde Gayri Müslimler, Ali İhsan Bağış-Turhan Kitabevi, Ankara, 1983, 150 s., 19 cm.

    TLSold
  • Dr. Rıza Nur'un Lozan Hatıraları,-Boğaziçi Yayınları, 3. baskı, İstanbul, 1992, 464 s., 19 cm.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Dr. Rıza Nur'un Lozan Hatıraları,-Boğaziçi Yayınları, 3. baskı, İstanbul, 1992, 464 s., 19 cm.

    TLSold
  • La Hi-fi et L'Enregistrements En 10 Leçons, Philippe Folie-Dupart-Hachette Editions, 1973, 221 s., 20 cm., Şömizli

    Lot No: 161

    Lot: 161

    La Hi-fi et L'Enregistrements En 10 Leçons, Philippe Folie-Dupart-Hachette Editions, 1973, 221 s., 20 cm., Şömizli

    TLSold
  • Türk'ün Ateşle İmtihanı, Halide Edib Adıvar-Can Yayınları, 4. baskı, 2009, 309 s., 19 cm.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Türk'ün Ateşle İmtihanı, Halide Edib Adıvar-Can Yayınları, 4. baskı, 2009, 309 s., 19 cm.

    TLSold
  • Usine De Réves,-Essais, Traduction de Madeleine Etard, 223 s., Şömizi Yok, ciltli, . 18 cm.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Usine De Réves,-Essais, Traduction de Madeleine Etard, 223 s., Şömizi Yok, ciltli, . 18 cm.

    TLSold
  • Mémoires, Aga Khan, Jane fillion, Jean Cocteau-Editions Albin Michel, Paris, 1955, 422 s., 19 cm., ciltşi

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Mémoires, Aga Khan, Jane fillion, Jean Cocteau-Editions Albin Michel, Paris, 1955, 422 s., 19 cm., ciltşi

    TLSold
  • Mémoires, Franz von Papen-Fllamarion Editeur, Paris, France, 1953, 322 s., ciltli, 21 cm., Sırt Yorgun

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Mémoires, Franz von Papen-Fllamarion Editeur, Paris, France, 1953, 322 s., ciltli, 21 cm., Sırt Yorgun

    TLSold
  • Visa Pour Moscou, Michel Gordey-Gallimard Editions, 1951, 453 s., ciltli, 21 cm.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Visa Pour Moscou, Michel Gordey-Gallimard Editions, 1951, 453 s., ciltli, 21 cm.

    TLSold
  • Le Christ Recrucifié, Feux Croisés, Nikos Kazantzaki-Libririe Plon, Paris, 408 s., ciltli, 20 cm.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Le Christ Recrucifié, Feux Croisés, Nikos Kazantzaki-Libririe Plon, Paris, 408 s., ciltli, 20 cm.

    TLSold
  • Beethoven, Romain Rolland-Editions D'Art Edouard Pelletan, Paris, 1909, 134 s., ciltli, 22 cm.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Beethoven, Romain Rolland-Editions D'Art Edouard Pelletan, Paris, 1909, 134 s., ciltli, 22 cm.

    TLSold
  • La Migration Grecque En Ionie, Michel B. Sakellariou-Athénes, 1958, 568 s., + 5 Harita, 25 cm., ciltli

    Lot No: 169

    Lot: 169

    La Migration Grecque En Ionie, Michel B. Sakellariou-Athénes, 1958, 568 s., + 5 Harita, 25 cm., ciltli

    TLSold
  • KUTSAL YOLCULUK HAC - KARTPOSTALLARLA HAC YOLU-Murat Kargılı

Dil: ‎ İngilizce/Türkçe

Ciltli ve Şömizli  

306 Sayfa

Ölçüler: 29 x 29 cm.

İçindekiler:

Geleneksel hacda yolculuk, ibadetin en önemli bölümünü oluşturmaktaydı. Dolayısıyla kitabın birinci ve altıncı bölümlerini hacıların yola çıkışları, uğurlanışları, yoldaki halleri, geri dönüşleri ve karşılanışları ile ilgili kartpostallara ayırdık. Bu kartpostallar bizlere geçmişte hac yolculuğu biçimlerinin yanı sıra, haccın her sene ne kadar geniş bir coğrafyayı ve çeşitli halkları etkilediğini de göstermektedirler.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    KUTSAL YOLCULUK HAC - KARTPOSTALLARLA HAC YOLU-Murat Kargılı Dil: ‎ İngilizce/Türkçe Ciltli ve Şömizli 306 Sayfa Ölçüler: 29 x 29 cm. İçindekiler: Geleneksel hacda yolculuk, ibadetin en önemli bölümünü oluşturmaktaydı. Dolayısıyla kitabın birinci ve altıncı bölümlerini hacıların yola çıkışları, uğurlanışları, yoldaki halleri, geri dönüşleri ve karşılanışları ile ilgili kartpostallara ayırdık. Bu kartpostallar bizlere geçmişte hac yolculuğu biçimlerinin yanı sıra, haccın her sene ne kadar geniş bir coğrafyayı ve çeşitli halkları etkilediğini de göstermektedirler.

    TLSold
  • The Turk In French History, Thought and Literature, Clarencne Dana Rouillard-Boivin & cie Editeurs, 1940, Paris, 700 s., ciltli, 21 cm.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    The Turk In French History, Thought and Literature, Clarencne Dana Rouillard-Boivin & cie Editeurs, 1940, Paris, 700 s., ciltli, 21 cm.

    TLSold
  • Le Dernier Des Justes, André Schwarz-Bart-Editions du Seuil, 1959, 343 s., ciltli, 20 cm.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Le Dernier Des Justes, André Schwarz-Bart-Editions du Seuil, 1959, 343 s., ciltli, 20 cm.

    TLSold
  • Les Hommes Ont soif, Arthur Koestler-Calmann-Levy Editeurs, Paris, 1951, 418 s., ciltli, 21 cm.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Les Hommes Ont soif, Arthur Koestler-Calmann-Levy Editeurs, Paris, 1951, 418 s., ciltli, 21 cm.

    TLSold
  • Konrad Adenauer, Souvenirs, témoignages et documents, Paul Weymar, Jacques Delpeyrou-Paris, Librairie Plon, 1956, 338 s., ciltli, 20 cm.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Konrad Adenauer, Souvenirs, témoignages et documents, Paul Weymar, Jacques Delpeyrou-Paris, Librairie Plon, 1956, 338 s., ciltli, 20 cm.

    TLSold
  • Histoire du National Socialisme 1919-1934, Konrad Heiden, Julien Benda-Librairie Stock, Paris, 1934, 392 s., ciltli, 19 cm.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Histoire du National Socialisme 1919-1934, Konrad Heiden, Julien Benda-Librairie Stock, Paris, 1934, 392 s., ciltli, 19 cm.

    TLSold
  • Ayasofya 1-2-3, Semavi Eyice-Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Yayınları, İstanbul, 1984, 66+56+60 s., 23 cm.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Ayasofya 1-2-3, Semavi Eyice-Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Yayınları, İstanbul, 1984, 66+56+60 s., 23 cm.

    TLSold
  • La Turquie et Le Fantome Armenien, Laure Marchand, Guillaume Perrier-Solin Edition, 2013, 218 s., 24 cm.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    La Turquie et Le Fantome Armenien, Laure Marchand, Guillaume Perrier-Solin Edition, 2013, 218 s., 24 cm.

    TLSold
  • İstanbul Indiscret, Willy Sperco-Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, 170 s., 23 cm.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    İstanbul Indiscret, Willy Sperco-Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, 170 s., 23 cm.

    TLSold
  • How to Buy Rare Books - A Practical Guide to The Antiquarian Book Market, William Rees-Mogg-Christie's, 2. baskı, 1988, ciltli, Şömizli, 159 s., 25 cm.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    How to Buy Rare Books - A Practical Guide to The Antiquarian Book Market, William Rees-Mogg-Christie's, 2. baskı, 1988, ciltli, Şömizli, 159 s., 25 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Muahedeleri ve Kapitülasiyonlar 1300-1920 ve Lozan Muahedesi 24 Temmuz 1923, Reşat Ekrem-Muallim Ahmet Halit Kitaphanesi, İstanbul, 1934, Türkiye Matbaası, 483 s., ciltli, 24 cm.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Osmanlı Muahedeleri ve Kapitülasiyonlar 1300-1920 ve Lozan Muahedesi 24 Temmuz 1923, Reşat Ekrem-Muallim Ahmet Halit Kitaphanesi, İstanbul, 1934, Türkiye Matbaası, 483 s., ciltli, 24 cm.

    TLSold
  • Les Mandarins, Simone de Beauvoir-Gallimard Edition, 1954, 579 s., ciltli, 21 cm.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Les Mandarins, Simone de Beauvoir-Gallimard Edition, 1954, 579 s., ciltli, 21 cm.

    TLSold
  • La Corde Raide, Arthur Koestler, Denise Van Moppes-Calmann-Levy Editeurs, Paris, 1953, 358 s., ciltli, 21 cm.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    La Corde Raide, Arthur Koestler, Denise Van Moppes-Calmann-Levy Editeurs, Paris, 1953, 358 s., ciltli, 21 cm.

    TLSold
  • Protocols des sages de Sion traduits directement du russe et précédés d'une introduction par Roger Lambelin‎-Paris, Bernard Grasset Editeur, 1921, 153 s., ciltli, 18 cm.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Protocols des sages de Sion traduits directement du russe et précédés d'une introduction par Roger Lambelin‎-Paris, Bernard Grasset Editeur, 1921, 153 s., ciltli, 18 cm.

    TLSold
  • Pierre Le Grand Traduit du Russe, Pierre Et Alexis, Dmitry de Merejkowsky-Paris, Calmann-Levy Editeurs, 295 s., ciltli, 18 cm.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Pierre Le Grand Traduit du Russe, Pierre Et Alexis, Dmitry de Merejkowsky-Paris, Calmann-Levy Editeurs, 295 s., ciltli, 18 cm.

    TLSold
  • Traditions et Souvenirs, Charles de Chambrun-Flammarion Editeur, France, 1952, 231 s., 18 cm.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Traditions et Souvenirs, Charles de Chambrun-Flammarion Editeur, France, 1952, 231 s., 18 cm.

    TLSold
  • La Vie de Chateaubriand, Marcel Rouff-Libriairie Gallimard 1929, 5. baskı, 324 s., ciltli, 18 cm.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    La Vie de Chateaubriand, Marcel Rouff-Libriairie Gallimard 1929, 5. baskı, 324 s., ciltli, 18 cm.

    TLSold
  • La Prodigieuse Vie D'Honoré de Balzac, René Benjamin-Paris, Nelson Editeurs, 1937, 383 s. 16 cm.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    La Prodigieuse Vie D'Honoré de Balzac, René Benjamin-Paris, Nelson Editeurs, 1937, 383 s. 16 cm.

    TLSold
  • Vie de Guy de Maupassant, Paul Morand-Flammarion Editeur, Pari, s 1939, 233 s., ciltli, 19 cm.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Vie de Guy de Maupassant, Paul Morand-Flammarion Editeur, Pari, s 1939, 233 s., ciltli, 19 cm.

    TLSold
  • La vie D'Attila, Marcel Brion-Librairie Gallimard, Paris, 1933, 260 s., ciltli, 18 cm.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    La vie D'Attila, Marcel Brion-Librairie Gallimard, Paris, 1933, 260 s., ciltli, 18 cm.

    TLSold
  • İstanbul'da Diyarbakır'da Azalırken, Yelda-Belge Yayınları, 1996, 1. baskı, 337 s., 19 cm.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    İstanbul'da Diyarbakır'da Azalırken, Yelda-Belge Yayınları, 1996, 1. baskı, 337 s., 19 cm.

    TLSold
  • Azgelişmişlik Sürecinde Türkiye, Stefanos Yerasimos-Gözlem Yayınları, İstanbul, 1975, 1. baskı, 1158 s., 19 cm.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Azgelişmişlik Sürecinde Türkiye, Stefanos Yerasimos-Gözlem Yayınları, İstanbul, 1975, 1. baskı, 1158 s., 19 cm.

    TLSold
  • 500 Ans de Capitalisme, Gérard Vindt-Editions Mille et Une Nuits, 1998, 143 s., 19 cm.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    500 Ans de Capitalisme, Gérard Vindt-Editions Mille et Une Nuits, 1998, 143 s., 19 cm.

    TLSold
  • En Français Dans le Texte, Metinde Fransızca, Enis Batur-İstanbul, 2012, Editions Norgunk, 2012, Türkçe, Fransızca, 94 s., 21 mc

    Lot No: 193

    Lot: 193

    En Français Dans le Texte, Metinde Fransızca, Enis Batur-İstanbul, 2012, Editions Norgunk, 2012, Türkçe, Fransızca, 94 s., 21 mc

    TLSold
  • Atlas of The Year 1000, John Man, İmzalı, İthaflı-Penguin Books, 1. baskı, 1999, 144 s., 25 cm.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Atlas of The Year 1000, John Man, İmzalı, İthaflı-Penguin Books, 1. baskı, 1999, 144 s., 25 cm.

    TLSold
  • Fatihler, Korsanlar, Tüccarlar, Carlo M. Cipolla-Tarih Vakfı Yurt Yayınları, Çev: Tülin Altınova, İstanbul, 2003, 68 s., 21 cm.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Fatihler, Korsanlar, Tüccarlar, Carlo M. Cipolla-Tarih Vakfı Yurt Yayınları, Çev: Tülin Altınova, İstanbul, 2003, 68 s., 21 cm.

    TLSold
  • I. Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu-Vehbi Koç Vakfı, 64 s., 21 cm.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    I. Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu-Vehbi Koç Vakfı, 64 s., 21 cm.

    TLSold
  • İstanbul'un Son Sürgünleri, Hülya Demir, Rıdvan Akar-İletişim Yayınları, 3. baskı, 1994, 230 s., 19 cm.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    İstanbul'un Son Sürgünleri, Hülya Demir, Rıdvan Akar-İletişim Yayınları, 3. baskı, 1994, 230 s., 19 cm.

    TLSold
  • Varlık Vergisi ve Türkleştirme Politikaları, Ayhan Aktar, İmzalı, İthaflı-İletişim Yayınları, 7. baskı, 2004, İstanbul, 244 s., 19 cm.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Varlık Vergisi ve Türkleştirme Politikaları, Ayhan Aktar, İmzalı, İthaflı-İletişim Yayınları, 7. baskı, 2004, İstanbul, 244 s., 19 cm.

    TLSold
  • Cabinet Portrait, Jean-Luc Benoziglio-Fiction & cie Editions, 1980, 268 s., 19 cm.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Cabinet Portrait, Jean-Luc Benoziglio-Fiction & cie Editions, 1980, 268 s., 19 cm.

    TLSold
  • A Toi…, Nino Anavi,-İstanbul, 1995, 124 s., sert kapak, 20 cm.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    A Toi…, Nino Anavi,-İstanbul, 1995, 124 s., sert kapak, 20 cm.

    TLSold
  • Sotheby's Müzayedesinde Alınan Henry M. Blackmer Kütüphanesi Kitapları (Fotokopi)-KültüBakanlığı Yayınları, 1989, 40 s., ciltli, 24 cm.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Sotheby's Müzayedesinde Alınan Henry M. Blackmer Kütüphanesi Kitapları (Fotokopi)-KültüBakanlığı Yayınları, 1989, 40 s., ciltli, 24 cm.

    TLSold
  • Réponses a la Violence, Alain Peyrefitte-La Documentation Française, 1977, Paris, 727 s., Kapak Haliyle, 23 cm.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Réponses a la Violence, Alain Peyrefitte-La Documentation Française, 1977, Paris, 727 s., Kapak Haliyle, 23 cm.

    TLSold
  • The Taming of Chance, Ian Hacking-Cambridge University Press, 1995, 264 s., 21 cm.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    The Taming of Chance, Ian Hacking-Cambridge University Press, 1995, 264 s., 21 cm.

    TLSold
  • Le Grand Livre Des Histoires Droles, Mina Et André Guillois-Le Grand Livre Du Mois, 2005, 506 s., 21 cm.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Le Grand Livre Des Histoires Droles, Mina Et André Guillois-Le Grand Livre Du Mois, 2005, 506 s., 21 cm.

    TLSold
  • Çalakalem Seçmeler, Sami Aji, İmzalı İthaflı-Gözlem Yayınları, 1. baskı, 2021, 351 s., sert kapak, 21 cm.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    Çalakalem Seçmeler, Sami Aji, İmzalı İthaflı-Gözlem Yayınları, 1. baskı, 2021, 351 s., sert kapak, 21 cm.

    TLSold
  • Le Defi Americain, Jean - Jacques Servan-Schreiber-Denoel Editions, 1967, 342 s., 22 cm.

    Lot No: 206

    Lot: 206

    Le Defi Americain, Jean - Jacques Servan-Schreiber-Denoel Editions, 1967, 342 s., 22 cm.

    TLSold
  • The Holy Qur'an, Abdullah Yusuf Ali-Sistem Matbaacılık, 2012, 620 s., 25 cm.

    Lot No: 207

    Lot: 207

    The Holy Qur'an, Abdullah Yusuf Ali-Sistem Matbaacılık, 2012, 620 s., 25 cm.

    TLSold
  • Les Fils D'Avrom Les Eaux Mélées, La Greffe De Printemps, Roger Ikor-Editions Albin Mcihel Paris, 1955, 616 s., ciltli, 20 cm., sırtı haliyle

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Les Fils D'Avrom Les Eaux Mélées, La Greffe De Printemps, Roger Ikor-Editions Albin Mcihel Paris, 1955, 616 s., ciltli, 20 cm., sırtı haliyle

    TLSold
  • Her İnsan Bir Yaşam, Figen Amasya-2018, İzmir, Ogün Ofset Matbaacılık, 1. baskı, 2018, 152+16 s., sert kapak, 25 cm.

    Lot No: 209

    Lot: 209

    Her İnsan Bir Yaşam, Figen Amasya-2018, İzmir, Ogün Ofset Matbaacılık, 1. baskı, 2018, 152+16 s., sert kapak, 25 cm.

    TLSold
  • De La Part De la Princesse Morte, Kenizé Mourad-Editions Robert Laffont, Paris, 1987, 602 s., 25 cm.

    Lot No: 210

    Lot: 210

    De La Part De la Princesse Morte, Kenizé Mourad-Editions Robert Laffont, Paris, 1987, 602 s., 25 cm.

    TLSold
  • Osmanlı İmparatorluğu'nda Yabancı Okullar, İlknur Polat Haydaroğlu-Ocak Yayınları, 1993, 224 s., 23 cm.

    Lot No: 211

    Lot: 211

    Osmanlı İmparatorluğu'nda Yabancı Okullar, İlknur Polat Haydaroğlu-Ocak Yayınları, 1993, 224 s., 23 cm.

    TLSold
  • Kafamda bir Tuhaflık, Orhan Pamuk-Yapı Kredi Yayınları, 1. baskı, 2014, 477 s., 21 cm.

    Lot No: 213

    Lot: 213

    Kafamda bir Tuhaflık, Orhan Pamuk-Yapı Kredi Yayınları, 1. baskı, 2014, 477 s., 21 cm.

    TLSold
  • Daddy, Loup Durand-Olivier Orban Editions, 1987, 1. baskı, Şömizli, 423 s., 24 cm.

    Lot No: 214

    Lot: 214

    Daddy, Loup Durand-Olivier Orban Editions, 1987, 1. baskı, Şömizli, 423 s., 24 cm.

    TLSold
  • Hannah, Sulitzer-Stock Editions, 1985, 1. baskı, France, 433 s., Şömizli, 24 cm.

    Lot No: 215

    Lot: 215

    Hannah, Sulitzer-Stock Editions, 1985, 1. baskı, France, 433 s., Şömizli, 24 cm.

    TLSold
  • The Jewish People 4000 Years of Survival, Max Wurmbrand and Cecil Roth-Adama books, New York, 1986, Israel, 492 s., Şömizli, 27 cm.

    Lot No: 216

    Lot: 216

    The Jewish People 4000 Years of Survival, Max Wurmbrand and Cecil Roth-Adama books, New York, 1986, Israel, 492 s., Şömizli, 27 cm.

    TLSold
  • Varlık Vergisi, Rıdvan Akar-Belge yayınları, 1. baskı, 1992, 129 s., 23 cm.

    Lot No: 217

    Lot: 217

    Varlık Vergisi, Rıdvan Akar-Belge yayınları, 1. baskı, 1992, 129 s., 23 cm.

    TLSold
  • Gracia Mendes Bir Sefaradın Uzun Yolculuğu, Marianna D. Birnbaum, Çev: Mercan Uluengin-Kitap Yayınevi, 1. baskı, 2007, İstanbul, 175 s., 21 cm.

    Lot No: 218

    Lot: 218

    Gracia Mendes Bir Sefaradın Uzun Yolculuğu, Marianna D. Birnbaum, Çev: Mercan Uluengin-Kitap Yayınevi, 1. baskı, 2007, İstanbul, 175 s., 21 cm.

    TLSold
  • Alman-İngiliz Belgelerinin ve Siyasi Gelişmelerin Işığı Altında Gayrimüslim Osmanlı Vatandaşlarının Hukuki Durumu (1839-1914), Gülnihal Bozkurt-Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1989, Ankara, 244 s., 23 cm.

    Lot No: 219

    Lot: 219

    Alman-İngiliz Belgelerinin ve Siyasi Gelişmelerin Işığı Altında Gayrimüslim Osmanlı Vatandaşlarının Hukuki Durumu (1839-1914), Gülnihal Bozkurt-Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1989, Ankara, 244 s., 23 cm.

    TLSold
  • Xxe Siécle Avec La Collaboration De Raoul Audibert, Henri Lemaitre, Therese van Der Elst-Collecion Textes Et Litterature, Bordas, 1962, 640 s. 21 cm.

    Lot No: 220

    Lot: 220

    Xxe Siécle Avec La Collaboration De Raoul Audibert, Henri Lemaitre, Therese van Der Elst-Collecion Textes Et Litterature, Bordas, 1962, 640 s. 21 cm.

    TLSold
  • Yadigar-ı Selanik Kartpostallarda Evvel Zaman, Ed: Seyfettin Ünlü-Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları, 2006, İstanbul, 1. baskı, 110 s., 24 cm.

    Lot No: 221

    Lot: 221

    Yadigar-ı Selanik Kartpostallarda Evvel Zaman, Ed: Seyfettin Ünlü-Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları, 2006, İstanbul, 1. baskı, 110 s., 24 cm.

    TLSold
  • Lamy Assurances, Contrat D'assurance, Joreme Kullmann-Edite Par Lamy, 1994, 1464 s., 28 cm.

    Lot No: 222

    Lot: 222

    Lamy Assurances, Contrat D'assurance, Joreme Kullmann-Edite Par Lamy, 1994, 1464 s., 28 cm.

    TLSold
  • The Huma Kabakçı Collection,-Edition Braus 280 s., 2010, Edition Braus Berlin Heidelberg, Sert Kapak, 30 cm.

    Lot No: 223

    Lot: 223

    The Huma Kabakçı Collection,-Edition Braus 280 s., 2010, Edition Braus Berlin Heidelberg, Sert Kapak, 30 cm.

    TLSold
  • Atlas Historique, Georges Duby-Librairie Larousse, 1978, 324 s., Şömizli, Sert Kapak, 30 cm.

    Lot No: 224

    Lot: 224

    Atlas Historique, Georges Duby-Librairie Larousse, 1978, 324 s., Şömizli, Sert Kapak, 30 cm.

    TLSold
  • Türk Deniz Ticareti ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri Tarihçesi I, Der: Bayram Camcı, Cezmi Zafer, Şükrü Yaman-1. cilt sadece, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Kültür Yayınları, 1994, İstanbul, 285 Sayfa + 4 Resim, Şömizli, 28 cm.

    Lot No: 225

    Lot: 225

    Türk Deniz Ticareti ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri Tarihçesi I, Der: Bayram Camcı, Cezmi Zafer, Şükrü Yaman-1. cilt sadece, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Kültür Yayınları, 1994, İstanbul, 285 Sayfa + 4 Resim, Şömizli, 28 cm.

    TLSold
  • Kur'an-ı Kerim ve Türkçe Anlamı, Elmalılı Hamdi Yazır-Hürriyet Gazetesi Yayını, Karton Kutulu, 29 cm.

    Lot No: 226

    Lot: 226

    Kur'an-ı Kerim ve Türkçe Anlamı, Elmalılı Hamdi Yazır-Hürriyet Gazetesi Yayını, Karton Kutulu, 29 cm.

    TLSold
  • La Peinture Italienne, La Renaissance Etude Ciritique de Lionello venturi, 2. ve 3. Cilt-Albert Skira, Geneve, 1951, 167+178 s., sert Kapak, 35 cm., Sırt Yorgun

    Lot No: 227

    Lot: 227

    La Peinture Italienne, La Renaissance Etude Ciritique de Lionello venturi, 2. ve 3. Cilt-Albert Skira, Geneve, 1951, 167+178 s., sert Kapak, 35 cm., Sırt Yorgun

    TLSold
  • Le Pinture Espagnole de Velasquez A Picasso, Jacques Lassaigne-Albert Skira, 1952, Geneve, 150 s.

    Lot No: 228

    Lot: 228

    Le Pinture Espagnole de Velasquez A Picasso, Jacques Lassaigne-Albert Skira, 1952, Geneve, 150 s.

    TLSold
  • Merveilleuse Vanisa, Sophie Monneret-Michel de L'Ormeraie, Editeur a Paris, Sınırlı Basım Sayı: 2735, 1966, 126 s. 39 cm.

    Lot No: 229

    Lot: 229

    Merveilleuse Vanisa, Sophie Monneret-Michel de L'Ormeraie, Editeur a Paris, Sınırlı Basım Sayı: 2735, 1966, 126 s. 39 cm.

    TLSold
  • İstanbul 365 Gün, Özlem Gürsoy İmzalı, İthaflı,-1. baskı, 2017, A4 Ofset Matbaacılık, 400 s., 24 cm.

    Lot No: 230

    Lot: 230

    İstanbul 365 Gün, Özlem Gürsoy İmzalı, İthaflı,-1. baskı, 2017, A4 Ofset Matbaacılık, 400 s., 24 cm.

    TLSold
  • Koç Topluluğu'nun 75 Yılı-İstanbul, 2001, İyi Matbaa, 198 s., Şömizli, 33 cm.

    Lot No: 231

    Lot: 231

    Koç Topluluğu'nun 75 Yılı-İstanbul, 2001, İyi Matbaa, 198 s., Şömizli, 33 cm.

    TLSold
  • The Crucifixion of Christianity, The Historic Truth of The Incidents of September 6-7, 1955 In Constantinople, Dimitrios Kaloumenos-Atina 1991, 2. baskı, Yunanca, Türkçe, 254 s., 33 cm.

    Lot No: 232

    Lot: 232

    The Crucifixion of Christianity, The Historic Truth of The Incidents of September 6-7, 1955 In Constantinople, Dimitrios Kaloumenos-Atina 1991, 2. baskı, Yunanca, Türkçe, 254 s., 33 cm.

    TLSold
  • Tanrılara Karşı Riskin Olağanüstü Tarihi, Peter L. Bernstein-Scala Yayıncılık, 2. baskı, 2006, 403 s., 23 cm.

    Lot No: 233

    Lot: 233

    Tanrılara Karşı Riskin Olağanüstü Tarihi, Peter L. Bernstein-Scala Yayıncılık, 2. baskı, 2006, 403 s., 23 cm.

    TLSold
  • Beylikten İmparatorluğa Osmanlı Denizciliği, İdris Bostan-Kitap Yayınevi, 1. baskı, 2006, İstanbul, 378 s. 21 cm.

    Lot No: 234

    Lot: 234

    Beylikten İmparatorluğa Osmanlı Denizciliği, İdris Bostan-Kitap Yayınevi, 1. baskı, 2006, İstanbul, 378 s. 21 cm.

    TLSold
  • A'dan Z'ye Abidin Dino, Zeynep Avcı-Yapı Kredi Yayınları, 2. baskı, 2001, 291 s.

    Lot No: 235

    Lot: 235

    A'dan Z'ye Abidin Dino, Zeynep Avcı-Yapı Kredi Yayınları, 2. baskı, 2001, 291 s.

    TLSold
  • Against the Gods The Remarkable Story of Risk, Peter L. Bernstein-John Wiley & Sons, New York, 1998, 383 s., 22 cm.

    Lot No: 236

    Lot: 236

    Against the Gods The Remarkable Story of Risk, Peter L. Bernstein-John Wiley & Sons, New York, 1998, 383 s., 22 cm.

    TLSold
  • Bizim Korsanlar, Alper Uygur-Yapı Kredi Yayınları, 1. baskı, 2009, 164 s., Şömizli, 23 cm.

    Lot No: 237

    Lot: 237

    Bizim Korsanlar, Alper Uygur-Yapı Kredi Yayınları, 1. baskı, 2009, 164 s., Şömizli, 23 cm.

    TLSold
  • Paris, Ecekent, Enis Batur, İmzalı İthaflı-Yapı Kredi Yayınları, 2003, İstanbul, 1. baskı, 280 s., Şömizli, 23 cm.

    Lot No: 238

    Lot: 238

    Paris, Ecekent, Enis Batur, İmzalı İthaflı-Yapı Kredi Yayınları, 2003, İstanbul, 1. baskı, 280 s., Şömizli, 23 cm.

    TLSold
  • Türkçe'de Yaratılan Fransızca Sözlükler ve Türkçe'den Anlamları Değiştirilen Fransızca Sözcükler, Sermet Sami Uysal-Yapı Kredi Yayınları, 1. baskı, İstanbul , 2014, 224 s. 23 cm.

    Lot No: 239

    Lot: 239

    Türkçe'de Yaratılan Fransızca Sözlükler ve Türkçe'den Anlamları Değiştirilen Fransızca Sözcükler, Sermet Sami Uysal-Yapı Kredi Yayınları, 1. baskı, İstanbul , 2014, 224 s. 23 cm.

    TLSold
  • Shek Hina İlahi Gücün Tecellisi, Ahmet Almaz-Postiga Yhayınları, 2. baskı, 2010, İstanbul, 413 s. 21 cm.

    Lot No: 240

    Lot: 240

    Shek Hina İlahi Gücün Tecellisi, Ahmet Almaz-Postiga Yhayınları, 2. baskı, 2010, İstanbul, 413 s. 21 cm.

    TLSold
  • Selanik Yahudileri 1856-1919 Özel Bir Cemaat, Rena Molho-Bağlam Yayınları, 2015, 1. baskı, 320 s. 21 cm.

    Lot No: 241

    Lot: 241

    Selanik Yahudileri 1856-1919 Özel Bir Cemaat, Rena Molho-Bağlam Yayınları, 2015, 1. baskı, 320 s. 21 cm.

    TLSold
  • Selanikli Dönmeler, Marc David Baer-Doğan Kitap, 1. baskı, 2011, 368 s., 23 cm.

    Lot No: 242

    Lot: 242

    Selanikli Dönmeler, Marc David Baer-Doğan Kitap, 1. baskı, 2011, 368 s., 23 cm.

    TLSold
  • Jewish Sites of Istanbul a Guide Book, Ilan Karmi-The Isis Press İstanbul, 1992, 100 s., 21 cm.

    Lot No: 243

    Lot: 243

    Jewish Sites of Istanbul a Guide Book, Ilan Karmi-The Isis Press İstanbul, 1992, 100 s., 21 cm.

    TLSold
  • Vidal Et les Siens, Edgar Morin-Seuil Editions, 1989, 371 s., 23 cm.

    Lot No: 244

    Lot: 244

    Vidal Et les Siens, Edgar Morin-Seuil Editions, 1989, 371 s., 23 cm.

    TLSold
  • KÜÇÜK ASYA ÇALIŞMALARI MERKEZİ
KURUCULARI: Melpo ve Octavios Merlıet

IOANNA PETROPOULOU

''Doğu İmajı''-Altmış beş yıllık bilimsel değerleme ve perspektif.
Paschalis M. Kitromilidis 
Atina 1996 
s. 138.

    Lot No: 245

    Lot: 245

    KÜÇÜK ASYA ÇALIŞMALARI MERKEZİ KURUCULARI: Melpo ve Octavios Merlıet IOANNA PETROPOULOU ''Doğu İmajı''-Altmış beş yıllık bilimsel değerleme ve perspektif. Paschalis M. Kitromilidis Atina 1996 s. 138.

    TLSold
  • Jewish Spain, A Guide, M. Aguilar, I. Robertson-Altalena Editions, 1986, 107 s., 22 cm.

    Lot No: 246

    Lot: 246

    Jewish Spain, A Guide, M. Aguilar, I. Robertson-Altalena Editions, 1986, 107 s., 22 cm.

    TLSold
  • National Map Library-1998, 62 s., 19 cm. Anadolu, Yunanistan haritaları

    Lot No: 247

    Lot: 247

    National Map Library-1998, 62 s., 19 cm. Anadolu, Yunanistan haritaları

    TLSold
  • Venise Au Fil Du Temps, Rene Mabeu-1971, Paris, Editions Joel Cuenot, 100 s., Şömizli, 22 cm.

    Lot No: 248

    Lot: 248

    Venise Au Fil Du Temps, Rene Mabeu-1971, Paris, Editions Joel Cuenot, 100 s., Şömizli, 22 cm.

    TLSold
  • Lepante La Crise de L'Empire Ottoman Présentée Par Michel Lesure-A Collection Achives Julliard, 1972, 283, 17 cm.

    Lot No: 249

    Lot: 249

    Lepante La Crise de L'Empire Ottoman Présentée Par Michel Lesure-A Collection Achives Julliard, 1972, 283, 17 cm.

    TLSold
  • Le Mirage Baroque, Pierre Charpentrat-Les Editions de Minuit, 1967, 187 s., 18 cm.

    Lot No: 250

    Lot: 250

    Le Mirage Baroque, Pierre Charpentrat-Les Editions de Minuit, 1967, 187 s., 18 cm.

    TLSold
  • The New English Bible,-Oxford University Press, 1970, 1. baskı, 1035 s., 19 cm. k

    Lot No: 251

    Lot: 251

    The New English Bible,-Oxford University Press, 1970, 1. baskı, 1035 s., 19 cm. k

    TLSold
  • Histoire des Personnages Mystérieux & Des Societes Secrétes-Sous la directions de Louis Pauwels, 1970, 287 s., 21 cm., Kapak Haliyle

    Lot No: 252

    Lot: 252

    Histoire des Personnages Mystérieux & Des Societes Secrétes-Sous la directions de Louis Pauwels, 1970, 287 s., 21 cm., Kapak Haliyle

    TLSold
  • Merhaba Cancağızım, Ufuk Kaan Altın-Mylos Kitap, 1. baskı, 2016, İstanbul, 201 s., 22 cm.

    Lot No: 253

    Lot: 253

    Merhaba Cancağızım, Ufuk Kaan Altın-Mylos Kitap, 1. baskı, 2016, İstanbul, 201 s., 22 cm.

    TLSold
  • Les Sépharades Histoire et culture du Moyen Age a Nos Jours, Esther Benbassa-Biblis Books, 2016, 417 s., 18 cm.

    Lot No: 254

    Lot: 254

    Les Sépharades Histoire et culture du Moyen Age a Nos Jours, Esther Benbassa-Biblis Books, 2016, 417 s., 18 cm.

    TLSold
  • Théodorakis, Gérard Pierrat-Albin Michel, 1977, Paris, 191 s., 16 cm.

    Lot No: 255

    Lot: 255

    Théodorakis, Gérard Pierrat-Albin Michel, 1977, Paris, 191 s., 16 cm.

    TLSold
  • Le Premiére Et Derniére Liberté, Krishnamurti-Stock + Plus Editions, 1979, 379 s., 18 cm.

    Lot No: 256

    Lot: 256

    Le Premiére Et Derniére Liberté, Krishnamurti-Stock + Plus Editions, 1979, 379 s., 18 cm.

    TLSold
  • Türkiye'nin 75 yılı, Gün Gün Cumhuriyet Tarihi-Tempo yayınları, 1998, 511 s., , 18 cm.

    Lot No: 257

    Lot: 257

    Türkiye'nin 75 yılı, Gün Gün Cumhuriyet Tarihi-Tempo yayınları, 1998, 511 s., , 18 cm.

    TLSold
  • Les Grands Initiés, Edouard Schuré-Librairie Academique Perrin, 1960, 510 s., 17 cm.

    Lot No: 258

    Lot: 258

    Les Grands Initiés, Edouard Schuré-Librairie Academique Perrin, 1960, 510 s., 17 cm.

    TLSold
  • La Chute De la Monarchie, Michel Vovelle-Editions Du Seuil, 1985, 282 s., 17 cm.

    Lot No: 259

    Lot: 259

    La Chute De la Monarchie, Michel Vovelle-Editions Du Seuil, 1985, 282 s., 17 cm.

    TLSold
  • Correspondance Secréte De Bülow Et de Guillaume II, Gilberte Lenoir-Editions Bernard Grasset, Paris, 265 s., Sırtı Haliyle, citli, 19 cm.

    Lot No: 260

    Lot: 260

    Correspondance Secréte De Bülow Et de Guillaume II, Gilberte Lenoir-Editions Bernard Grasset, Paris, 265 s., Sırtı Haliyle, citli, 19 cm.

    TLSold
  • Frigler: Midas'In Ülkesinde, Anıtların Gölgesinde / Phrygians: In The Land Of Midas, In The Shadow. Taciser Tüfekçi Sivas Türkçe – İngilizce, Yapı Kredi Yayınları, 2012, 388 s. , 23. 5 x 33 cm.-"Frigler: Midas'In Ülkesinde, Anıtların Gölgesinde / Phrygians: In The Land Of Midas, In The Shadow-Taciser Tüfekçi Sivas
“Kralları Midas’ın efsaneleri sayesinde dilden dile dolaşan Frigler, yaklaşık 300 yıl boyunca Orta Anadolu’nun efendisi oldular. MÖ 9-7. yüzyıllar arasında Frig Krallığı’nın etki alanı merkez başkent Gordion (Yassıhöyük-Polatlı) olmak üzere Ankara çevresi, Kızılırmak Nehri’nin doğusunda Çorum, Tokat ve Kırşehir; kuzeyde Samsun; güneyde Niğde ve Konya; güneybatıda Burdur ve Elmalı Ovası; batıda Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya; kuzeybatıda Bandırma’ya kadar yayılmıştı. Herodotos ve Strabon gibi Eskiçağ yazarlarına göre Makedonyalılar’ın komşuları olan ve Avrupa’da oturdukları sırada “Brygler” ya da “Brigler” adını taşıyan Frigler, Makedonya ve Trakya’dan Boğazlar yolu ile Anadolu’ya göç eden Trak boylarından biriydi. Asya’ya yani Anadolu’ya geçtikten sonra yurtlarıyla birlikte adları da değişerek “Frig” biçimini almıştı. Genel olarak kabul edilen görüşe göre MÖ 1200 yıllarına doğru başlayan ve dalgalar halinde 400 yıl kadar süren Trak göçleri, Hitit ımparatorluğu’nun yıkılışını izleyen dönemde yoğunlaşmıştı. Başlangıçta ilkel bir aşiret düzeninde yaşamlarını sürdürdüğü anlaşılan Frigler’in Anadolu’daki ilk yüz yılları hâlâ büyük ölçüde karanlıktır. Üzerindeki sis perdesi henüz kalkmamış bir geçmişten doğan Frig Krallığı, Anadolu’nun hâlâ hakkında az şey bilinen uygarlıklarından biri. . .

    Lot No: 261

    Lot: 261

    Frigler: Midas'In Ülkesinde, Anıtların Gölgesinde / Phrygians: In The Land Of Midas, In The Shadow. Taciser Tüfekçi Sivas Türkçe – İngilizce, Yapı Kredi Yayınları, 2012, 388 s. , 23. 5 x 33 cm.-"Frigler: Midas'In Ülkesinde, Anıtların Gölgesinde / Phrygians: In The Land Of Midas, In The Shadow-Taciser Tüfekçi Sivas “Kralları Midas’ın efsaneleri sayesinde dilden dile dolaşan Frigler, yaklaşık 300 yıl boyunca Orta Anadolu’nun efendisi oldular. MÖ 9-7. yüzyıllar arasında Frig Krallığı’nın etki alanı merkez başkent Gordion (Yassıhöyük-Polatlı) olmak üzere Ankara çevresi, Kızılırmak Nehri’nin doğusunda Çorum, Tokat ve Kırşehir; kuzeyde Samsun; güneyde Niğde ve Konya; güneybatıda Burdur ve Elmalı Ovası; batıda Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya; kuzeybatıda Bandırma’ya kadar yayılmıştı. Herodotos ve Strabon gibi Eskiçağ yazarlarına göre Makedonyalılar’ın komşuları olan ve Avrupa’da oturdukları sırada “Brygler” ya da “Brigler” adını taşıyan Frigler, Makedonya ve Trakya’dan Boğazlar yolu ile Anadolu’ya göç eden Trak boylarından biriydi. Asya’ya yani Anadolu’ya geçtikten sonra yurtlarıyla birlikte adları da değişerek “Frig” biçimini almıştı. Genel olarak kabul edilen görüşe göre MÖ 1200 yıllarına doğru başlayan ve dalgalar halinde 400 yıl kadar süren Trak göçleri, Hitit ımparatorluğu’nun yıkılışını izleyen dönemde yoğunlaşmıştı. Başlangıçta ilkel bir aşiret düzeninde yaşamlarını sürdürdüğü anlaşılan Frigler’in Anadolu’daki ilk yüz yılları hâlâ büyük ölçüde karanlıktır. Üzerindeki sis perdesi henüz kalkmamış bir geçmişten doğan Frig Krallığı, Anadolu’nun hâlâ hakkında az şey bilinen uygarlıklarından biri. . .

    TLSold
  • Pierre Willemart Sikke Koleksiyonu - La Collection de Monnaie de Pierre Willemart OĞUZ TEKİN, (Editör) Suna & İnan Kıraç Vakfı, 2009, 243 sayfa. 24x28 cm. 99, [144] s. , 556 renkli sikke levhası. 28x24 cm. Türkçe ve Fransızca. Karton kapaklı orijinal hali ile.-"Özellikle nümismatik konusunda uzmanlaşmış bir tarihçi ve eğitimci olan Pierre Willemart, İstanbul Fransız Araştırmaları Enstitüsü'nde araştırmacı olarak görev yaptığı yıllarda, ülkemizin tarihi zenginliklerini yakından görme ve inceleme fırsatını bulmuş, dünyanın en önemli uygarlıklarına sahne olan Avrasya kuşağındaki irili ufaklı pek çok devletin sikkelerini içeren zengin koleksiyonunu, eşi Helene ile birlikte, 1960 yıllarda yaptığı Anadolu yolculuklarında oluşturmaya başlamıştı. "

    Lot No: 262

    Lot: 262

    Pierre Willemart Sikke Koleksiyonu - La Collection de Monnaie de Pierre Willemart OĞUZ TEKİN, (Editör) Suna & İnan Kıraç Vakfı, 2009, 243 sayfa. 24x28 cm. 99, [144] s. , 556 renkli sikke levhası. 28x24 cm. Türkçe ve Fransızca. Karton kapaklı orijinal hali ile.-"Özellikle nümismatik konusunda uzmanlaşmış bir tarihçi ve eğitimci olan Pierre Willemart, İstanbul Fransız Araştırmaları Enstitüsü'nde araştırmacı olarak görev yaptığı yıllarda, ülkemizin tarihi zenginliklerini yakından görme ve inceleme fırsatını bulmuş, dünyanın en önemli uygarlıklarına sahne olan Avrasya kuşağındaki irili ufaklı pek çok devletin sikkelerini içeren zengin koleksiyonunu, eşi Helene ile birlikte, 1960 yıllarda yaptığı Anadolu yolculuklarında oluşturmaya başlamıştı. "

    TLSold
  • Vingt Mille Lieues Dans Les Musées, J. Paul Getty-Librairie Plon, 1955, 315 s., Sırtı Haliyle, 20 cm.

    Lot No: 263

    Lot: 263

    Vingt Mille Lieues Dans Les Musées, J. Paul Getty-Librairie Plon, 1955, 315 s., Sırtı Haliyle, 20 cm.

    TLSold
  • Mozart Et Ses Opéras, Rémy Stricker-Gallimard Editions, 1980, 352 s., 19 cm.

    Lot No: 264

    Lot: 264

    Mozart Et Ses Opéras, Rémy Stricker-Gallimard Editions, 1980, 352 s., 19 cm.

    TLSold
  • Le Vieillissement, Mieux vivre Aprés 60 Ans, Sauveur Boukris-Hachette Editions, 1983, 128 s., 18 cm.

    Lot No: 265

    Lot: 265

    Le Vieillissement, Mieux vivre Aprés 60 Ans, Sauveur Boukris-Hachette Editions, 1983, 128 s., 18 cm.

    TLSold
  • A Lire Sur Place Venise, Roger Gouze-Denoel Editions, 1970, 560 s., Şömizli, 21 cm.

    Lot No: 266

    Lot: 266

    A Lire Sur Place Venise, Roger Gouze-Denoel Editions, 1970, 560 s., Şömizli, 21 cm.

    TLSold
  • Mustafa Kemal Atatürk Zabit ve Kumandan ile Hasbihal-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 19. baskı, 2020, İstanbul, 88 s., 22 cm.

    Lot No: 267

    Lot: 267

    Mustafa Kemal Atatürk Zabit ve Kumandan ile Hasbihal-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 19. baskı, 2020, İstanbul, 88 s., 22 cm.

    TLSold
  • Atatürk'ün Yaveri Cevat Abbas Gürer, Der: Turgut Gürer-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 5. baskı, 2020, İstanbul, 499 s., 23 cm.

    Lot No: 268

    Lot: 268

    Atatürk'ün Yaveri Cevat Abbas Gürer, Der: Turgut Gürer-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 5. baskı, 2020, İstanbul, 499 s., 23 cm.

    TLSold
  • Suver Venise, Robert Laffont-Edition Robert Laffont, 1971, 367 s., 21 cm.

    Lot No: 269

    Lot: 269

    Suver Venise, Robert Laffont-Edition Robert Laffont, 1971, 367 s., 21 cm.

    TLSold
  • Takvim ve Tarihi, Şefik Türker-Sümer Basımevi, Kayseri, 1940, 108 s., 22 cm.

    Lot No: 270

    Lot: 270

    Takvim ve Tarihi, Şefik Türker-Sümer Basımevi, Kayseri, 1940, 108 s., 22 cm.

    TLSold
  • Osmanlı ve Türk Yahudileri, Yusuf Besalel-Gözlem Gazetecilik Basını, 1. baskı, 1999, 320 s., 23 cm.

    Lot No: 271

    Lot: 271

    Osmanlı ve Türk Yahudileri, Yusuf Besalel-Gözlem Gazetecilik Basını, 1. baskı, 1999, 320 s., 23 cm.

    TLSold
  • Türkiye'deki Gayri Müslimler, Ali Güler-Genelkurmay Basımevi, 1996, Ankara, 245 s., 23 cm.

    Lot No: 272

    Lot: 272

    Türkiye'deki Gayri Müslimler, Ali Güler-Genelkurmay Basımevi, 1996, Ankara, 245 s., 23 cm.

    TLSold
  • 1939 Anadolu Zelzelesi-İstanbul, 1940, Eminönü Halkevi Neşriyat ve Kütüphane Yayını, 96 Sayfa + 6 Resim, 22 cm.

    Lot No: 273

    Lot: 273

    1939 Anadolu Zelzelesi-İstanbul, 1940, Eminönü Halkevi Neşriyat ve Kütüphane Yayını, 96 Sayfa + 6 Resim, 22 cm.

    TLSold
  • GİRİT'TEN İSTANBUL'A BAHAETTİN RAHMİ BEDİZ: FOTOĞRAF VE KARTPOSTALLARIYLA-Seyit Ali Ak

Sayfa Sayısı: 276.

Yaşadığı dönemin en zarif tanıklarından biri olan "Beyaz atlı fotoğrafçı" Bahaettin Rahmi Bediz'in hayatını, birbirinden değerli fotoğrafları ve kartpostalları eşliğinde, Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e uzanan tarih dilimi içinde akıp giden bir "foto" roman gibi okumak mümkün.

    Lot No: 274

    Lot: 274

    GİRİT'TEN İSTANBUL'A BAHAETTİN RAHMİ BEDİZ: FOTOĞRAF VE KARTPOSTALLARIYLA-Seyit Ali Ak Sayfa Sayısı: 276. Yaşadığı dönemin en zarif tanıklarından biri olan "Beyaz atlı fotoğrafçı" Bahaettin Rahmi Bediz'in hayatını, birbirinden değerli fotoğrafları ve kartpostalları eşliğinde, Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e uzanan tarih dilimi içinde akıp giden bir "foto" roman gibi okumak mümkün.

    TLSold
  • Eski İnsanlar Eski Evler, Said N. Duhani, 19. Yüzyıl Sonunda Beyğlu'nun Sosyal Topoğrafyası-Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, 1982, 95 s., , 24 cm.

    Lot No: 275

    Lot: 275

    Eski İnsanlar Eski Evler, Said N. Duhani, 19. Yüzyıl Sonunda Beyğlu'nun Sosyal Topoğrafyası-Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, 1982, 95 s., , 24 cm.

    TLSold
  • Osmanlı İmparatorluğunda İlk Nüfus Sayımı 1831, Enver Ziya Karal-Ankara, 1943, Başvekalet İstatistik Umum Müdürlüğü Yayınları, 215 s., 23 cm.

    Lot No: 276

    Lot: 276

    Osmanlı İmparatorluğunda İlk Nüfus Sayımı 1831, Enver Ziya Karal-Ankara, 1943, Başvekalet İstatistik Umum Müdürlüğü Yayınları, 215 s., 23 cm.

    TLSold
  • Yeni Tıp Tarihi Araştırmaları, Nil Sarı-İstanbul, 1998, Lito Matbaası, 302 s., 24 cm.

    Lot No: 277

    Lot: 277

    Yeni Tıp Tarihi Araştırmaları, Nil Sarı-İstanbul, 1998, Lito Matbaası, 302 s., 24 cm.

    TLSold
  • Serpuşlar, İzzet Kumbaracılar-Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, 36 s., 27 cm.

    Lot No: 278

    Lot: 278

    Serpuşlar, İzzet Kumbaracılar-Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, 36 s., 27 cm.

    TLSold
  • Çizgilerle Türkiye, Musa Albukrek, David Kohen'e İmzalı, İthaflı-Alarko Eğitim Kültür Vakfı Yayını, İstanbul, 1992, 64 s., 27 cm.

    Lot No: 279

    Lot: 279

    Çizgilerle Türkiye, Musa Albukrek, David Kohen'e İmzalı, İthaflı-Alarko Eğitim Kültür Vakfı Yayını, İstanbul, 1992, 64 s., 27 cm.

    TLSold
  • La France Que J'aime, Kleber Haedens,-Aux Editions Sun a Paris, 1964, 124 s., Şömizli, 27 cm.

    Lot No: 280

    Lot: 280

    La France Que J'aime, Kleber Haedens,-Aux Editions Sun a Paris, 1964, 124 s., Şömizli, 27 cm.

    TLSold
  • TARİH BOYUNCA TÜRK YELKENLİ GEMİLERİ / TURKİSH SAİLİNG SHİPS THROUGH THE AGES-Ahmet Güleryüz

Dili: Türkçe

Cildi: Şömizli

235 Sayfa

Ölçü: 31 x 41 cm.

    Lot No: 281

    Lot: 281

    TARİH BOYUNCA TÜRK YELKENLİ GEMİLERİ / TURKİSH SAİLİNG SHİPS THROUGH THE AGES-Ahmet Güleryüz Dili: Türkçe Cildi: Şömizli 235 Sayfa Ölçü: 31 x 41 cm.

    TLSold
  • Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Şirketleşme, Haydar Kazman-Töbank Yayınlar, 1991, 240 s., Haliyle Su Yemiş, 29 cm., ciltli, haliyle

    Lot No: 282

    Lot: 282

    Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Şirketleşme, Haydar Kazman-Töbank Yayınlar, 1991, 240 s., Haliyle Su Yemiş, 29 cm., ciltli, haliyle

    TLSold
  • İzmir 1920 Yunanistan Rehberinden İşgal Altındaki Bir Kentin Öyküsü, Engin Berber-Akademi Kitabevi, İzmir 1998, 104+10 s., 27 cm.

    Lot No: 283

    Lot: 283

    İzmir 1920 Yunanistan Rehberinden İşgal Altındaki Bir Kentin Öyküsü, Engin Berber-Akademi Kitabevi, İzmir 1998, 104+10 s., 27 cm.

    TLSold
  • 1. Uluslararası Exlibris Yarışması Sergisi, Ankara, 2003-159 s., 30 cm.

    Lot No: 284

    Lot: 284

    1. Uluslararası Exlibris Yarışması Sergisi, Ankara, 2003-159 s., 30 cm.

    TLSold
  • Sabancı Resim Kolleksiyonu, Zahir Güvemli-Akbank Yayınları, 1984, 36 s., 28 cm.

    Lot No: 285

    Lot: 285

    Sabancı Resim Kolleksiyonu, Zahir Güvemli-Akbank Yayınları, 1984, 36 s., 28 cm.

    TLSold
  • İstanbul'da Bir Fransız Sarayı, Jena-Michel Casa-Yapı Kredi Yayınları, 1995, 113 s. 30 cm.

    Lot No: 286

    Lot: 286

    İstanbul'da Bir Fransız Sarayı, Jena-Michel Casa-Yapı Kredi Yayınları, 1995, 113 s. 30 cm.

    TLSold
  • A 135-Year-Old Treasure, Edhem Eldem-Ottoman Bank Yayınları, 1. baskı, 1998, İstanbul, 300 s., Şömizli, 34 cm.

    Lot No: 287

    Lot: 287

    A 135-Year-Old Treasure, Edhem Eldem-Ottoman Bank Yayınları, 1. baskı, 1998, İstanbul, 300 s., Şömizli, 34 cm.

    TLSold
  • Collection Connaissance Des Arts La Decoration-Hachette Editions, 1963, 324 s. 31 cm.

    Lot No: 288

    Lot: 288

    Collection Connaissance Des Arts La Decoration-Hachette Editions, 1963, 324 s. 31 cm.

    TLSold
  • National Geographic 1922,-2007, 126 s., 28 cm. Yunanca, Türkiye izmir vb. konuda

    Lot No: 289

    Lot: 289

    National Geographic 1922,-2007, 126 s., 28 cm. Yunanca, Türkiye izmir vb. konuda

    TLSold
  • Kurt Kanunu, Kemal Tahir, 1969 ithaflı, imzalı

    Lot No: 290

    Lot: 290

    Kurt Kanunu, Kemal Tahir, 1969 ithaflı, imzalı

    TLSold
  • Yunanca -[İZMİR]-200 s.,

    Lot No: 291

    Lot: 291

    Yunanca -[İZMİR]-200 s.,

    TLSold
  • Osmanlı'dan Cumhuriyet'e İzmir Planları, Dr. Çınar Atay-Ankara, 1998, Ajans Türk Basım Yayın, 205 s., Şömizli, 33 cm.

    Lot No: 292

    Lot: 292

    Osmanlı'dan Cumhuriyet'e İzmir Planları, Dr. Çınar Atay-Ankara, 1998, Ajans Türk Basım Yayın, 205 s., Şömizli, 33 cm.

    TLSold
  • Vakko İlk 50 Yıl-Era Reklam Ajansı, 19888, Aksoy Matbaacılık, Şömizli, 33 cm.

    Lot No: 293

    Lot: 293

    Vakko İlk 50 Yıl-Era Reklam Ajansı, 19888, Aksoy Matbaacılık, Şömizli, 33 cm.

    TLSold
  • The Coastline of Asia Minor From Pontus to The Mediterranean Postcards 1880-1920, Antonis S. Maillis-Rodos Image Art Publications, 1998, 221 s., Şömizli, 24 cm.

    Lot No: 294

    Lot: 294

    The Coastline of Asia Minor From Pontus to The Mediterranean Postcards 1880-1920, Antonis S. Maillis-Rodos Image Art Publications, 1998, 221 s., Şömizli, 24 cm.

    TLSold
  • 1935 Genel Nüfus Sayımı Albümü-Başvekalet İstatistik Umum Müdürlüğü İstanbul, 1938, Yaklaşık 48 s., 24 cm.

    Lot No: 295

    Lot: 295

    1935 Genel Nüfus Sayımı Albümü-Başvekalet İstatistik Umum Müdürlüğü İstanbul, 1938, Yaklaşık 48 s., 24 cm.

    TLSold
  • Peinture Turque, Nouroullah Berk-Publications de la Direction Generale de la Presse et du Tourisme, Ankara, 1950, 71 resim, 32 cm.

    Lot No: 296

    Lot: 296

    Peinture Turque, Nouroullah Berk-Publications de la Direction Generale de la Presse et du Tourisme, Ankara, 1950, 71 resim, 32 cm.

    TLSold
  • İstanbul Geçmişe Bir Bakış, Ekmelddin İhsanoğlu-İstanbul, 100 s., Renkler Matbaaası, Kutulu, ciltli, 23 cm.

    Lot No: 297

    Lot: 297

    İstanbul Geçmişe Bir Bakış, Ekmelddin İhsanoğlu-İstanbul, 100 s., Renkler Matbaaası, Kutulu, ciltli, 23 cm.

    TLSold
  • Le Roi Du Tango, Eduardo Bianco-Emprimerie Catholique Beyrouth, 64 s., 32 cm.

    Lot No: 298

    Lot: 298

    Le Roi Du Tango, Eduardo Bianco-Emprimerie Catholique Beyrouth, 64 s., 32 cm.

    TLSold
  • Gururla Yaşanılan 70 Yıl. Şark 1923-1993, Sadun Tanju-Şark Sigorta Yayınları, 1995, İstanbul, Şömizli, 30 cm., 110 s.

    Lot No: 299

    Lot: 299

    Gururla Yaşanılan 70 Yıl. Şark 1923-1993, Sadun Tanju-Şark Sigorta Yayınları, 1995, İstanbul, Şömizli, 30 cm., 110 s.

    TLSold
  • V. Murad'ın Oğlu Selahaddin Efendi'nin Evrak ve Yazıları, Edhem Eldem, 1. Cilt-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 1. baskı, 2019, İstanbul, 211 Sayfa + 180 Sayfa Tıpkı Basım, 27 cm.

    Lot No: 300

    Lot: 300

    V. Murad'ın Oğlu Selahaddin Efendi'nin Evrak ve Yazıları, Edhem Eldem, 1. Cilt-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 1. baskı, 2019, İstanbul, 211 Sayfa + 180 Sayfa Tıpkı Basım, 27 cm.

    TLSold
  • Les Borgia, Ivan Cloulas-Fayard Editions, 1987, 522 s., Şömizli, 21 cm.

    Lot No: 301

    Lot: 301

    Les Borgia, Ivan Cloulas-Fayard Editions, 1987, 522 s., Şömizli, 21 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Devletinin Dağılma Devri, Yusuf Akçura-İstanbul, 1940, Maarif Matbaası, 174 Sayfa + ekler, 24 cm.

    Lot No: 302

    Lot: 302

    Osmanlı Devletinin Dağılma Devri, Yusuf Akçura-İstanbul, 1940, Maarif Matbaası, 174 Sayfa + ekler, 24 cm.

    TLSold
  • The Greek Folks Songs, Niki Watts,-Aristide D. Caratzas, Bristol Classical Press UK, 1988, 103 s., 22 cm.

    Lot No: 303

    Lot: 303

    The Greek Folks Songs, Niki Watts,-Aristide D. Caratzas, Bristol Classical Press UK, 1988, 103 s., 22 cm.

    TLSold
  • Le Français et les Siécles, Claude Hagége-Editions Odile Jacob, 1987, 270 s. Şömizli, 25 cm.

    Lot No: 304

    Lot: 304

    Le Français et les Siécles, Claude Hagége-Editions Odile Jacob, 1987, 270 s. Şömizli, 25 cm.

    TLSold
  • Bir Roman Gibi, Bezmi Nusret Kaygusuz, Çizim Kapak-İzmir, İhsan Gümüşayak Matbaası, 1955, 268 s., Kapak Haliyle, 24 cm.

    Lot No: 305

    Lot: 305

    Bir Roman Gibi, Bezmi Nusret Kaygusuz, Çizim Kapak-İzmir, İhsan Gümüşayak Matbaası, 1955, 268 s., Kapak Haliyle, 24 cm.

    TLSold
  • Louis-François Cassas 1756-1827, Dessinateur - Voyageur Im Banne Der Sphinx-Verlag Philipp Von Zabern, 1995, 262 s., 27 cm.

    Lot No: 306

    Lot: 306

    Louis-François Cassas 1756-1827, Dessinateur - Voyageur Im Banne Der Sphinx-Verlag Philipp Von Zabern, 1995, 262 s., 27 cm.

    TLSold
  • İKİNCİ MEŞRUTİYET'İN İLANININ 100'ÜNCÜ YILI-Öztuncay Bahattin

İstanbul 2008

Türkçe

Karton Kapak

219 sayfa

    Lot No: 307

    Lot: 307

    İKİNCİ MEŞRUTİYET'İN İLANININ 100'ÜNCÜ YILI-Öztuncay Bahattin İstanbul 2008 Türkçe Karton Kapak 219 sayfa

    TLSold
  • Köle Gemisi, Marcus Rediker-Alfa Yayınları, 1. baskı, 2012, 476 s., 22 cm.

    Lot No: 308

    Lot: 308

    Köle Gemisi, Marcus Rediker-Alfa Yayınları, 1. baskı, 2012, 476 s., 22 cm.

    TLSold
  • Krishnamurti Les Années De L'éveil, Mary Lutyens-Editions Arista, 1982, 348 s., 21 cm.

    Lot No: 309

    Lot: 309

    Krishnamurti Les Années De L'éveil, Mary Lutyens-Editions Arista, 1982, 348 s., 21 cm.

    TLSold
  • Krishnamurti Les Années d'Accomplissement, Mary Lutyens-Editions Arista, 1984, 270 s., 21 cm.

    Lot No: 310

    Lot: 310

    Krishnamurti Les Années d'Accomplissement, Mary Lutyens-Editions Arista, 1984, 270 s., 21 cm.

    TLSold
  • Bizans Konstantinopolis İstanbul, Dr. Reinhard Stewig, Ruhi Turfan, İmzalı, İthaflı-İstanbul, 1965, İstanbul ticaret Odası Yayınları, 98 s., 23 cm.

    Lot No: 311

    Lot: 311

    Bizans Konstantinopolis İstanbul, Dr. Reinhard Stewig, Ruhi Turfan, İmzalı, İthaflı-İstanbul, 1965, İstanbul ticaret Odası Yayınları, 98 s., 23 cm.

    TLSold
  • The Cambridge Ancient History, J. M. Cook-Cambridge University Press, 1961, 33 s., 23 cm.

    Lot No: 312

    Lot: 312

    The Cambridge Ancient History, J. M. Cook-Cambridge University Press, 1961, 33 s., 23 cm.

    TLSold
  • Continuity and Change in the Ideas of the Young Turks, Şerif Mardin-Robert College Yayınları, Ankara, 1969, 31 s., 24 cm.

    Lot No: 313

    Lot: 313

    Continuity and Change in the Ideas of the Young Turks, Şerif Mardin-Robert College Yayınları, Ankara, 1969, 31 s., 24 cm.

    TLSold
  • Hérodote, Geopolitique Des Diasporas, 1989,-209 s., 20 cm.

    Lot No: 314

    Lot: 314

    Hérodote, Geopolitique Des Diasporas, 1989,-209 s., 20 cm.

    TLSold
  • Classique, Baroque et rococo, Germain Bazin-Librairie Larousse, 1965, Paris, 288 s., Şömizli, 21 cm.

    Lot No: 315

    Lot: 315

    Classique, Baroque et rococo, Germain Bazin-Librairie Larousse, 1965, Paris, 288 s., Şömizli, 21 cm.

    TLSold
  • İstanbul'da Kayıp Zamanlar, Liji Pulcu Çizmeciyan-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 4. baskı, 2014, İstanbul, 205 s., 20 cm.

    Lot No: 316

    Lot: 316

    İstanbul'da Kayıp Zamanlar, Liji Pulcu Çizmeciyan-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 4. baskı, 2014, İstanbul, 205 s., 20 cm.

    TLSold
  • İmparatorluktan Cumhuriyete Azınlıklar, Önder Kaya-Kronik Yayınları, 1. baskı, 2017, 291 s., 21 cm.

    Lot No: 317

    Lot: 317

    İmparatorluktan Cumhuriyete Azınlıklar, Önder Kaya-Kronik Yayınları, 1. baskı, 2017, 291 s., 21 cm.

    TLSold
  • The New Testament, The Gideons International-220 s., 21 cm.

    Lot No: 318

    Lot: 318

    The New Testament, The Gideons International-220 s., 21 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Ekonomisi ve Dünya Kapitalizmi, Şevket Pamuk-Yurt Yayınları, Ankara, 1984, 222 s., 24 cm.

    Lot No: 319

    Lot: 319

    Osmanlı Ekonomisi ve Dünya Kapitalizmi, Şevket Pamuk-Yurt Yayınları, Ankara, 1984, 222 s., 24 cm.

    TLSold
  • Life Guide to Paris,-Time Inc book, 1962, 203 s., 14 cm.

    Lot No: 320

    Lot: 320

    Life Guide to Paris,-Time Inc book, 1962, 203 s., 14 cm.

    TLSold
  • Troya Savaşı'ndan İstiklal Harbi'ne Anadolu'da Yunanlar, John Freely-Doğan Kitap, 1. baskı, 2011, 290 s., 23 cm.

    Lot No: 321

    Lot: 321

    Troya Savaşı'ndan İstiklal Harbi'ne Anadolu'da Yunanlar, John Freely-Doğan Kitap, 1. baskı, 2011, 290 s., 23 cm.

    TLSold
  • Ionian Vision, Greece in Asia Minor 1919-1922, Mcihael Llewellyn Smith-Hurst & Company, London, 3. baskı, 2000, 401 s., 22 cm.

    Lot No: 322

    Lot: 322

    Ionian Vision, Greece in Asia Minor 1919-1922, Mcihael Llewellyn Smith-Hurst & Company, London, 3. baskı, 2000, 401 s., 22 cm.

    TLSold
  • Les Riches et Les super Riches, Ferdinand Lundberg-Stock Editions, 1969, 620 s., 23 cm.

    Lot No: 323

    Lot: 323

    Les Riches et Les super Riches, Ferdinand Lundberg-Stock Editions, 1969, 620 s., 23 cm.

    TLSold
  • İstanbul Şehir Rehberi 1971-İstanbul Belediyesi Yayını, 197 Sayfa + Haritalar, 23 cm.

    Lot No: 324

    Lot: 324

    İstanbul Şehir Rehberi 1971-İstanbul Belediyesi Yayını, 197 Sayfa + Haritalar, 23 cm.

    TLSold
  • İzmir Yahudileri, Henri Nahum-İzmir İletişim Yayınları, 1. baskı, 2000, İstanbul, 287 s. + Resimler, 23 cm.

    Lot No: 325

    Lot: 325

    İzmir Yahudileri, Henri Nahum-İzmir İletişim Yayınları, 1. baskı, 2000, İstanbul, 287 s. + Resimler, 23 cm.

    TLSold
  • Troisiéme Âge: Vivre Ou Survivre?, dr. J. P. Tisseyre-Arthaud Edition, 1975, 120 s., 23 cm.

    Lot No: 326

    Lot: 326

    Troisiéme Âge: Vivre Ou Survivre?, dr. J. P. Tisseyre-Arthaud Edition, 1975, 120 s., 23 cm.

    TLSold
  • Dünya Petrol Tarihi ve Türk Petrolü, Niyazi Acun, İmzalı, İthaflı-Şaka Matbaası, İstanbul, 1949, 440 s., 25 cm.

    Lot No: 327

    Lot: 327

    Dünya Petrol Tarihi ve Türk Petrolü, Niyazi Acun, İmzalı, İthaflı-Şaka Matbaası, İstanbul, 1949, 440 s., 25 cm.

    TLSold
  • The Names for The Asia Minor Peninsula, Demetrius J. Georgacas-Carl Winter Universitatsverlag, 1971, 136 s., 24 cm.

    Lot No: 328

    Lot: 328

    The Names for The Asia Minor Peninsula, Demetrius J. Georgacas-Carl Winter Universitatsverlag, 1971, 136 s., 24 cm.

    TLSold
  • Mémoire et Fidélité Séfarades 1492-1992-Presses Universitaires de Rennes, 1993, 207 s., 23 cm.

    Lot No: 329

    Lot: 329

    Mémoire et Fidélité Séfarades 1492-1992-Presses Universitaires de Rennes, 1993, 207 s., 23 cm.

    TLSold
  • Essai Sur la Chnason Populaire Grecque, Samuel Baud-Bovy-1983, Fondationn Ethnographique du Péloponnése, 123 Sayfa + Mini Nota Kitapçığı + 2 Kaset, Kutulu, 24 cm.

    Lot No: 330

    Lot: 330

    Essai Sur la Chnason Populaire Grecque, Samuel Baud-Bovy-1983, Fondationn Ethnographique du Péloponnése, 123 Sayfa + Mini Nota Kitapçığı + 2 Kaset, Kutulu, 24 cm.

    TLSold
  • L'Art Baroque, Pierre Charpentrat-Presses Universitaires de France, 1967, 185 s., 21 cm.

    Lot No: 331

    Lot: 331

    L'Art Baroque, Pierre Charpentrat-Presses Universitaires de France, 1967, 185 s., 21 cm.

    TLSold
  • İzmir 1919-1922 Tanıklıklar, Pelin Böke-Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İstanbul, 2006, 222 s., 21 cm.

    Lot No: 332

    Lot: 332

    İzmir 1919-1922 Tanıklıklar, Pelin Böke-Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İstanbul, 2006, 222 s., 21 cm.

    TLSold
  • İstanbul Kitaplığı Katalog 1988, Çelik Gülersoy Vakfı-Aka Grafik Basım, 526 s., 21 cm.

    Lot No: 333

    Lot: 333

    İstanbul Kitaplığı Katalog 1988, Çelik Gülersoy Vakfı-Aka Grafik Basım, 526 s., 21 cm.

    TLSold
  • Les Juifs-Encyclopédie Essentielle, robert Delpire Editeur a Paris, 1964, 159 s., 19 cm.

    Lot No: 334

    Lot: 334

    Les Juifs-Encyclopédie Essentielle, robert Delpire Editeur a Paris, 1964, 159 s., 19 cm.

    TLSold
  • Bankacılığın Tekamülü, Burhan Ulutan-Ankara, 1957, Doğuş Ltd. Şirketi Matbaası, 343 s., Formaları Açılmamış, 24 cm.

    Lot No: 335

    Lot: 335

    Bankacılığın Tekamülü, Burhan Ulutan-Ankara, 1957, Doğuş Ltd. Şirketi Matbaası, 343 s., Formaları Açılmamış, 24 cm.

    TLSold
  • The Turkish Jews, Naim Avigdor Güleryüz, İmzalı, İthaflı-Gözlem Yayınları, 2009, 62 s., 19 cm.

    Lot No: 336

    Lot: 336

    The Turkish Jews, Naim Avigdor Güleryüz, İmzalı, İthaflı-Gözlem Yayınları, 2009, 62 s., 19 cm.

    TLSold
  • The Rise of the Ottoman Empire, Paul Wittek-The Royal Asiatic Society of Great Britain and Ireland, 1963, 3. baskı, 54 s., 21 cm.

    Lot No: 337

    Lot: 337

    The Rise of the Ottoman Empire, Paul Wittek-The Royal Asiatic Society of Great Britain and Ireland, 1963, 3. baskı, 54 s., 21 cm.

    TLSold
  • Dates Principales l'Histoire de Constantinople et De ses monuments, E. Brandenburg-Etablissements Benziger, 1902, 20 s., 18 cm.

    Lot No: 338

    Lot: 338

    Dates Principales l'Histoire de Constantinople et De ses monuments, E. Brandenburg-Etablissements Benziger, 1902, 20 s., 18 cm.

    TLSold
  • Une Reforme Praticable en Turquie-Athens, Imprimerie D'Andre Coromélas, 1853, 34 s., Kapak haliyle, 21 cm.

    Lot No: 339

    Lot: 339

    Une Reforme Praticable en Turquie-Athens, Imprimerie D'Andre Coromélas, 1853, 34 s., Kapak haliyle, 21 cm.

    TLSold
  • Présentation Du Centre D'études d'asie Mineure, Melpo Merlier-Athénes 1951, 15 s., 22 cm.

    Lot No: 340

    Lot: 340

    Présentation Du Centre D'études d'asie Mineure, Melpo Merlier-Athénes 1951, 15 s., 22 cm.

    TLSold
  • Yahudi Meselesi, Hilmi Ziya Ülken-İstanbul, 1944, Üniversite Kitabevi, 245 s., Ön kapak Sırttan Kopuk

    Lot No: 341

    Lot: 341

    Yahudi Meselesi, Hilmi Ziya Ülken-İstanbul, 1944, Üniversite Kitabevi, 245 s., Ön kapak Sırttan Kopuk

    TLSold
  • Revue de Turcologie, Dr. Rıza Nour, Tome: I, Livre: 2, 1932, No: 2-1932, Alex, Imp. Al-Bassir, 119 s., 24 cm.

    Lot No: 342

    Lot: 342

    Revue de Turcologie, Dr. Rıza Nour, Tome: I, Livre: 2, 1932, No: 2-1932, Alex, Imp. Al-Bassir, 119 s., 24 cm.

    TLSold
  • La Revue Française de Constantinople, Recueil de Lectures Morales et Instructives, 7 Mai 1887,-Constantinople, Pera, Imprimerie du Journal la turquie, 24 s. h: 25 cm.

    Lot No: 343

    Lot: 343

    La Revue Française de Constantinople, Recueil de Lectures Morales et Instructives, 7 Mai 1887,-Constantinople, Pera, Imprimerie du Journal la turquie, 24 s. h: 25 cm.

    TLSold
  • Opération Némésis, Jacques Derogy-Fayard Editions, 1986, 320 s., 23 cm.

    Lot No: 344

    Lot: 344

    Opération Némésis, Jacques Derogy-Fayard Editions, 1986, 320 s., 23 cm.

    TLSold
  • Demain le Frnaco-Phonie, Dominque Wolton-Flammarion Editions, 2006, 195 s., 20 cm.

    Lot No: 345

    Lot: 345

    Demain le Frnaco-Phonie, Dominque Wolton-Flammarion Editions, 2006, 195 s., 20 cm.

    TLSold
  • İstanbul Planéte, Jean-François Pérouse-La Decouverte, 2017, Paris, 220 s., 21 cm.

    Lot No: 346

    Lot: 346

    İstanbul Planéte, Jean-François Pérouse-La Decouverte, 2017, Paris, 220 s., 21 cm.

    TLSold
  • Ils Ont Tué Le Poéte, Pierre Prades-Editions des écrivains, 1998, 203 s., 20 cm.

    Lot No: 347

    Lot: 347

    Ils Ont Tué Le Poéte, Pierre Prades-Editions des écrivains, 1998, 203 s., 20 cm.

    TLSold
  • Modern Araştırmacı, Jacques Barzun, Herny f. Graff-Tübitak Yayınları, 6. baskı, 1998, 344 s., 19 cm.

    Lot No: 348

    Lot: 348

    Modern Araştırmacı, Jacques Barzun, Herny f. Graff-Tübitak Yayınları, 6. baskı, 1998, 344 s., 19 cm.

    TLSold
  • Bizim Sınıf 1950-1955, Galatasaray İlkokulu Anıları, İmzalı İthaflı, Der: Ahmet Abut-Galatasraay Eğitim Vakfı Yayını, 2010, İstanbul, 155 s., 21 cm.

    Lot No: 349

    Lot: 349

    Bizim Sınıf 1950-1955, Galatasaray İlkokulu Anıları, İmzalı İthaflı, Der: Ahmet Abut-Galatasraay Eğitim Vakfı Yayını, 2010, İstanbul, 155 s., 21 cm.

    TLSold
  • L'Océan de Théosophie, William Q. Judge-Paris, 1946, Les Editions de la compagnie Théosophie, 204 s., Forması Açılmamış, 19 cm.

    Lot No: 350

    Lot: 350

    L'Océan de Théosophie, William Q. Judge-Paris, 1946, Les Editions de la compagnie Théosophie, 204 s., Forması Açılmamış, 19 cm.

    TLSold
  • Antimémoires, André Malraux-Gallimard Editions, 1967, 604 s., Haliyle Ön Kapak Sırttan kopuk, 20 cm.

    Lot No: 351

    Lot: 351

    Antimémoires, André Malraux-Gallimard Editions, 1967, 604 s., Haliyle Ön Kapak Sırttan kopuk, 20 cm.

    TLSold
  • Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri, Amin Maalouf, Çev: M. A. Kılıçbay-Telos Yayınları, 2. baskı, 1998, 358 s., 20 cm.

    Lot No: 352

    Lot: 352

    Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri, Amin Maalouf, Çev: M. A. Kılıçbay-Telos Yayınları, 2. baskı, 1998, 358 s., 20 cm.

    TLSold
  • İstanbul Tarihi, XVII. Asırda İstanbul, Eremya Çelebi Kömürciyan-Eren Yayınları, 2. baskı, İstanbul, 1988, 328 s., 24 cm.

    Lot No: 353

    Lot: 353

    İstanbul Tarihi, XVII. Asırda İstanbul, Eremya Çelebi Kömürciyan-Eren Yayınları, 2. baskı, İstanbul, 1988, 328 s., 24 cm.

    TLSold
  • Yakın-Doğu Ticaret Tarihi, W. Heyd, Çev: Enver Ziya Karal-Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1975, Ankara, 647 s., 24 cm.

    Lot No: 354

    Lot: 354

    Yakın-Doğu Ticaret Tarihi, W. Heyd, Çev: Enver Ziya Karal-Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1975, Ankara, 647 s., 24 cm.

    TLSold
  • Kilden Suretler. Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonundan Antik Çağ Terrakota Figürinleri - Images in Terracotta. Ancient Terracotta Figurines in the Sadberk . . . Sedef Çokay Kepçe, Senem Özden Gerçeker-Sadberk Hanım Müzesi, 2011, 231 sayfa. 24x31 cm.

    Lot No: 355

    Lot: 355

    Kilden Suretler. Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonundan Antik Çağ Terrakota Figürinleri - Images in Terracotta. Ancient Terracotta Figurines in the Sadberk . . . Sedef Çokay Kepçe, Senem Özden Gerçeker-Sadberk Hanım Müzesi, 2011, 231 sayfa. 24x31 cm.

    TLSold
  • Elemterefiş - Anadolu'da Büyü ve İnanışlar - Elemterefiş - Magic and Superstition in Anatolia. -YKY /Yapı Kredi Yayınları, 2003, 263 sayfa. 23x29 cm.

    Lot No: 356

    Lot: 356

    Elemterefiş - Anadolu'da Büyü ve İnanışlar - Elemterefiş - Magic and Superstition in Anatolia. -YKY /Yapı Kredi Yayınları, 2003, 263 sayfa. 23x29 cm.

    TLSold
  • Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos - Meanwhile In the Mountains: Sagalassos. JEROEN POBLOME (Editör)-Yapı Kredi Yayınları, 2019, 560 sayfa.

Ölçü: 23x29 cm.

    Lot No: 357

    Lot: 357

    Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos - Meanwhile In the Mountains: Sagalassos. JEROEN POBLOME (Editör)-Yapı Kredi Yayınları, 2019, 560 sayfa. Ölçü: 23x29 cm.

    TLSold
  • "İstanbul Fotoğrafçılar Sultanlar 1840- 1900, Catherine Pinguet, Koleksiyon: Pierre de Gigord Pierre de Gigord"-İş Bankası Kültür Yayınları, 2014, 239 sayfa. 21x28 cm.

    Lot No: 358

    Lot: 358

    "İstanbul Fotoğrafçılar Sultanlar 1840- 1900, Catherine Pinguet, Koleksiyon: Pierre de Gigord Pierre de Gigord"-İş Bankası Kültür Yayınları, 2014, 239 sayfa. 21x28 cm.

    TLSold
  • Baroque Ibérique Espagne-Portugal-Amérique Latine, Yves Bottineau-Office du Livre, 1969, 190 s., 21 cm.

    Lot No: 359

    Lot: 359

    Baroque Ibérique Espagne-Portugal-Amérique Latine, Yves Bottineau-Office du Livre, 1969, 190 s., 21 cm.

    TLSold
  • Küçük Kudüs, Selanik Duvarın Yıkılışından Sonraki Bir Yaz Günü-İstos Yayınları, 1. baskı , 2016, 48s., Şömizli, 24 cm.

    Lot No: 360

    Lot: 360

    Küçük Kudüs, Selanik Duvarın Yıkılışından Sonraki Bir Yaz Günü-İstos Yayınları, 1. baskı , 2016, 48s., Şömizli, 24 cm.

    TLSold
  • Saint Petersbourg fondé le 27 Mai 1703-Editions Amarani, 1999, France, 128 s., 27 cm.

    Lot No: 361

    Lot: 361

    Saint Petersbourg fondé le 27 Mai 1703-Editions Amarani, 1999, France, 128 s., 27 cm.

    TLSold
  • Venice, John H. Davis-Newsweek New york, 1973, 172 s., Şömizli, 30 cm.

    Lot No: 362

    Lot: 362

    Venice, John H. Davis-Newsweek New york, 1973, 172 s., Şömizli, 30 cm.

    TLSold
  • Les alpes et le Thone Touristique-Larousse Editions, 1977, Yaklaşık 120 s., 30 cm.

    Lot No: 363

    Lot: 363

    Les alpes et le Thone Touristique-Larousse Editions, 1977, Yaklaşık 120 s., 30 cm.

    TLSold
  • Rachel Une vie Pour le Théâtre 1821-1858-Adam Biro, 2004, 144 s., 30 cm.

    Lot No: 364

    Lot: 364

    Rachel Une vie Pour le Théâtre 1821-1858-Adam Biro, 2004, 144 s., 30 cm.

    TLSold
  • New york, A Picture Memory-Crescent Books, New York, 64 s., Şömizli, 30 cm.

    Lot No: 365

    Lot: 365

    New york, A Picture Memory-Crescent Books, New York, 64 s., Şömizli, 30 cm.

    TLSold
  • Batı Anadolu'nun Kültürel Gelişmesi: Kartografik Bilgiler, Reinhard Stewig, Ruhi Turfan-Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, 149 s., 28 cm.

    Lot No: 366

    Lot: 366

    Batı Anadolu'nun Kültürel Gelişmesi: Kartografik Bilgiler, Reinhard Stewig, Ruhi Turfan-Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, 149 s., 28 cm.

    TLSold
  • Atatürk Türkiyesi, Emel Karagöz-2020, Masaldan Yayınları, 270 s., 29 cm.

    Lot No: 367

    Lot: 367

    Atatürk Türkiyesi, Emel Karagöz-2020, Masaldan Yayınları, 270 s., 29 cm.

    TLSold
  • The Roots of Black South Africa, David Hammond-Tooke-Jonathan Ball Publishers, Johannesburg, 1993, 224 s., Şömizli, 28 cm.

    Lot No: 368

    Lot: 368

    The Roots of Black South Africa, David Hammond-Tooke-Jonathan Ball Publishers, Johannesburg, 1993, 224 s., Şömizli, 28 cm.

    TLSold
  • Moscow, The Kremlin, Red Square, All Moscow, T. Geidor, I. Kharitonova-Russia, 2003, Amaranth Publishers, 136 s., 26 cm.

    Lot No: 369

    Lot: 369

    Moscow, The Kremlin, Red Square, All Moscow, T. Geidor, I. Kharitonova-Russia, 2003, Amaranth Publishers, 136 s., 26 cm.

    TLSold
  • Tsarskoye Selo, Catherine Palace,-32 s., 26 cm.

    Lot No: 370

    Lot: 370

    Tsarskoye Selo, Catherine Palace,-32 s., 26 cm.

    TLSold
  • The Masterpieces of The Hermitage,-Bonechi Editions, 2000, 143 s., 28 cm.

    Lot No: 371

    Lot: 371

    The Masterpieces of The Hermitage,-Bonechi Editions, 2000, 143 s., 28 cm.

    TLSold
  • Enjoy Castilla Y. Léon-2019, Grupo Editions, 210 s. 29 cm.

    Lot No: 372

    Lot: 372

    Enjoy Castilla Y. Léon-2019, Grupo Editions, 210 s. 29 cm.

    TLSold
  • Hayatım Vakko, Vitali Hakko-Vakko Yayını, 253 s., 22 cm.

    Lot No: 373

    Lot: 373

    Hayatım Vakko, Vitali Hakko-Vakko Yayını, 253 s., 22 cm.

    TLSold
  • Le rouge et Le noir chronique du XIX siécle, de Stendhal-Paris, Michel Lévy Fréres Libraires Editeurs, 1857, 504 s., ciltli, Sırtı Haliyle

    Lot No: 374

    Lot: 374

    Le rouge et Le noir chronique du XIX siécle, de Stendhal-Paris, Michel Lévy Fréres Libraires Editeurs, 1857, 504 s., ciltli, Sırtı Haliyle

    TLSold
  • Komşular, Tahsin Yücel, İmzalı, İthaflı-Can Yayınları, 2. baskı, 2000, 127 s., 19 cm.

    Lot No: 375

    Lot: 375

    Komşular, Tahsin Yücel, İmzalı, İthaflı-Can Yayınları, 2. baskı, 2000, 127 s., 19 cm.

    TLSold
  • Sam Amca, Samim Kocagöz, İmzalı, İthaflı-Yeditepe Yayınları, 2. baskı, 1965, 100 s., forması Açılmamış, 16 cm.

    Lot No: 376

    Lot: 376

    Sam Amca, Samim Kocagöz, İmzalı, İthaflı-Yeditepe Yayınları, 2. baskı, 1965, 100 s., forması Açılmamış, 16 cm.

    TLSold
  • Temmuz Serçesi, Oktay Akbal, İmzalı, İthaflı-Çağdaş Yayınları, 1978, 224 s., 19 cm.

    Lot No: 377

    Lot: 377

    Temmuz Serçesi, Oktay Akbal, İmzalı, İthaflı-Çağdaş Yayınları, 1978, 224 s., 19 cm.

    TLSold
  • Yağmurdaki Kız, Samim Kocagöz, İmzalı, İthaflı-Set Kitabevi, 1967, 1. baskı, 96 s. 19 cm.

    Lot No: 378

    Lot: 378

    Yağmurdaki Kız, Samim Kocagöz, İmzalı, İthaflı-Set Kitabevi, 1967, 1. baskı, 96 s. 19 cm.

    TLSold
  • Bir Denizin Eteklerinde, Selim İleri, İmzalı, İthaflı-Altın Kitaplar Yayınevi, 1980, 213 s., 19 cm.

    Lot No: 379

    Lot: 379

    Bir Denizin Eteklerinde, Selim İleri, İmzalı, İthaflı-Altın Kitaplar Yayınevi, 1980, 213 s., 19 cm.

    TLSold
  • Mavi Dünya, Celal Çumralı, Çizim Kapak, İmzalı, İthaflı-Salkım Yayınları, Adana, 1959, 32 s., 19 cm.

    Lot No: 380

    Lot: 380

    Mavi Dünya, Celal Çumralı, Çizim Kapak, İmzalı, İthaflı-Salkım Yayınları, Adana, 1959, 32 s., 19 cm.

    TLSold
  • Öykü Yazmak Hikaye Anlatmak, Feridun Andaç, İmzalı, İthaflı-Eksik Parça Yayınları, 2. baskı, 2017, 320 s., 20 cm.

    Lot No: 381

    Lot: 381

    Öykü Yazmak Hikaye Anlatmak, Feridun Andaç, İmzalı, İthaflı-Eksik Parça Yayınları, 2. baskı, 2017, 320 s., 20 cm.

    TLSold
  • Tohum Ölürse, Özdemir İnce, İmzalı, İthaflı-Can Yayınları, 1994, 270 s., 19 cm.

    Lot No: 382

    Lot: 382

    Tohum Ölürse, Özdemir İnce, İmzalı, İthaflı-Can Yayınları, 1994, 270 s., 19 cm.

    TLSold
  • Yaralısın, Erdal Öz, İmzalı, İthaflı-Can yayınları, 15. baskı, 1992, 277 s., 19 cm.

    Lot No: 383

    Lot: 383

    Yaralısın, Erdal Öz, İmzalı, İthaflı-Can yayınları, 15. baskı, 1992, 277 s., 19 cm.

    TLSold
  • Yeni Dünya, Sabahattin Ali-Remzi Kitabevi, İstanbul, 1943, 136 s., 21 cm.

    Lot No: 384

    Lot: 384

    Yeni Dünya, Sabahattin Ali-Remzi Kitabevi, İstanbul, 1943, 136 s., 21 cm.

    TLSold
  • Kadından Kentler, Murathan Mungan, İmzalı, İthaflı-Metis Yayınları, 1. baskı, 2008, 290 s., 19 cm.

    Lot No: 385

    Lot: 385

    Kadından Kentler, Murathan Mungan, İmzalı, İthaflı-Metis Yayınları, 1. baskı, 2008, 290 s., 19 cm.

    TLSold
  • Murathan Mungan, Osmanlıya Dair Hikayat, İmzalı, İthaflı-Metis Yayınları, 2000, 6. baskı, 106 s., 19 cm.

    Lot No: 386

    Lot: 386

    Murathan Mungan, Osmanlıya Dair Hikayat, İmzalı, İthaflı-Metis Yayınları, 2000, 6. baskı, 106 s., 19 cm.

    TLSold
  • Murathan Mungan, Başkalarının Gecesi, İmzalı, İthaflı-Metis Yayınları, 2000, 3. baskı, 64 s., 19 cm.

    Lot No: 387

    Lot: 387

    Murathan Mungan, Başkalarının Gecesi, İmzalı, İthaflı-Metis Yayınları, 2000, 3. baskı, 64 s., 19 cm.

    TLSold
  • Baba ile Kız, Kemal Özer, İmzalı, İthaflı-Yordam Kitapları, 1999, 1. baskı, 104 s., 19 cm.

    Lot No: 388

    Lot: 388

    Baba ile Kız, Kemal Özer, İmzalı, İthaflı-Yordam Kitapları, 1999, 1. baskı, 104 s., 19 cm.

    TLSold
  • Yeryüzü Korkusu, Oktay Akbal, İmzalı, İthaflı-Sander Yayınları, İstanbul, 1974, 238 s., 19 cm.

    Lot No: 389

    Lot: 389

    Yeryüzü Korkusu, Oktay Akbal, İmzalı, İthaflı-Sander Yayınları, İstanbul, 1974, 238 s., 19 cm.

    TLSold
  • Dünyaya Açılmak, Oktay Akbal, İmzalı, İthaflı-Çağdaş yayınları, 1982, 224 s., 19 cm.

    Lot No: 390

    Lot: 390

    Dünyaya Açılmak, Oktay Akbal, İmzalı, İthaflı-Çağdaş yayınları, 1982, 224 s., 19 cm.

    TLSold
  • Balkanlara dönüş, Nedim Gürsel, İmzalı, İthaflı-Can yayınları, 1995, 141 s.

    Lot No: 391

    Lot: 391

    Balkanlara dönüş, Nedim Gürsel, İmzalı, İthaflı-Can yayınları, 1995, 141 s.

    TLSold
  • Çalakalem, Vedat Günyol, İmzalı, İthaflı-Çan Yayınları, 1977, 342 s., 19 cm.

    Lot No: 392

    Lot: 392

    Çalakalem, Vedat Günyol, İmzalı, İthaflı-Çan Yayınları, 1977, 342 s., 19 cm.

    TLSold
  • Yeditepe Olayları, Burhan Arpad, İmzalı, İthaflı-May Yayınları, 1. baskı, 1974, İstanbul, 95 s., 19 cm.

    Lot No: 393

    Lot: 393

    Yeditepe Olayları, Burhan Arpad, İmzalı, İthaflı-May Yayınları, 1. baskı, 1974, İstanbul, 95 s., 19 cm.

    TLSold
  • Seyir Defteri, Nedim Gürsel, İmzalı, İthaflı-Can Yayınları, 1990, 152 s., 19 cm.

    Lot No: 394

    Lot: 394

    Seyir Defteri, Nedim Gürsel, İmzalı, İthaflı-Can Yayınları, 1990, 152 s., 19 cm.

    TLSold
  • Şiirlerle İstanbul, Kemal Özer, İmzalı, İthaflı-Yordam yayınları, 1992, 1. baskı, 128 s., 19 cm.

    Lot No: 395

    Lot: 395

    Şiirlerle İstanbul, Kemal Özer, İmzalı, İthaflı-Yordam yayınları, 1992, 1. baskı, 128 s., 19 cm.

    TLSold
  • 100 Şiir, Kemal Özer, İmzalı, İthaflı-Yordam Kitapları, 1. baskı, 1996, 168 s., 19 cm.

    Lot No: 396

    Lot: 396

    100 Şiir, Kemal Özer, İmzalı, İthaflı-Yordam Kitapları, 1. baskı, 1996, 168 s., 19 cm.

    TLSold
  • Direklerarası, Burhan Arpad, imzalı, ithaflı-May Yayınları, 2. baskı, 139 s., 19 cm.

    Lot No: 397

    Lot: 397

    Direklerarası, Burhan Arpad, imzalı, ithaflı-May Yayınları, 2. baskı, 139 s., 19 cm.

    TLSold
  • Uçuş Günlüğü, Burhan Arpad, imzalı, ithaflı-Yeditepe Yayınları, 1959, 76 s., 16 cm.

    Lot No: 398

    Lot: 398

    Uçuş Günlüğü, Burhan Arpad, imzalı, ithaflı-Yeditepe Yayınları, 1959, 76 s., 16 cm.

    TLSold
  • Atatürk İlkeleri Işığında Uyarılar. Bir İflasın Kronolojisi: 1950-1960, Nadir Nadi, İmzalı, İthaflı-Çağdaş Yayınları, 464 s., 19 cm.

    Lot No: 399

    Lot: 399

    Atatürk İlkeleri Işığında Uyarılar. Bir İflasın Kronolojisi: 1950-1960, Nadir Nadi, İmzalı, İthaflı-Çağdaş Yayınları, 464 s., 19 cm.

    TLSold
  • A L'Ombre des Minarets, Gentille Arditty-Püller-Librairie Hachette, 1941, İstanbul, 218 s., 19 cm.

    Lot No: 400

    Lot: 400

    A L'Ombre des Minarets, Gentille Arditty-Püller-Librairie Hachette, 1941, İstanbul, 218 s., 19 cm.

    TLSold
  • Le Maréchal Chiang Kai Shek, Dr. C. K. Sié-Collection Chekiai, Berne, 1941, 193 s., Forması Açılmamış, 18 cm.

    Lot No: 401

    Lot: 401

    Le Maréchal Chiang Kai Shek, Dr. C. K. Sié-Collection Chekiai, Berne, 1941, 193 s., Forması Açılmamış, 18 cm.

    TLSold
  • Aziyadé, Pierre Loti-Paris, Calmann-Levy Editeurs, 317 s., 19 cm.

    Lot No: 402

    Lot: 402

    Aziyadé, Pierre Loti-Paris, Calmann-Levy Editeurs, 317 s., 19 cm.

    TLSold
  • 70. Yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti Albümü 1922 - 1938 / Kutulu-Hazırlayan: Mehmet Özel, Güzel Sanatlar Genel Müdürü, T. C. Kültür Bakanlığı, Ankara 1993. 
560 sayfa. 40 x 27 x 5 cm.

    Lot No: 403

    Lot: 403

    70. Yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti Albümü 1922 - 1938 / Kutulu-Hazırlayan: Mehmet Özel, Güzel Sanatlar Genel Müdürü, T. C. Kültür Bakanlığı, Ankara 1993. 560 sayfa. 40 x 27 x 5 cm.

    TLSold
  • Saf Bir Taşralı, O'Henry, Çev: İmzalı, İthaflı, Hasan Ali Ediz Çevirisi-Nebioğlu Yayınevi, İstanbul, 1. baskı, 158 s., ciltli, 16 cm.

    Lot No: 404

    Lot: 404

    Saf Bir Taşralı, O'Henry, Çev: İmzalı, İthaflı, Hasan Ali Ediz Çevirisi-Nebioğlu Yayınevi, İstanbul, 1. baskı, 158 s., ciltli, 16 cm.

    TLSold
  • İkiyüzlü Cinsellik, Ayfer Tunç, Oya Ayman Büber, İmzalı, İthaflı-Altın Kitaplar Yayınevi, 1. baskı, 1995, 155 s., 19 cm.

    Lot No: 405

    Lot: 405

    İkiyüzlü Cinsellik, Ayfer Tunç, Oya Ayman Büber, İmzalı, İthaflı-Altın Kitaplar Yayınevi, 1. baskı, 1995, 155 s., 19 cm.

    TLSold
  • İsviçre Günleri, Selahattin Batu,-Hisar Yayını, 1966, Ankara Üniversitesi Basımeiv, 112 s., 19 cm.

    Lot No: 406

    Lot: 406

    İsviçre Günleri, Selahattin Batu,-Hisar Yayını, 1966, Ankara Üniversitesi Basımeiv, 112 s., 19 cm.

    TLSold
  • Ramiz Karikatür Albümü Tombul Teyze-Sıska Dayı, Çömez ve Diğerleri-Milliyet Yayınları, 1. baskı, 1984, 64 s., 18 cm.

    Lot No: 407

    Lot: 407

    Ramiz Karikatür Albümü Tombul Teyze-Sıska Dayı, Çömez ve Diğerleri-Milliyet Yayınları, 1. baskı, 1984, 64 s., 18 cm.

    TLSold
  • Akşam Güneşi, Reşat Nuri Güntekin-Nurgök Matbaası, İstanbul, 1957, 293 s., 19 cm.

    Lot No: 408

    Lot: 408

    Akşam Güneşi, Reşat Nuri Güntekin-Nurgök Matbaası, İstanbul, 1957, 293 s., 19 cm.

    TLSold
  • Güneşten Öte, Bahattin Karakoç, İmzalı, İthaflı-Ocak Yayınları, Ankara, 1. baskı, 1995, 141 s., 19 cm.

    Lot No: 409

    Lot: 409

    Güneşten Öte, Bahattin Karakoç, İmzalı, İthaflı-Ocak Yayınları, Ankara, 1. baskı, 1995, 141 s., 19 cm.

    TLSold
  • İki Orman, Suçumuz İnsan Olmak İnsan Bir Ormandır, Oktay Akbal, İmzalı, İthaflı-Adam Yayınları, 1982, 1. baskı, 216 s., 19 cm.

    Lot No: 410

    Lot: 410

    İki Orman, Suçumuz İnsan Olmak İnsan Bir Ormandır, Oktay Akbal, İmzalı, İthaflı-Adam Yayınları, 1982, 1. baskı, 216 s., 19 cm.

    TLSold
  • Kompradorsuz Türkiye, Fethi Naci, İmzalı, İthaflı-Gerçek Yayınevi, 1. baskı, 1967, 133 s., 19 cm.

    Lot No: 411

    Lot: 411

    Kompradorsuz Türkiye, Fethi Naci, İmzalı, İthaflı-Gerçek Yayınevi, 1. baskı, 1967, 133 s., 19 cm.

    TLSold
  • Önce Şiir Vardı, Oktay Akbal, İmzalı, İthaflı-Adam Yayınları, 1. baskı, 1982, 162 s., 19 cm.

    Lot No: 412

    Lot: 412

    Önce Şiir Vardı, Oktay Akbal, İmzalı, İthaflı-Adam Yayınları, 1. baskı, 1982, 162 s., 19 cm.

    TLSold
  • Cicipapa, Nedim Gürsel, Toplu Öyküler 1967-1990, İmzalı, İthaflı-Doğan Kitap, 1. baskı, 2002, 401 s., 19 cm.

    Lot No: 413

    Lot: 413

    Cicipapa, Nedim Gürsel, Toplu Öyküler 1967-1990, İmzalı, İthaflı-Doğan Kitap, 1. baskı, 2002, 401 s., 19 cm.

    TLSold
  • Kimliğim: İnsan, Ataol Behramoğlu, İmzalı-Cumhuriyet Kitapları, 1999, 288 s., 19 cm.

    Lot No: 414

    Lot: 414

    Kimliğim: İnsan, Ataol Behramoğlu, İmzalı-Cumhuriyet Kitapları, 1999, 288 s., 19 cm.

    TLSold
  • Sevmek diye Bir şey…, Tarık Dursun K., İmzalı, İthaflı-Kurul Yayınevi, 1. baskı, 1965, 88 s., 19 cm.

    Lot No: 415

    Lot: 415

    Sevmek diye Bir şey…, Tarık Dursun K., İmzalı, İthaflı-Kurul Yayınevi, 1. baskı, 1965, 88 s., 19 cm.

    TLSold
  • Hasan Giller, Tarık Dursun K., İmzalı, İthaflı-Bulut Yayınları, 3. baskı, 2003, 120 s., 19 cm.

    Lot No: 416

    Lot: 416

    Hasan Giller, Tarık Dursun K., İmzalı, İthaflı-Bulut Yayınları, 3. baskı, 2003, 120 s., 19 cm.

    TLSold
  • Türk ve İslam Sanatı Üzerine Denemeler, Doğan Kuban-Arkeoloji ve Sanat yayınları, İstanbul, 1982, 235 s., 19 cm.

    Lot No: 417

    Lot: 417

    Türk ve İslam Sanatı Üzerine Denemeler, Doğan Kuban-Arkeoloji ve Sanat yayınları, İstanbul, 1982, 235 s., 19 cm.

    TLSold
  • Kirpi, Sulhi Dölek, İmzalı, İthaflı-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 1997, 1. baskı, 104 s., 19 cm.

    Lot No: 418

    Lot: 418

    Kirpi, Sulhi Dölek, İmzalı, İthaflı-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 1997, 1. baskı, 104 s., 19 cm.

    TLSold
  • Aynalar, Sulhi Dölek, İmzalı, İthaflı-Varlık Yayınları, 1. baskı, 1994, 120 s., 19 cm.

    Lot No: 419

    Lot: 419

    Aynalar, Sulhi Dölek, İmzalı, İthaflı-Varlık Yayınları, 1. baskı, 1994, 120 s., 19 cm.

    TLSold
  • Uygarlık, Clive Bell, Çev: Vedat Günyol, İmzalı, İthaflı-Çan Yayınları, 1966, 189 s., Forması Açılmamış, 19 cm.

    Lot No: 420

    Lot: 420

    Uygarlık, Clive Bell, Çev: Vedat Günyol, İmzalı, İthaflı-Çan Yayınları, 1966, 189 s., Forması Açılmamış, 19 cm.

    TLSold
  • Devrimle Gelen, Saint-Just, Çev: Vedat Günyol, İmzalı, İthaflı-Çan Yayınları, 1977, 117 s., 19 cm.

    Lot No: 421

    Lot: 421

    Devrimle Gelen, Saint-Just, Çev: Vedat Günyol, İmzalı, İthaflı-Çan Yayınları, 1977, 117 s., 19 cm.

    TLSold
  • Dile Gelseler, Çev: Vedat Günyol, İmzalı, İthaflı-Çan Yayınları, 1966, 259 s., Forması Açılmamış, 19 cm.

    Lot No: 422

    Lot: 422

    Dile Gelseler, Çev: Vedat Günyol, İmzalı, İthaflı-Çan Yayınları, 1966, 259 s., Forması Açılmamış, 19 cm.

    TLSold
  • Oktay Akbal, Yalnızlık Bana Yasak, İmzalı, İthaflı-Set Kitaplar, 1. baskı, 1967, 126 s., 19 cm.

    Lot No: 423

    Lot: 423

    Oktay Akbal, Yalnızlık Bana Yasak, İmzalı, İthaflı-Set Kitaplar, 1. baskı, 1967, 126 s., 19 cm.

    TLSold
  • Geyikler, Annem ve Almanya, Nursel Duruel, İmzalı, İthaflı-Can Yayınları, 3. baskı, 2012, 117 s., 19 cm.

    Lot No: 424

    Lot: 424

    Geyikler, Annem ve Almanya, Nursel Duruel, İmzalı, İthaflı-Can Yayınları, 3. baskı, 2012, 117 s., 19 cm.

    TLSold
  • Yaşa Yaşa Gör Temaşa, Vedat Günyol, İmzalı, İthaflı-Oğlak Yayınları, 1997, 1. baskı, 143 s., 19 cm.

    Lot No: 425

    Lot: 425

    Yaşa Yaşa Gör Temaşa, Vedat Günyol, İmzalı, İthaflı-Oğlak Yayınları, 1997, 1. baskı, 143 s., 19 cm.

    TLSold
  • Zaman Sensin, Oktay Akbal, İmzalı, İthaflı-Varlık Yayınları, 2. baskı, 1992, 166 s., 19 cm.

    Lot No: 426

    Lot: 426

    Zaman Sensin, Oktay Akbal, İmzalı, İthaflı-Varlık Yayınları, 2. baskı, 1992, 166 s., 19 cm.

    TLSold
  • Bir Çizgide, Ferruh Doğan, İmzalı, İthaflı-Cem Yayınevi, 1985, 159 s., 19 cm.

    Lot No: 427

    Lot: 427

    Bir Çizgide, Ferruh Doğan, İmzalı, İthaflı-Cem Yayınevi, 1985, 159 s., 19 cm.

    TLSold
  • Uzun Atlar Denizi ile Sırtımızda Kızgın Güneş, Ali Püsküllüoğlu, İmzalı, İthaflı-Tan Yayınları, 1982, 77 s., 19 cm.

    Lot No: 428

    Lot: 428

    Uzun Atlar Denizi ile Sırtımızda Kızgın Güneş, Ali Püsküllüoğlu, İmzalı, İthaflı-Tan Yayınları, 1982, 77 s., 19 cm.

    TLSold
  • Öykünün Bahçesi, Semih Gümüş, İmzalı, İthaflı-Adam Yayınları, 1. baskı, 1999, 155 s., 19 cm.

    Lot No: 429

    Lot: 429

    Öykünün Bahçesi, Semih Gümüş, İmzalı, İthaflı-Adam Yayınları, 1. baskı, 1999, 155 s., 19 cm.

    TLSold
  • İskender, Elif Şafak, İmzalı, İthaflı-Doğan Kitap, 1. baskı, 2011, 443 s., 19 cm.

    Lot No: 430

    Lot: 430

    İskender, Elif Şafak, İmzalı, İthaflı-Doğan Kitap, 1. baskı, 2011, 443 s., 19 cm.

    TLSold
  • Ağustos Başağı, Sevinç Çokum, İmzalı, İthaflı-Ötüken Yayınları, 1. baskı, 1989, 445 s., 19 cm.

    Lot No: 431

    Lot: 431

    Ağustos Başağı, Sevinç Çokum, İmzalı, İthaflı-Ötüken Yayınları, 1. baskı, 1989, 445 s., 19 cm.

    TLSold
  • Asım Bezirci, Rıfat Ilgaz, İmzalı, İthaflı-2. baskı, Çınar Yayınları, 1989, İstanbul, 294 s., 17 cm.

    Lot No: 432

    Lot: 432

    Asım Bezirci, Rıfat Ilgaz, İmzalı, İthaflı-2. baskı, Çınar Yayınları, 1989, İstanbul, 294 s., 17 cm.

    TLSold
  • Çok Kapılı Oda, Asım Bezirci, İmzalı, İthaflı-Ataç Kitabevi, İstanbul, 1961, 135 s., 17 cm.

    Lot No: 433

    Lot: 433

    Çok Kapılı Oda, Asım Bezirci, İmzalı, İthaflı-Ataç Kitabevi, İstanbul, 1961, 135 s., 17 cm.

    TLSold
  • Kanadı Kırık Kuşlar, Ayşe Kulin, İmzalı İthaflı-Everest Yayınları, 1. baksı, 2016, 389 s., 19 cm.

    Lot No: 434

    Lot: 434

    Kanadı Kırık Kuşlar, Ayşe Kulin, İmzalı İthaflı-Everest Yayınları, 1. baksı, 2016, 389 s., 19 cm.

    TLSold
  • Bu Resimde Kimler Var, Sennur Sezer, İmzalı İthaflı-Çınar Yayınları, 1. baskı, 1986, 62 s., 19 cm.

    Lot No: 435

    Lot: 435

    Bu Resimde Kimler Var, Sennur Sezer, İmzalı İthaflı-Çınar Yayınları, 1. baskı, 1986, 62 s., 19 cm.

    TLSold
  • Roman Kitabı, Semih Gümüş, İmzalı İthaflı-Adam Yayınları, 1. baskı, 1991, 191 s., 19 cm.

    Lot No: 436

    Lot: 436

    Roman Kitabı, Semih Gümüş, İmzalı İthaflı-Adam Yayınları, 1. baskı, 1991, 191 s., 19 cm.

    TLSold
  • Ay Tutulduğu Gece, Kemal Bilbaşar, İmzalı İthaflı-Tekin Kitabevi, İstanbul, 209 s., 19 cm.

    Lot No: 437

    Lot: 437

    Ay Tutulduğu Gece, Kemal Bilbaşar, İmzalı İthaflı-Tekin Kitabevi, İstanbul, 209 s., 19 cm.

    TLSold
  • O Zaman Kim Söyleyecek Şarkıları, Yiğit Okur, İmzalı İthaflı-Can Yayınları, 2. baskı, 2002, 158 s., 19 cm.

    Lot No: 438

    Lot: 438

    O Zaman Kim Söyleyecek Şarkıları, Yiğit Okur, İmzalı İthaflı-Can Yayınları, 2. baskı, 2002, 158 s., 19 cm.

    TLSold
  • Aşk, Elif Şafak, İmzalı İthaflı-Doğan Kitap, 100. baskı, 2009, 419 s., 19 cm.

    Lot No: 439

    Lot: 439

    Aşk, Elif Şafak, İmzalı İthaflı-Doğan Kitap, 100. baskı, 2009, 419 s., 19 cm.

    TLSold
  • Kızıma Mektuplar, Ataol Behramoğlu, İmzalı İthaflı-Tekin Yayınları, 11. baskı, 2008, 269 s., 19 cm.

    Lot No: 440

    Lot: 440

    Kızıma Mektuplar, Ataol Behramoğlu, İmzalı İthaflı-Tekin Yayınları, 11. baskı, 2008, 269 s., 19 cm.

    TLSold
  • Değişimin Diyalektiği ve Devrim, Server Tanilli, İmzalı İthaflı-Adam Yayınları, 4. baskı, 2002, 286 s., 19 cm.

    Lot No: 441

    Lot: 441

    Değişimin Diyalektiği ve Devrim, Server Tanilli, İmzalı İthaflı-Adam Yayınları, 4. baskı, 2002, 286 s., 19 cm.

    TLSold
  • Musavver Mısır Hatıratı, Halid Ziyaeddin-İstanbl 1326, Agob Matyosyan Matbaası, 184 Sayfa, Resimli, 22 cm.

    Lot No: 442

    Lot: 442

    Musavver Mısır Hatıratı, Halid Ziyaeddin-İstanbl 1326, Agob Matyosyan Matbaası, 184 Sayfa, Resimli, 22 cm.

    TLSold
  • Teşrih ve Fizyoloji-i Hayvani, 416 s.-Başlık sayfası - Künyesi Yok, Teşrih Ve Fizyoloji - Hayvanî, Ebülmuhsin Kemal, 1333, 22 cm.

    Lot No: 443

    Lot: 443

    Teşrih ve Fizyoloji-i Hayvani, 416 s.-Başlık sayfası - Künyesi Yok, Teşrih Ve Fizyoloji - Hayvanî, Ebülmuhsin Kemal, 1333, 22 cm.

    TLSold
  • Books That Have Changed Man's Thinking, The Voyage of The Beagle, Charles Darwin-Heron Books, Geneva, 551 s., ciltli, 21 cm.

    Lot No: 444

    Lot: 444

    Books That Have Changed Man's Thinking, The Voyage of The Beagle, Charles Darwin-Heron Books, Geneva, 551 s., ciltli, 21 cm.

    TLSold
  • L'Antiquite L'Orient La Grece Roma, Albert Malet-Hachette cie, 1919, 437 s., ciltli, 19 cm.

    Lot No: 445

    Lot: 445

    L'Antiquite L'Orient La Grece Roma, Albert Malet-Hachette cie, 1919, 437 s., ciltli, 19 cm.

    TLSold
  • Francis Bacon, The Essays or Counsels, Civil and Moral, Of Francis Ld. Verulam-The Peter Pauper Press, New York, 230 s., ciltli, 24 cm.

    Lot No: 446

    Lot: 446

    Francis Bacon, The Essays or Counsels, Civil and Moral, Of Francis Ld. Verulam-The Peter Pauper Press, New York, 230 s., ciltli, 24 cm.

    TLSold
  • İstanbul, Clément Alzonne, Fernand Nathan-1936, Paris, Fernand Nathan Editeur, 160 s., ciltli, 22 cm.

    Lot No: 447

    Lot: 447

    İstanbul, Clément Alzonne, Fernand Nathan-1936, Paris, Fernand Nathan Editeur, 160 s., ciltli, 22 cm.

    TLSold
  • İbni Sina-1937, Devlet Basımevi, 16, 80, 15+56+64+8+88+55+15+15+54+50+24+56+26+44+28 s., 24 cm.

    Lot No: 448

    Lot: 448

    İbni Sina-1937, Devlet Basımevi, 16, 80, 15+56+64+8+88+55+15+15+54+50+24+56+26+44+28 s., 24 cm.

    TLSold
  • Güzel ve Sanat, Zahir Güvemli-Türkiye Yayınevi, 1970, 140 sayfa +23 Resim, 24 cm.

    Lot No: 449

    Lot: 449

    Güzel ve Sanat, Zahir Güvemli-Türkiye Yayınevi, 1970, 140 sayfa +23 Resim, 24 cm.

    TLSold
  • Çayka & Salih Acar, Geride Kalan Yıllarım, İmzalı-Redhouse Yayınları, 1982, 292 s., 23 cm.

    Lot No: 450

    Lot: 450

    Çayka & Salih Acar, Geride Kalan Yıllarım, İmzalı-Redhouse Yayınları, 1982, 292 s., 23 cm.

    TLSold
  • Biz Kadınlar, Gülriz Sururi, İmzalı İthaflı-Dışbank Yayınları, 1986, 120 s., 23 cm.

    Lot No: 451

    Lot: 451

    Biz Kadınlar, Gülriz Sururi, İmzalı İthaflı-Dışbank Yayınları, 1986, 120 s., 23 cm.

    TLSold
  • Eski Hastalık, Reşat Nuri Güntekin, İmzalı İthaflı-İnkılap Kitabevi, 1958, Nurgök Matbaası, İstanbul, 223 s., 21 cm.

    Lot No: 452

    Lot: 452

    Eski Hastalık, Reşat Nuri Güntekin, İmzalı İthaflı-İnkılap Kitabevi, 1958, Nurgök Matbaası, İstanbul, 223 s., 21 cm.

    TLSold
  • Eski İstanbul Evleri ve Boğaziçi Yalıları, Perihan Balcı-Apa Ofset Basımevi, 1980, 108 s., 26 cm.

    Lot No: 453

    Lot: 453

    Eski İstanbul Evleri ve Boğaziçi Yalıları, Perihan Balcı-Apa Ofset Basımevi, 1980, 108 s., 26 cm.

    TLSold
  • Ancient Glass Collection, Üzlifat Canav,  Haluk Konyalı-Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Yayını, 1985, 158 s., Şömizli, 29 cm.

    Lot No: 454

    Lot: 454

    Ancient Glass Collection, Üzlifat Canav, Haluk Konyalı-Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Yayını, 1985, 158 s., Şömizli, 29 cm.

    TLSold
  • Jewels of the Pharaohs, Egyptian Jewelry of The Dynastic Period-Cyril Aldred, Ballantine Book, New York, 128 s., 28 cm.

    Lot No: 455

    Lot: 455

    Jewels of the Pharaohs, Egyptian Jewelry of The Dynastic Period-Cyril Aldred, Ballantine Book, New York, 128 s., 28 cm.

    TLSold
  • Fatih Güzel San'atlar, Muin Memduh Tayanç-İstanbul , 1953, Kemal Matbaası, 16 s., 24 cm.

    Lot No: 456

    Lot: 456

    Fatih Güzel San'atlar, Muin Memduh Tayanç-İstanbul , 1953, Kemal Matbaası, 16 s., 24 cm.

    TLSold
  • Anadolu Selçuklu Mimarisinde Süsleme ve El Sanatları, Gönül Öney-Türkiye İş Bankası Yayınları, 1978, 224 s., 27 cm.

    Lot No: 457

    Lot: 457

    Anadolu Selçuklu Mimarisinde Süsleme ve El Sanatları, Gönül Öney-Türkiye İş Bankası Yayınları, 1978, 224 s., 27 cm.

    TLSold
  • Bağ Evi'nin Asırlık Yemek Sırları, Saime Yardımcı-Plato İletişim Yayıncılık, Servet Ofset, Konya, Yaklaşık 200 s., 23 cm.

    Lot No: 458

    Lot: 458

    Bağ Evi'nin Asırlık Yemek Sırları, Saime Yardımcı-Plato İletişim Yayıncılık, Servet Ofset, Konya, Yaklaşık 200 s., 23 cm.

    TLSold
  • Muhiddini Arabi Ta'birnamesi, Süleyman Tevfik-Yusuf Ziya Kütüphanesi, 1932, İstanbul, 46 s., 2 Sayfada Yırtık Mevcut, 23 cm.

    Lot No: 459

    Lot: 459

    Muhiddini Arabi Ta'birnamesi, Süleyman Tevfik-Yusuf Ziya Kütüphanesi, 1932, İstanbul, 46 s., 2 Sayfada Yırtık Mevcut, 23 cm.

    TLSold
  • What is Islam?, Shahab Ahmed-Princeton University Press, 2016, 609 s., Şömizli, 24 cm.

    Lot No: 460

    Lot: 460

    What is Islam?, Shahab Ahmed-Princeton University Press, 2016, 609 s., Şömizli, 24 cm.

    TLSold
  • Makaleler ve İncelemeler, Abüdlkadir İnan-Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara, 1968, 712 s., 24 cm.

    Lot No: 461

    Lot: 461

    Makaleler ve İncelemeler, Abüdlkadir İnan-Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara, 1968, 712 s., 24 cm.

    TLSold
  • İbrahim Hakkı Hz. Divanı, Turgut Ulusoy-Hasankale İbrahim Hakkı Hz. camii ve Külliyesini Yapıştırma ve Yaşatma Derneği Yayını, 1974, İstanbul, 239 s., 24 cm.

    Lot No: 462

    Lot: 462

    İbrahim Hakkı Hz. Divanı, Turgut Ulusoy-Hasankale İbrahim Hakkı Hz. camii ve Külliyesini Yapıştırma ve Yaşatma Derneği Yayını, 1974, İstanbul, 239 s., 24 cm.

    TLSold
  • Din ve İdeoloji, Şerif Mardin-Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yayınları, 1969, Ankara, 148 s., 24 cm.

    Lot No: 463

    Lot: 463

    Din ve İdeoloji, Şerif Mardin-Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yayınları, 1969, Ankara, 148 s., 24 cm.

    TLSold
  • Darülaceze, Reşat Ekrem Koçu-Daürlaceze'ye Yardım Derneği Yayınları, 1974, İstanbul, 199 s., 24 cm.

    Lot No: 464

    Lot: 464

    Darülaceze, Reşat Ekrem Koçu-Daürlaceze'ye Yardım Derneği Yayınları, 1974, İstanbul, 199 s., 24 cm.

    TLSold
  • Marifetname, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz., Turgut Ulusoy-Hasankale İbrahim Hakkı Hz. camii ve Külliyesini Yapıştırma ve Yaşatma Derneği Yayını, 7. baskı, 1980, 181+183+204+208 s., 4 Kitap Tek Cilt, 24 cm.

    Lot No: 465

    Lot: 465

    Marifetname, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz., Turgut Ulusoy-Hasankale İbrahim Hakkı Hz. camii ve Külliyesini Yapıştırma ve Yaşatma Derneği Yayını, 7. baskı, 1980, 181+183+204+208 s., 4 Kitap Tek Cilt, 24 cm.

    TLSold
  • Likya Tarihi, Oktay Akşit-İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fkaültesi Yayınları, 1967, 137 Sayfa + Harita, 24 cm.

    Lot No: 466

    Lot: 466

    Likya Tarihi, Oktay Akşit-İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fkaültesi Yayınları, 1967, 137 Sayfa + Harita, 24 cm.

    TLSold
  • Yavrumun Elifbası,-Suhulet Kütüphanesi, 1927, 63 s., 24 cm.

    Lot No: 467

    Lot: 467

    Yavrumun Elifbası,-Suhulet Kütüphanesi, 1927, 63 s., 24 cm.

    TLSold
  • Marifetname'de Tasavvuf, Erzurum-Hasankaleli İbrahim Hakkı Hz., Hayrani Altıntaş-Hasankale İbrahim Hakkı Hz. Camii ve Külliyesini Yapıştırma ve Yaşatma Derneği Yayını, 1981, cimtay Matbaası, 216 s., 24 cm.

    Lot No: 468

    Lot: 468

    Marifetname'de Tasavvuf, Erzurum-Hasankaleli İbrahim Hakkı Hz., Hayrani Altıntaş-Hasankale İbrahim Hakkı Hz. Camii ve Külliyesini Yapıştırma ve Yaşatma Derneği Yayını, 1981, cimtay Matbaası, 216 s., 24 cm.

    TLSold
  • Kenz'ül-Fütuh, Erzurum-Hasankaleli İbrahim Hakkı Hz., Şakir Diclehan-Hasankale İbrahim Hakkı Hz. camii ve Külliyesini Yapıştırma ve Yaşatma Derneği Yayını, Er-Tu Matbaası, 1980, İstanbul, 115 s., 24 cm.

    Lot No: 469

    Lot: 469

    Kenz'ül-Fütuh, Erzurum-Hasankaleli İbrahim Hakkı Hz., Şakir Diclehan-Hasankale İbrahim Hakkı Hz. camii ve Külliyesini Yapıştırma ve Yaşatma Derneği Yayını, Er-Tu Matbaası, 1980, İstanbul, 115 s., 24 cm.

    TLSold
  • Çeşitli Yönleriyle Erzurumlu İbrahim Hakkı, Şakir Diclehan-Er-Tu Matbaası, İstanbul, 1980, 182 s.

    Lot No: 470

    Lot: 470

    Çeşitli Yönleriyle Erzurumlu İbrahim Hakkı, Şakir Diclehan-Er-Tu Matbaası, İstanbul, 1980, 182 s.

    TLSold
  • Tasavvuf ve Tarikatlar Tarihi, Mustafa Kara-Dergah Yayınları, İstanbul, 5. baskı, 1999, 385 s., 18 cm.

    Lot No: 471

    Lot: 471

    Tasavvuf ve Tarikatlar Tarihi, Mustafa Kara-Dergah Yayınları, İstanbul, 5. baskı, 1999, 385 s., 18 cm.

    TLSold
  • What Happened to The Ottoman Armenians?, Türkkaya Ataöv-New York, 2006, 1. baskı, Usa, 108 s., 24 cm.

    Lot No: 472

    Lot: 472

    What Happened to The Ottoman Armenians?, Türkkaya Ataöv-New York, 2006, 1. baskı, Usa, 108 s., 24 cm.

    TLSold
  • Karadağ ve Karaman Çevresinde İncelemeler,-İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yayınları, 1971, İstanbul, 228 s. + Resim ve Planlar, 24 cm.

    Lot No: 473

    Lot: 473

    Karadağ ve Karaman Çevresinde İncelemeler,-İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yayınları, 1971, İstanbul, 228 s. + Resim ve Planlar, 24 cm.

    TLSold
  • Preposterous Paradoxes, Ambassador Morgenthau, Şükrü Server Aya, İmzalı, İthaflı-2013, Athol Books, 241 s., 24 cm.

    Lot No: 474

    Lot: 474

    Preposterous Paradoxes, Ambassador Morgenthau, Şükrü Server Aya, İmzalı, İthaflı-2013, Athol Books, 241 s., 24 cm.

    TLSold
  • A Phoenix too Frequent, Christopher Fry-Oxford University Press, 1951, 4. baskı, Great Britain, 43 s., Şömizli, 19 cm.

    Lot No: 475

    Lot: 475

    A Phoenix too Frequent, Christopher Fry-Oxford University Press, 1951, 4. baskı, Great Britain, 43 s., Şömizli, 19 cm.

    TLSold
  • The Connoisseur's, concise Encyclopaedia of Antiques, Dennis Thomas-Sphere Books, Kutulu, 2 Kitap, 1970, 245+254 s., 18 cm.

    Lot No: 476

    Lot: 476

    The Connoisseur's, concise Encyclopaedia of Antiques, Dennis Thomas-Sphere Books, Kutulu, 2 Kitap, 1970, 245+254 s., 18 cm.

    TLSold
  • 100 Soruda Türk Folkloru, Pertev Naili Boratav-Gerçek Yayınevi, 1. baskı, 1973, 334 s., 19 cm.

    Lot No: 477

    Lot: 477

    100 Soruda Türk Folkloru, Pertev Naili Boratav-Gerçek Yayınevi, 1. baskı, 1973, 334 s., 19 cm.

    TLSold
  • Bir Yahudinin Ölümü, Vahé Katcha-K Yayınları, 1973, İstanbul, 270 s., 19 cm.

    Lot No: 478

    Lot: 478

    Bir Yahudinin Ölümü, Vahé Katcha-K Yayınları, 1973, İstanbul, 270 s., 19 cm.

    TLSold
  • Sağlıklı Mutfak, Andrew Weil, Rosie Daley-Alfa yayınları, 1. baskı, 2003, 318 s., 24 cm.

    Lot No: 479

    Lot: 479

    Sağlıklı Mutfak, Andrew Weil, Rosie Daley-Alfa yayınları, 1. baskı, 2003, 318 s., 24 cm.

    TLSold
  • Bursa Tarihinden Çizgiler ve Bursa Evliyaları, İlhan Yardımcı-Türdav Yayınları, İstanbul, 1976, 413 s., 20 cm.

    Lot No: 480

    Lot: 480

    Bursa Tarihinden Çizgiler ve Bursa Evliyaları, İlhan Yardımcı-Türdav Yayınları, İstanbul, 1976, 413 s., 20 cm.

    TLSold
  • Victorian Jewellery, Deirdre O'day-Charles Letts and company, 1. baskı, 1974, 80 s., Şömizli, 24 cm.

    Lot No: 481

    Lot: 481

    Victorian Jewellery, Deirdre O'day-Charles Letts and company, 1. baskı, 1974, 80 s., Şömizli, 24 cm.

    TLSold
  • Hoca Ali Rıza, Kemal Erhan-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 1. baskı, 1980, 96 s., 19 cm.

    Lot No: 482

    Lot: 482

    Hoca Ali Rıza, Kemal Erhan-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 1. baskı, 1980, 96 s., 19 cm.

    TLSold
  • Avrupa Resminde Gerçek Duygusu, M. Ş. İpşiroğlu, S. Eyüboğlu-Milli Eğitim Basımevi, 241 s., 24 cm.

    Lot No: 483

    Lot: 483

    Avrupa Resminde Gerçek Duygusu, M. Ş. İpşiroğlu, S. Eyüboğlu-Milli Eğitim Basımevi, 241 s., 24 cm.

    TLSold
  • Yirmici Yüzyıl Türk Musikisi,-Türkiye Yayınevi, 3. baskı, 1970, 828 s., ciltli, Haliyle Sırttan Kopuk, 24 cm.

    Lot No: 484

    Lot: 484

    Yirmici Yüzyıl Türk Musikisi,-Türkiye Yayınevi, 3. baskı, 1970, 828 s., ciltli, Haliyle Sırttan Kopuk, 24 cm.

    TLSold
  • Türk İşleme Sanatı, Ayten Sürür-Akbank Yayınları, İstanbul, 1976, 68 s., şömizli

    Lot No: 485

    Lot: 485

    Türk İşleme Sanatı, Ayten Sürür-Akbank Yayınları, İstanbul, 1976, 68 s., şömizli

    TLSold
  • Fotoğraflarla Dünden Bugüne Kudüs Jerusalem in Photographs from Past to Present. Haz: Najih Baqirat, Khaled Zaghari-IRCICA, 2015, 236 s. , 34x30 cm.
Üç dinin de kutsal kabul ettiği Kudüs, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin (IRCICA) hazırladığı “Fotoğraflarla Dünden Bugüne Kudüs” kitabıyla bu çeşitliliğini gözler önüne seriyor. Fotoğraflardaki yapıların adı, konumu, yaptıranı, yapım yılı, şimdiki fiziki durumu hakkında yer alırken kısa da bir tarihçe yer alıyor. Dr. Najih Baqirat'ın yazdığı metinler Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilde bulunuyor. Arşivlik bir kitap olan bu önemli eser, sadece tarihçileri değil mimar ve sanat tarihçilerinin de Kudüs çalışmalarında altın kaynak olarak kullanılacaktır. Fotoğraflar, İslam süsleme sanatı ve ahşap işçiliği hakkında da ipuçları veriyor.
Şömizli bez cildinde.

    Lot No: 486

    Lot: 486

    Fotoğraflarla Dünden Bugüne Kudüs Jerusalem in Photographs from Past to Present. Haz: Najih Baqirat, Khaled Zaghari-IRCICA, 2015, 236 s. , 34x30 cm. Üç dinin de kutsal kabul ettiği Kudüs, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin (IRCICA) hazırladığı “Fotoğraflarla Dünden Bugüne Kudüs” kitabıyla bu çeşitliliğini gözler önüne seriyor. Fotoğraflardaki yapıların adı, konumu, yaptıranı, yapım yılı, şimdiki fiziki durumu hakkında yer alırken kısa da bir tarihçe yer alıyor. Dr. Najih Baqirat'ın yazdığı metinler Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilde bulunuyor. Arşivlik bir kitap olan bu önemli eser, sadece tarihçileri değil mimar ve sanat tarihçilerinin de Kudüs çalışmalarında altın kaynak olarak kullanılacaktır. Fotoğraflar, İslam süsleme sanatı ve ahşap işçiliği hakkında da ipuçları veriyor. Şömizli bez cildinde.

    TLSold
  • Türk İnce Oyma Sanatı, A. Süheyl Ünver, Gülbün Mesara-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 1. baskı, 1980, 48 s., Şömizli, 19 cm.

    Lot No: 487

    Lot: 487

    Türk İnce Oyma Sanatı, A. Süheyl Ünver, Gülbün Mesara-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 1. baskı, 1980, 48 s., Şömizli, 19 cm.

    TLSold
  • Hat Örnekleri, Hattat Saim Özel-Üçdal Neşriyat, 1969, İstanbul, 64 s., 16 cm.

    Lot No: 488

    Lot: 488

    Hat Örnekleri, Hattat Saim Özel-Üçdal Neşriyat, 1969, İstanbul, 64 s., 16 cm.

    TLSold
  • Edirne Hatt San'atı, Oral Onur-Dilet Matbaası, 1985, 198 s., 24 cm.

    Lot No: 489

    Lot: 489

    Edirne Hatt San'atı, Oral Onur-Dilet Matbaası, 1985, 198 s., 24 cm.

    TLSold
  • İslam Tarihi, Ahmed Hilmi, Ziya Nur-Ötüken Neşriyat, 2. baskı, 1982, Şömizli, 846 s., 24 cm.

    Lot No: 490

    Lot: 490

    İslam Tarihi, Ahmed Hilmi, Ziya Nur-Ötüken Neşriyat, 2. baskı, 1982, Şömizli, 846 s., 24 cm.

    TLSold
  • Keats And Shelley, Mrs. Shelley's Notes-A Modern Library Giant, New York, 914 s., Şömizli, 22 cm.

    Lot No: 491

    Lot: 491

    Keats And Shelley, Mrs. Shelley's Notes-A Modern Library Giant, New York, 914 s., Şömizli, 22 cm.

    TLSold
  • 100 Great Lives, John Allen-Greystone Press, New York, 1948, 790 . s, Şömizli, 22 cm.

    Lot No: 492

    Lot: 492

    100 Great Lives, John Allen-Greystone Press, New York, 1948, 790 . s, Şömizli, 22 cm.

    TLSold
  • İstanbul Estetiği, Çelik Gülersoy-İstanbul, 1983, 139 s., 24 cm.

    Lot No: 493

    Lot: 493

    İstanbul Estetiği, Çelik Gülersoy-İstanbul, 1983, 139 s., 24 cm.

    TLSold
  • Eski Kitapçılık Sanatlarımız, İsmet Binark-Kazan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yayınları, 1975, 161 s., 23 cm.

    Lot No: 494

    Lot: 494

    Eski Kitapçılık Sanatlarımız, İsmet Binark-Kazan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yayınları, 1975, 161 s., 23 cm.

    TLSold
  • Rumeli'de Yürükler, Tatarlar ve Evlad-ı Fatihan, M. Tayyib Gökbilgin-İstanbul Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 1957, 342 Sayfa + 7 Harita, 23 cm.

    Lot No: 495

    Lot: 495

    Rumeli'de Yürükler, Tatarlar ve Evlad-ı Fatihan, M. Tayyib Gökbilgin-İstanbul Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 1957, 342 Sayfa + 7 Harita, 23 cm.

    TLSold
  • Örnekleriyle Türk Çadırları, Haz: Cenap Çürük, Ersin Çiçekçiler-Askeri Müze Yayınları 1983, 61 s., 19 cm.

    Lot No: 496

    Lot: 496

    Örnekleriyle Türk Çadırları, Haz: Cenap Çürük, Ersin Çiçekçiler-Askeri Müze Yayınları 1983, 61 s., 19 cm.

    TLSold
  • Doğu Anadolunun Türklüğü, Mehmet Eröz-Türk Kültür Yayını, 1. baskı, 1975, 173 s., 18 cm.

    Lot No: 497

    Lot: 497

    Doğu Anadolunun Türklüğü, Mehmet Eröz-Türk Kültür Yayını, 1. baskı, 1975, 173 s., 18 cm.

    TLSold
  • Orta Asya Türk Tarihi Hakkında Dersler, V. V. Barthold, Kazım Yaşar Kopraman, Afşar İsmail Aka-Kültür bakanlığı Yayınları, Ankara, 1975, 390 s., 19 cm.

    Lot No: 498

    Lot: 498

    Orta Asya Türk Tarihi Hakkında Dersler, V. V. Barthold, Kazım Yaşar Kopraman, Afşar İsmail Aka-Kültür bakanlığı Yayınları, Ankara, 1975, 390 s., 19 cm.

    TLSold
  • The Song of The Cold, Edith Sitwell-London, Macmillan Editions, 1945, 115 s., Şömizli

    Lot No: 499

    Lot: 499

    The Song of The Cold, Edith Sitwell-London, Macmillan Editions, 1945, 115 s., Şömizli

    TLSold
  • Babam Sultan Abdülhamid, Ayşe Osmanoğlu-Selçuk Yayınları, 1984, 300 s.

    Lot No: 500

    Lot: 500

    Babam Sultan Abdülhamid, Ayşe Osmanoğlu-Selçuk Yayınları, 1984, 300 s.

    TLSold
  • Abideleri ve Kitabeleri ile Konya Tarihi, İbrahim Hakkı Konyalı-Yeni Kitap Basımevi, Konya, 1964, 1213 s., 25 cm.

    Lot No: 501

    Lot: 501

    Abideleri ve Kitabeleri ile Konya Tarihi, İbrahim Hakkı Konyalı-Yeni Kitap Basımevi, Konya, 1964, 1213 s., 25 cm.

    TLSold
  • Hoş Sada Son asır Türk Müsikişinasları, İbnülemin Mahmud Kemal İnal-İstanbul, 1958, Maarif Basımevi, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 318 s., ciltli, 24 cm.

    Lot No: 502

    Lot: 502

    Hoş Sada Son asır Türk Müsikişinasları, İbnülemin Mahmud Kemal İnal-İstanbul, 1958, Maarif Basımevi, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 318 s., ciltli, 24 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Tarih Lügatı, Midhat Sertoğlu-Enderun Kitabevi, İstanbul, 1986, 382 s., 23 cm.

    Lot No: 503

    Lot: 503

    Osmanlı Tarih Lügatı, Midhat Sertoğlu-Enderun Kitabevi, İstanbul, 1986, 382 s., 23 cm.

    TLSold
  • Geleneksel Safranbolu Evleri ve Oluşumu, Reha Günay-Kültür Bakanlığı Yayınları, 1. baskı, 1981, 331 Resim, 27 cm.

    Lot No: 504

    Lot: 504

    Geleneksel Safranbolu Evleri ve Oluşumu, Reha Günay-Kültür Bakanlığı Yayınları, 1. baskı, 1981, 331 Resim, 27 cm.

    TLSold
  • Jewellery Through 7000 Years,-The Trustees of The British Museum, 1978, 277 s., 24 cm.

    Lot No: 505

    Lot: 505

    Jewellery Through 7000 Years,-The Trustees of The British Museum, 1978, 277 s., 24 cm.

    TLSold
  • Masterpieces of Glass, The British Museum-The Trustees of The British Museum, 1968, Alden Press, 199 s., 28 cm.

    Lot No: 506

    Lot: 506

    Masterpieces of Glass, The British Museum-The Trustees of The British Museum, 1968, Alden Press, 199 s., 28 cm.

    TLSold
  • Selçuklu Halıları, Oktay Aslanapa, Yusuf Durul-Akbank Yayınları, 93 s., Şömizli, 28 cm.

    Lot No: 507

    Lot: 507

    Selçuklu Halıları, Oktay Aslanapa, Yusuf Durul-Akbank Yayınları, 93 s., Şömizli, 28 cm.

    TLSold
  • Yörük Kilimleri, Yusuf Durul-Akbank Yayınları, İstanbul, 1977, 64 s., Şömizli, 27 cm.

    Lot No: 508

    Lot: 508

    Yörük Kilimleri, Yusuf Durul-Akbank Yayınları, İstanbul, 1977, 64 s., Şömizli, 27 cm.

    TLSold
  • Kilim ve Düz Dokuma Yaygılar, Belkıs Acar-Akbank Yayınları, 1975, 64 s., Şömizli, 27 cm.

    Lot No: 509

    Lot: 509

    Kilim ve Düz Dokuma Yaygılar, Belkıs Acar-Akbank Yayınları, 1975, 64 s., Şömizli, 27 cm.

    TLSold
  • Türk Sanatında Ebru, M. Uğur Derman-Akbank Yayınları, 1977, 63 s., Şömizli, 28 cm.

    Lot No: 510

    Lot: 510

    Türk Sanatında Ebru, M. Uğur Derman-Akbank Yayınları, 1977, 63 s., Şömizli, 28 cm.

    TLSold